TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
-
Mülkiyeden mezun olduğumuz arkadaşlarım hiç boş durmuyorlar yüksek lisans yaparken bir yandan hukuk veya 2.bir lisans okuyorlar . Bu kesim ilerde doktora da yapacaktır. Dil bilen çok eğitimli bir mülkiyeli jenerasyonu olacak önümüzdeki yıllarda. Çünkü şartlar bizi sürekli zorluyor ve rekabet de diri tutuyor geliştiriyor. Yani gelecekte Mülkiye kökenli olmak çok daha itibarlı bir hal alacak bunu şimdiden görebiliyorum. Bu bir tespit, temenni değil; bu bir projeksiyon ,palavra değil.
-
Merhabalar yeğenim bu sene sınava girecek mülkiyeyi istiyor ortalama bir çocuk.Derece yapacak kadar çalışkan biri değil yani.Mezunları veyahut öğrencileri önerir mi mülkiyeyi? İş imkanları nasıldır özelde fark yaratır mı ismi veya kamuda.Şimdiden teşekkürler.
-
@Antimülakat sizin kastınız mesela AÖF Adalet okuyup hukuka geçiş gibi mi yoksa direk hukuk fakültesini kazanıp okumak mı? Aslında yaş gençken ikisi de yapılmayacak şey değil fakat dgs ile hukuka geçiş eskiden de kontenjan sebebiyle kolay değildi bence, şimdi daha zor bence ama merak ettim neyi kastettiğinizi.
-
@zafereadımadım zaten son gelişmeler kamu yönetiminin dolayısıyla İİBF'nin önemini artırdı. Tabii dil bilen, inovasyon alanında kendini geliştirmiş bir İİBF'li tercih edilecek. İİBF için özelde verilen ilanlara bakın hepsinde de bilgisayar alanında programları, yazılımları ileri derecede bilenler tercih ediliyor. İİBF'liler olarak bu değişime ayak uydurduk uydurduk aksi halde hem rakiplerimiz artacak, hem de yazılımı en iyi bilen mühendislerin önümüze geçmesi kaçınılmaz.
-
@obrigado06 hocam hem ankara siyasalda hem de odtü'de okuma fırsatı buldum aynı zamanda bilkent üniversitesinin iibf alanında eğitim sistemini yakından tanıyorum. ankara siyasal abartılmış bir balondur. öğrencilerinde odtü'ye karşı bir çekememezlik bulunmaktadır. kendilerini gaziyle kıyaslayıp ego tatmini yapmaya çalışıp siyasal'ın eski günlerinin arkasına saklanarak okul değil ekol önemlidir derler. okulun ne özel alanda ne de kamuda ne bilkentle ne de odtüyle yarışacak kapasitesi var. elbette aralarında hala iyi yerlere gelen var ama oranları inanın düşük. yiğeninizin başka bir tercihi varsa oraya gitsin.
-
@écouter, içinde söyledi: TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
@obrigado06 hocam hem ankara siyasalda hem de odtü'de okuma fırsatı buldum aynı zamanda bilkent üniversitesinin iibf alanında eğitim sistemini yakından tanıyorum. ankara siyasal abartılmış bir balondur. öğrencilerinde odtü'ye karşı bir çekememezlik bulunmaktadır. kendilerini gaziyle kıyaslayıp ego tatmini yapmaya çalışıp siyasal'ın eski günlerinin arkasına saklanarak okul değil ekol önemlidir derler. okulun ne özel alanda ne de kamuda ne bilkentle ne de odtüyle yarışacak kapasitesi var. elbette aralarında hala iyi yerlere gelen var ama oranları inanın düşük. yiğeninizin başka bir tercihi varsa oraya gitsin.
Teşekkürler.Kendisi eşit ağırlık öğrencisi olduğu için seçenekleri de çok az.Bilgisayar mühendisliği okumasını tavsiye ettim ama tm seçti.çalışkan olmadığından hukuk zor gibi yapacağı sıralama büyük ihtimal 100bin civarı olur.Dediğim gibi bu civarda mülkiyeden iyi bir yer yazılabilirmi bilmiyorum.
-
@obrigado06 kardeş sadece 5 yıl sonrasıni düşunsun.Şuan mezun olsa değil mülkiye mezunu odtu mezunu bile olsa puanı olmaz ise hicbir ise yaramaz.İnsanlar mülakattam eleniyor.
-
@zenginmemur, içinde söyledi: TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
@obrigado06 kardeş sadece 5 yıl sonrasıni düşunsun.Şuan mezun olsa değil mülkiye mezunu odtu mezunu bile olsa puanı olmaz ise hicbir ise yaramaz.İnsanlar mülakattam eleniyor.
Özelde iş imkanı yok mu peki iibf/sbf fakültlerinin bankalar olsun vergi muhasebe departmanları olsun ben geniş diye biliyorum ama işin içinde olanlar sizlersiniz tabiki.
-
@écouter bir mülkiyeli olarak sonuna kadar katılıyorum, okulda gereksiz gereksiz şişirildik hepimiz ama mezun olup özellikle özel sektörde bankalarda mulakatlarda bilkentli ODTÜ'lülerle karşılaşınca aldığımız eğitimin ne kadar vasat olduğunu gördük zaten puanları da ortada sıradan bir iibfye dönmüş durumda, iibfyi bu iki uniden birinde okumayacaksan uzak duracaksın.
-
@obrigado06 işte özelde yapılacak işler için siyasal okumaya ne gerek var ki?Ön muhasebe tutmak için 2300 tl asgari ücret verirler ve işin bilgisayara fiş fatura girmek düşünsene yan tarfında hukuk fakültesi var ordaki arkadaşların hakim savcı avukat olurken sen diye dusunmek istemiyorsa yazmasın.Idealistse yazsin ama.
-
@zenginmemur, içinde söyledi: TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
@obrigado06 işte özelde yapılacak işler için siyasal okumaya ne gerek var ki?Ön muhasebe tutmak için 2300 tl asgari ücret verirler ve işin bilgisayara fiş fatura girmek düşünsene yan tarfında hukuk fakültesi var ordaki arkadaşların hakim savcı avukat olurken sen diye dusunmek istemiyorsa yazmasın.Idealistse yazsin ama.
Cidden böyle mi hocam özelde durum bilmiyordum şaşırdım açıkcası
-
@obrigado06 hocam iyi denetim firmaları var tabiki.Ama siyasaldan diyelim 1000 kisi mezun oldu maksimum 10 kisi oralara girer.
-
İş bulmak isteyen dil öğrensin, sıradan bir üniversiteye girsin. Devlet(kamu) personel alımları berbat. Kamunun işi bitti. okulun önemi yok.Başka şeyler devrede.Devletin, yönetmenin, felsefenin, ve her işin felsefesinin ne olduğunu öğrenmek isteyen ,d ünya görüşünün,ufkunun açılmasını isteyen. Toplum içinde konuştuğunda dinlenilmek isteyen, entelektüel adayı olmak isteyen Mülkiye'ye gelsin.
Gerçi puanlar düştükçe ve marka hocalar okuldan ayrıldıkça iş bulma oranları da düşüyor ama o bile yine öğrenciyle alakalı bir şey.
Okulda bir şey öğrenmekle alakası olmayan insanlar da çok. Her Mülkiyeli münevver değildir ama Türkiye'deki münevverlerin (sosyal bilimlerde) %90'ı Mülkiyelidir.
Tercih sizin -
@écouter bir ankara siyasal mezunu olarak bazı noktalara katılmakla birlikte bazı noktalara ise katılmıyorum. Ben mülkiyeliyim diyip boş ego kasanlardan değilim. Evet son zamanlarda siyasaldan atılan emekli olan hocalar ve kamu uluslar iktisat gibi bölümlere de talebin azalmasıyla puanları oldukça düşmüştür. ODTÜ'nün tek artısı (iibf alanı için) ingilizce eğitim vermesidir. ODTÜ ile yarışamama konusuna da katılmıyorum. İngilizcesini geliştirmiş bir siyasallı gayet de yarışır bir düzeydedir.
-
@Mambaa gazi mezunuyum siyasal mezunu yakın bir arkadaşım var kpss kursuna gittim 2yil kpss çalıştım ama arkadaşın kpss dersleri seviyesi okuldan aldığı eğitimle benle aynı seviylerde.ozel sektör hakkında çok bilgim yok açıkçası ama herseye rağmen ben kamu için uğraşıp saclarimi agartacam diyenlere eğitim olarak siyasal bir başkadır.
-
Bir ekleme yapayım. Kapitalist sistem zayıflamaya başladığı anda Mülkiyelinin ne olduğunu anlayacak herkes
-
Suanki durumu bilemiyorum ancak benim donemlerim de (2001-2007) gayet iyi bir okuldu. Bizler cogumuz ilk 8000 siralamalarla girmistik. Istanbul siyasal ve hatta galatasaray uluslararasi iliskilerden yatay gecisle gelen kisiler tanidim.Tarihi itibariyle köklü bir kurum, kurulus amaci da belli, biraz da bilerek kamuda mülkiyenin gücünun kırıldığını dusunuyorum. Hakkini vererek hedefler koyularak ve de yabanci dil desteklenerek okundugunda basarili olunabilir bence hala. Hukuk fakulteleri de benzer sekilde yakin zamanda dususe gececektir. Bizim Kurumda avukatlik stajini yapmis duz memurlar var kurumici avukatliga gecmek icin unvan degisikligi sinavi bekliyorlardir buyuk ihtimal. Saglik sektoru haricinde butun fakultelerde bireysel cabalar daha ön planda olacaktir, muhendislik, hukuk, iibf, sbf fark etmez.
-
@calicartel kpss dersleri dediğiniz iktisat muhasebe maliye dersleri. Kpss başarısı için iyi bir üniversite mezunu olmak gerekmiyor sıkı bir çalışma gerekiyor. Demek istediğim şey şu siyasalda her bölüme ilk 2 sene ortak dersler verilir genellikle. İktisat maliye okuyan da siyasal düşünceler dersi alır kamu uluslar okuyan da. Kpss maliyede şu teori kimindir diye ezberliyorsun ancak okulda o teoriyle ilgili makaleler okuyor düşünsel arka planını öğreniyorsun. Bizden bir kamu mezunu örneğin idare hukuku ve idari yargı derslerini 2 şer dönemden alır ve iibfleri geç çoğu hukuk fakültesinden daha ayrıntılı alır. Siyasalda teori derslerine çok önem veriyorlar örneğin. Ders içerikleri ve zorlama açısından gaziden farklı o nedenle. Kpssye hazırlamaz. Teorisini vermeye çalışır tartışma ortamı oluşturmaya çalışır eleştirel baktırmaya çalışır. Evet eskisi gibi çok kaliteli hocalar yok çok kaliteli öğrenciler yok. Ama burada süregelen bir gelenek var ve şuanki akademisyenler de bu geleneği sürdürmeye çalışıyorlar. Siyasal hala daha farklı bir okuldur. Eksiği ise İngilizce eğitimdir.
-
@Mambaa odtü'nün tek artısının ingilizce eğitim vermesi olduğunu nereden çıkardınız? okuduğunuz üç beş kitap mı sizi odtü'den daha iyi yapıyor. siyasalda bir bölümde okunan tüm kitapları bir odtü/bilkent öğrencisi en fazla 3-5 aylık bir çabayla bitirebilir ama bir siyasal mezunu imkanı yok 3-5 ayda yabancı dil öğrenemez. odtü ile ilgili kalıplaşmış ifadeleri kullanarak siyasalı odtü'den üstün tutmayın.
-
@écouter Siyasalı Odtü'den üstün tutmayın diyip Odtü' yü Siyasaldan üstün tutma derdindesin. Burda ben senin gibi okul yarıştırma derdinde değilim. Ki okulun eski seviyesinde olmadığı gibi eleştirilerimi de ifade ettim. İngilizceyi 3 5 ayda mı öğrendin merak ediyorum? İngilizce öğrenmek nasıl bir süreç ise üniversite de bir süreç. 3 5 aya indirgenemeyecek bir süreç. Ama sen daha bunun bilincinde bile değilsin yazık. Üniversiteyi okuduğun kitaptan ibaret sanıyorsun.Odtü mezunu arkadaşlarım ve okuldaki Odtü mezunu hocalarımızın ifadesidir söylediğim. Siyasaldaki sosyal bilimler eğitimi daha kapsayıcı. Her bölüm hukuk dersi de alır ekonomi dersi de alır sosyoloji dersi de alır siyaset dersi de alır. Gerisi zaten kişinin kendi çabasına kalmış.