Kyk müfettiş yardımcılığı sınavı 2017
-
hiyerarşi yetkisi asta nasıl devredilir ya birisi açıklayabilir mi bunu? ast kendi kendini mi denetleyecek o zaman:s
-
@kazm aynen ben de onu işaretlemiştim ama irdeleyecek enerji kalmadı bende
-
@kazm Yetkiyi devralan makamın devraldığı yetkiye dayanarak yaptığı işlemlerin hiyerarşik gücü kendi makamının hiyerarşik gücü kadardır.
Devri mümkün olmayan yetkiler:
-Üstün,astları üzerindeki denetim yetkisi
-Disiplin soruşturması açılması ve disiplin cezası verilmesi yetkisi
-Astların değerlendirilmelerine ve terfilerine yönelik yetkilerBunlar haricinde birkaç yetki daha devredileniyor ama yazmadım.Sanırım sorunuz bu yetkilerle alaklıydı.
Nohutçu idare hukukundan alıntı.
-
@kazm bakan müşteşara devredebilir mesela hocam. Müsteşarı gene bakan denetliyordur ama kalanları müsteşar denetler
-
Arkadaşlar bu ilanda cevapların degerlendirilmesinde soruların yarısının dogru yapılması ortalamada 65 tane dogru olması yazmıyor puan olarak 50 ve 65 puandan bahsediyor.Her sorunun bir puan olduguna yada olacagına dair bir madde varmıydı kitapçıkta felan. Yani puanlamada farklılık söz konusu olabilir standart sapma falan
-
@bcd önceki sayfalarda bir arkadaş gazi üniyi aradığından ve her cevabın puanının aynı olduğundan bahsetmişti
-
@paretooptimal hocam sanki sıkıntı var gibi geldi bana bu soruda anlamadım olayı tam olarak
-
@luthor güzel sallamışım hocam
-
Biz Gaziantep bşb ilanında da sınavın değerlendirilmesine dair böyle koşullar vardı ama bir soru bir puan olarak hesaplanmadı puanlar farklıydı
-
@kazm ben doğru yapmışım ama genede konuya hakim olmadığım için sınavdan sonra araştırdım hocam. Hiyararsi yetkisi asta devredilebilir mi diye Google amcaya sorarsan gayet tatmin edici cevaplar karşılaştırmalar var
-
@satrab dikkat etmemişim kardeşim afedersiniz
-
@bcd aradım sordum eşit dediler. Standartlar sapma demediler. Olsa zaten sorular eşit olmuş olmaz. Kaç doğrunuz varsa puanınız odur.
-
Arkadaşlar son durum ne şuan barajı geçen mülkatta mı?
-
@mayoz aynen
-
ben tasaruf yetkisi ve tasarruf ehliyeti ilk defa burda gordum
bununla ildili bilgi notu paylasır mısınız -
döviz piyasasında tek fiyat geçerli olduğunda nominal döviz kuru sabit olmuyor mu?
-
@kazm olmuyormuş
-
@ahobaba Bildiğim kadarıyla tasarruf ehliyetinden kasıt, fiil ehliyetidir. Tasarruf yetkisi ise bir şey üzerinde doğrudan muamele yapabilme yetkisidir. Ben soruyu buna göre yaptım. Sanırım yanıt, tasarruf ehliyeti yoksa işlem yok hükmündedir, gibi bir şeydi. Tasarruf ehliyeti yoksa işlem butlanla sakat olur.
-
@paretooptimal bende burdan şunu anladım ne kadar mantıksız gelse de döviz piyasasında hem tek fiyat geçerli olacak hem de döviz kuru değişken olacak fiyat tek ama kur farklı ilginç sorular bunlar
-
ING hariç doğrularınız nasilll?