TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
-
@obrigado06 ben de kpss alan için dil kasmadığıma pişmanım
-
@emrekyr
sanmıyorum hocam. sürekli yeni birimler kuruluyor, bakanlık kuruluyor ayrılıyor birleşiyor vb. hele bir de bir iktidar değişikliği olduğunu düşünün. siz mezun olana kadar öyle kökten bir değişim olamaz devlette. her zaman bazı işler için elemana ihtiyaç var. türkiyenin o aşamalar için daha çok yolu var. gelişmiş ülkeler bile belli aşamada elektronikleşebildi bürokraside.
ama sizin zamanınıza kadar büyük ihtimalle yds nin değeri daha da artacak ve rakiplerinizin çoğunda da yds olur. artık kriter değil zorunluluk olur yds. teftişler bile isteyebilir o zamana kadar. o yüzden mutlaka okulda hallet dostum ingilizceyi. hukuk güzeldir ancak kişiye çok bağlı bir meslek. kendini sen tanıyorsun ona göre kararını ver. hakim savcı olamazsan avukatlık tamamen sende bitiyor. etrafımda çok hukukçu arkadaşım var birbirlerinden çok farklılar.
senin hayatın yolunu sen çizeceksin ileride yapmak istediklerin konusunda hangi meslekler sana fırsat sunabilir ona göre seçim yap. hangi meslekler sana basamak olabilir kapıyı açabilir düşün. sonra da o yolda çabala dostum illaki oluyor emek verince.@emrekyr
sanmıyorum hocam. sürekli yeni birimler kuruluyor, bakanlık kuruluyor ayrılıyor birleşiyor vb. hele bir de bir iktidar değişikliği olduğunu düşünün. siz mezun olana kadar öyle kökten bir değişim olamaz devlette. her zaman bazı işler için elemana ihtiyaç var. türkiyenin o aşamalar için daha çok yolu var. gelişmiş ülkeler bile belli aşamada elektronikleşebildi bürokraside.
ama sizin zamanınıza kadar büyük ihtimalle yds nin değeri daha da artacak ve rakiplerinizin çoğunda da yds olur. artık kriter değil zorunluluk olur yds. teftişler bile isteyebilir o zamana kadar. o yüzden mutlaka okulda hallet dostum ingilizceyi. hukuk güzeldir ancak kişiye çok bağlı bir meslek. kendini sen tanıyorsun ona göre kararını ver. hakim savcı olamazsan avukatlık tamamen sende bitiyor. etrafımda çok hukukçu arkadaşım var birbirlerinden çok farklılar.
senin hayatın yolunu sen çizeceksin ileride yapmak istediklerin konusunda hangi meslekler sana fırsat sunabilir ona göre seçim yap. hangi meslekler sana basamak olabilir kapıyı açabilir düşün. sonra da o yolda çabala dostum illaki oluyor emek verince. -
@duha, içinde söyledi: TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
@emrekyr
senin hayatın yolunu sen çizeceksin ileride yapmak istediklerin konusunda hangi meslekler sana fırsat sunabilir ona göre seçim yap. hangi meslekler sana basamak olabilir kapıyı açabilir düşün. sonra da o yolda çabala dostum illaki oluyor emek verince.@emrekyr
senin hayatın yolunu sen çizeceksin ileride yapmak istediklerin konusunda hangi meslekler sana fırsat sunabilir ona göre seçim yap. hangi meslekler sana basamak olabilir kapıyı açabilir düşün. sonra da o yolda çabala dostum illaki oluyor emek verince.çok sağolun tavsiyeleriniz için.
-
Ankara Siyasal Uluslararası İlişkilerden 2018 yılında mezun oldum. Bunu söyleyerek başlayayım.
Hukuk eskisi kadar değerli değil, bunu herkes söyler zaten. Ama ben şunu gördüm: Ailesinde hukukçu olanlar hukuktan hala iyi 'ekmek çıkarıyor'. Hakim, savcılıkta mülakatta daha rahatlar. Avukatlık konusunda ise hazır ilişkiler devralıyorlar. Ama böyle bir durum yoksa, sıfırdan inşa edeceksen işin biraz zor diyebilirim. Tahmin edileceği üzere rekabet çok.
Gelelim SBF/İİBF kısmına. Bu fakülte içerisinde hangi bölümü seçeceğin de önemli hocam. Kurumların yarısı fakülte bazlı, yarısı bölüm bazlı ilana çıkıyor. Mesela bu sene ÇEKO'ya çok ilan gelmedi diye biliyorum. İşletme ilanları ise fazla sayıdaydı. Fakülte alımı yapan bazı kurumlar da işletme puan türünü koydu. Böyle olunca işletme mezunları avantajlı oldu. Yani hangi bölümü okuyacağın önemli. Hepsi aynı diye düşünmemek lazım. Zaten içerik olarak da çok farklı bölümler. Uluslararası İlişkiler ve ÇEKO aynı fakültede ama ortak tek dersi Anayasa Hukuku olabilir. O dersi de neredeyse mühendisler bile alacaklar. Bu sebeple bölüm seçerken iyi düşün derim.
Şunu da ekleyeyim: Bölüm olarak bence en avantajlı Maliye. Her şeyi görüyorsun. Mesela Uluslararası İlişkiler bitirince muhasebe, maliye hiç bilmezsin. İktisatı bilme ihtimalin de çok az. Belki biraz hukuk bilirsin. Anayasa, idare, medeni hukuk falan. O yüzden en çok alımın yapıldığı P48 puan türü için uygun bir bölüm değil. Ama kendi avantajları da var. P34, P36 gibi puan türlerinden alım yapan kurumlarda İİBF'deki diğer bölümler rakibin olmuyor. Sadece uluslararası ilişkiler mezunları ile yarışıyorsun. Derece yaparsan şansın çok artıyor ve derece yapmak da çok zor değil, onu da belirteyim.
Gel gelelim okula. Ben Mülkiye mezunuyum. Bizim okulun en büyük eksiği İngilizce. Mülkiye yazacaksan İngilizceyi kendin halletmen gerekecek. Onun dışında okulun eğitimi iyidir. Okuldan yararlanmayı bilmek lazım biraz da. Ders notu, ses kaydı ile ders geçmeye çalışıp kitap, makale okumalarını yapmazsan, araştırma yapmaz, merak etmez, kendini geliştirmezsen bomboş mezun olursun. Böyle olunca sınavlarda da zorlanırsın, sınavları geçip de bir kuruma girsen bile yerinde sayarsın. Ama Mülkiye'nin puanları çok düşmüş, onu da söyleyeyim.
-
Gerçekten iibfden de bölümlerinden de soğudum bir hayli odtü kamu okuyan tanıdığıma sordum o da iş bulamadım kpssye yönelik eğitim de almadık kaldım öyle diyor.Halbuki devletin en önemli kademelerinde olması gerekmiyormu iibf/sbf mezunlarının
-
@emrekyr çok büyük bir düş kırıklığı yaşıyorum açıkçası 95 alıp 2 sene 3 sene atanamama durumu olan bile var.Özelde sanırım hiç imkan yok.Bunları buraya yazarak başlığı kirlettiğimin farkındayım ama nereye yazdıysam cevap dahi alamadım.