Kyk müfettiş yardımcılığı sınavı 2017
-
@luthor aynen dalgınlıktan bmk olcak
-
Ben de sizin dediğiniz gibi yaptım ama soru bana biraz hatalı gibi geldi, hisse senetlerini yatırım amaçlı alıyor diyordu, muhasebem pek iyi değil ama kafamı karıştırdı o kısım.
-
Faiz borcuyla alakalı soruyu hatırlayan var mı ?
-
@snc61, içinde söyledi: Kyk müfettiş yardımcılığı sınavı 2017
@reckless Israrla anlamamaya da devam edicez
Bir sürü müfettiş arkadaşımız akrabamız var hayal aleminde yaşıyor onlar herhalde Hocam biz de zaten ilanda erkek adaylar başvurabilir yazıyor da görmezden geliyoruz di mi bu kafayla çok zor çok Allah yardım etsin de başkalarının başarısızlığını umarak bize başarı nasip etmesin daha iyi -
@buhara kpss olayı ve iibf çıkışlı olarak erkeklerin daha başarılı olduğunu hep kabul ediyoruz sonuçlar ortada çünkü,daha ilgi alanları oluyor daha yatkın oluyorlar siyasete ekonomiye v.b
-
@snc61 Hocam lerner diye düşünüyorum cevabı o şekilde yaptım, borçlanmanın olağan olduğunu olumlu katkıda bulunduğunu ekonomiye falan ‘lerner katkısı’ olarak okuduğumu net hatırlıyorum, diğerlerini anlamlandıramadım sınavda da bakalım ne çıkacak
-
-
@baumol feri haktır, temerrüt faizi istenebilir, para borçlarında olur bunlar doğruydu ama yanlış olan hangisiydi hatırlayamadım
-
@kazm hocam o soruda 30.000lik hisse senedini iştiraklere atıyorsun önce, çünkü FARKLI BİR ŞİRKETE diye özellikle belirtmiş, sonrasında yarısını satma KARARI almış diyor yani henüz satış yok, bu yüzden alacak kısmından 30.000 iştirak çıkış yapacak tamamen, borç kısmına ise 15000 bağlı men. kıymete girecek, kalan da hisse senedine girecek çünkü daha satış yok sadece o şekikde karar alınmış.. Yarısını sattı deseydi 15000lik tutar hisse senedine değil de direk kasa banka vs. girerdi
-
@yldzkrc Belli sureye baglidir diye bir şık vardı.
-
@yldzkrc amiin amiin :)) Bu zihniyetle zor gerçekten ki benim de dikaktimi çekti çok az kız vardık
-
@baumol faiz alacagını saklı tutmadan asıl alacagı kabul eden faiz alacağını isteyebilir mi neydi öyle bi şıktı hocam ben onu yaptım
-
@coopdefood ya sabahtan beri bunu soruyorum. Helal olsun kardeşim bir tek yazan sen oldun. Normal zamanlarda duyum var mı, hangi kaynakları önerirsin vs gibi nedenlerle mesaj kutumu yeşillendiren insanlar şurda bir kaç soru soruyoruz dönüp cevap verme tenezzülünde dahi bulunmuyorlar. Eyvallah sağol kardeşim.
-
@satrab bilemiyorum dostlar o sorunun cümleleri düşük geldi bana mesela hisse senetlerinin yarısını sattı diyor orada ben anlamadım mesela yarısı dedıgği sadece binin yarısı mı % in mi neyse sağlık olsun salladım artık onu
-
@kazm Elindeki 30bin₺ hisse senedini verip istirak oluyor baska sirkete. Daha sonra nakit ihtiyaciyla da istirak senetlerini satmayi planliyor diyor. Yani satti gibi bi ifade yok. Bu yuzden istirakten cikartip yarisini bagli menkul kiymete yarisini da hisse senetlerine aktarmak gerekiyordu. Cunku %15'in kalan yarisi %7.5 ile artik istirak degil ancak bagli menkul kiymet olabilir
-
@mostramozic Hocam şu kayıt var mıydı şıklarda ben hatırlayamadım.Kasa veya bankalar yerine hisse senetleri hesabının olduğu kayıt vardı sadece siye hatırlıyorum.
Kasa veya Bankalar 15000
Bağlı menkul kıymetler 15000İstirakler 30000
-
@luthor yoktu ben bunu aradım yoktu sonra hisse senetli olanı işaretledim ki sonradan dikkatimi çekti arkadaşın dediği gibi satma kararı aldı diyor sattı demiyordu
-
@luthor tam hatirlamiyorum ama cevaplarin icinde kasanin borclandirildigi bir şık vardi. Ama yine de satis olmadigindan yalnizca satmayi planlamasindan bahsettigi icin kasa kullanilamiyor. İşin esprisi şu aslında isletme elindeki hisse senetleri istirak olarak kaydetmesinin sebebi, bu hisse senetlerini satmayi dusunmeyip ortaklik amaciyla elinde uzun vadeli bulundurma düşüncesi. Elindeki hisse senetlerinin yarisini satmayi dusunmesi de hisse senetlerinin 15bin₺sini mali duran varliklardan cikartip menkul kiymetler grubundaki hisse senetleri hesabina kaydetmesi demek. Cunku artik hisse senetlerinin yarisini satmayi dusunuyor uzun vadeli elinde bulundurma dusuncesi yok artik. Geri kalan 15.000₺ ortaklik payi olarak artik %7.5 tekabul ettiginden bunu da yine mali duran varliklar icindeki bagli menkul kiymetlere kaydediyor %10'un altina indigi için.
Hisse senetlerini elinde hangi amacla bulundurduguna gore kaydedilecegi hesap farkli olucaktir. Mesela ornek olarak bir isletmenin %90 hissesine sahip olan isletme bu hisseleri elinde gecici yatirim amaciyla tutuyorsa, mali duran varliklardaki bagli ortaklik hesabini degil yine 110 hisse senetleri hesabini kullanicak. Tamamen niyet onemli
-
@yldzkrc tarik kredide de atip tutuyodunuz bayandan olmaz dedigimizde sonra liste açıklanınca sesiniz kesildi nedense
Biz baskasinin basarisizligini ummayiz aksine issizler is sahibi olsun isteriz. Isimiz oldugu halde her ilana saldiranlardan da degiliz . Bilmem anlatabildim mi . -
@paretooptimal. Bu işin icinde olduğumuz için neden alınmak istemediğine hak veriyorum. Evli kadın müfettişlerin çok büyük çoğunluğu seyahat konusunda sorun çıkartıyor. (Hepsi demiyorum genel olarak böyle, erkeklerden daha istekili olanı da var ancak istisnalar gercegi degistirmez) Turneler uzun sürüyor. Bu yüzeden kadınlar tercih edilmez.