Kyk müfettiş yardımcılığı sınavı 2017
-
@Baumol hukuka uygunluk varsa beraat verilir
-
@iibfli_keynes Zeynel dinlere göre cevap doğru arkadaşlar. GSMH için şıkta yazan cevap doğru GSYİH için G+ I+ C + (X-M) dir biz oradaki x-m e odaklandık galiba
-
@heredotolga Hocam tamam ben zaten onu reddetmiyorum. Amirin emrini yerine getirmek hukuka uygunluk sebebi değil mi ? Ama buna ceza verilmesine yer olmadığı kararı veriliyor. Sıkıntı bu işte.
-
@iibfli_keynes hocam +- -+ önemli değil bunlar atıyorum t.c vatandaşı olup yurt dışında kileri one yazarsan + t.c vatandaşı olmyanlari arkaya yazarsan +- tam tersi -+ olur burda hangisi eklenir çıkarılır onu bileceksin
-
...........
-
CMK 5271/223-D
(2) Beraat kararı;
a) Yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması,
b) Yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması,
c) Yüklenen suç açısından failin kast veya taksirinin bulunmaması,
d) Yüklenen suçun sanık tarafından işlenmesine rağmen, olayda bir hukuka uygunluk nedeninin bulunması,
e) Yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması,
Hallerinde verilir. -
@baumol anladım ne demek istediğinizi hocam her durumda beraat falan yazmamislar ya istisnalar kaide bozmaz mantığıyla soru hazırlanmış herhalde yinede itiraz etmek istiyorsanız edin tabiki
-
@heredotolga Hocam gerek yok ya
-
@hadinbahım benim de öyle hocam inşallah yeterli olur
-
@firito mülakata gireriz hocam. 4 katı felan yok.
-
@baumol hocam amirin emrini ifa ve zorunluluk haline hukuka uygunluk nedeni olmaktan çıkartıldı kusuru kaldıran neden sayıldı bundan dolayı ceza verilmesine yer yok kararı veriliyor. Haklı savunma hakkın kullanılması ilgilinin rızası ve görevin ifası (kanun hükmü) hukuka uygunluk sebebidir ve beraat kararı verilir.
-
@dumbass hocam kamu borçlanmasın amacıda finansman fakat kamu harcamalarını finanse ediyor özel borçların hepsi yatırıma gider bu soruda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Diğer sorunuzun bende öyle yaptım arz artmış talepte var hepsi tükenir dedim ama mantıken düşününce arz az zaten telepati artıyor mevcut arz da tükenir ve kıtlık oluşur.
-
78 alan 7 ingilizce. Arkadaşlar herkes akşama kadar puanını yazsa ona göre bir sıralam oluştursak?
-
Arkadaşlar yetkili hanımefendiyle görüştüm. 500 kişi de geçse 500 ü de mülakata gelicek dedi. Hadi hayırlısı olsun hakkımızda.
-
@alexdesouza Hocam sıralamanın önemi var mı?65i geçen mülakatta zaten.
-
84 alan 10 ingilizce
-
@luthor biliyorum da bir sonraki sınavlar için yerimizi bilmemiz önemli yine de
-
79 Alan 9 İngilizce
-
Hukuka uygunluk nedenlerinden dogru olani sorduklari soru hatali degil mi? Zorunluluk hali de hukuka uygunluk hallerinden biri ve tazminata hukmedilebiliyor ve ayrica beraat karari verilmez
-
@sirius yanlış biliyorsunuz hocam açıkladım önceki yorumda