2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
-
@kaya06 Çanakkaledeyim kardeşim pek bakamadım
Arkadaşlar hedef 19 Ocak gibi görünüyor fakat 19 Ocak’tan sonra olmaz ise mart olacak havası var katılmıyorum
Süreci uzatmayacaklar buna Eminim fakat 19 Ocak olmaz ise 26 Ocak var şubat başı var
Görüştüğüm arkadaşlar bana bir gelişme olursa haber veririz dediler bu sebeple ben de onları zorlamıyorum bana gelen bir duyum olursa samimiyetle paylaşıyorum
Bir de forumdaki bazı arkadaşlar ile haber kaynaklarımız hemen hemen aynı
Yazmaz isem tekrar olmasın diyedir
MART olmayacak diyorum
Saygılarımla iyi geceler -
-
neden hep cuma günlerine yogunlasıyosunuz baska günleri beklemeyelım mı ?
-
@KaymakamAdaylıgı bi el at san kardeşim
-
Artık ne zaman açıklanacak duyumunu aşmalıyız Önemli olan ne zamana kadar açıklanmayacak Mesela 19 ocaka kadar ümidi kesmeli miyiz? Motivasyonu korumak ve masaya oturabilmek adına bu sorunun cevabını önemsiyorum.. ''Bu hafta açıklanır'' ve ''Bu hafta açıklanmaz'' bu iki cümleyi de net bir şekilde kurabilecek bir duyum sahibi yok mu.. Varsın martta açıklansın ama net olsun bilelim işimize bakalım.. Önemli olan tarihi değil standartını kaybetti malesef,, Bakanlığın ışıkları yanar telefonları açarlar heyecanla geçiririz geceyi oysa ki elektrik tesisatında sorun vardır.. Sanırım ne gün ümidi kesip foruma bakmadan uyumaya niyetlenirsek o gece telefonumuz acı acı çalacak gece yarısı.. Allah hak eden tüm herkese hayırlı haberler almayı nasip etsin,aksi çok zor ..
-
Bu Işık'ların yanması telefonların bakılması olayı tesadüfi gibi . Çünkü zaten müsteşar ın içişleri uzmanlarıyla birlikte mesaiye kalması rutin bir olay şu an da yurtdışında dil eğitiminde olan uzman arkadaşımdan biliyorum .
-
Süreç uzadıkça umudum azalıyor ya ilk başlarda olucak gibi hissediyordum.Şimdi modum düştü harbiden
-
@ykpgoc kaymakam adayı şube müdürlüğünde mesaiye kalacak değiller herhalde... orada ışık yanıyorsa? yoksa bakanlık mesai sonrası mutlaka bir şey olur çalişiyordur....
-
@refik-soydam niye kalmasınlar ki iş yetişmemiştir kalırlar . Bir sürü kaymakam adayı var onların işlemleri vs . Birim amiri mesaiye kalıyoruz der kalırlar .
Biz hep iyi tarafından bakmaya çalıştığımız icin öyle düşünüyoruz sanki -
@ykpgoc yurt dışında olup saat uyuşmazlığı nedeni ile iletişim işlemleri için kaymakam adayları müdürlüğü çalışıyorsa, yaklaşık 270 kişi dil eğitimi planında ve uygulanıyor, sadece 1 tanesi Çin de o da güvenlik eğitimi alıyor 3 yıl sürecek, kalanların tümü saat uyuşmazlığı olmayacak ülkelerde (ülkeler gönderildiği yer ve diller belli) he kastınız eğer kaymakam adaylarının işlemlerinin takibi ise bu konu allah nasip eder göreve başlarsanız da göreceksiniz bağlı bulunduğunuz valilikte açılan dosyanızda olur (yaptığınız devamsızlıktan, giydiniz takım elbisenin düğme eksikliklerine, halka verdiğiniz selam şeklinize kadar) bu dosya son 6 aylık mekezdeki kursa kadar personel genel müdürlüğüne gelmez, illerde dolanır vali beyler bizzat doldurur.... bundan dolayı bu şube görevdeki adayların işleri için olağanüstü bir ihtimal yoksa mesai yapmaz, (kişi ihraçları zamanı gibi olağanüstü durumlar) ... genelde güvenlik sonuçları değerlendirmesi noktası mesai dışında olsun isteniyor herhalde ki çoğu mesai dışında liste belirlenmesi asli çalışması ediliyor...
-
@refik-soydam Kaymakam adayları şubesi müdürlüğünün görevlerini okumanı öneririm sadece aday olan kaymakamların özlük işlemlerinden bahsetmişim gibi bi algı oluşmuş .
-
@ykpgoc
a) 1700 sayılı Kanunun 2 nci ve 2/A maddesine göre kaymakam adaylığı sınavlarının açılması, ilanı, müracaatların kabulü ve değerlendirilmesi ile yazılı sınav ve mülakat değerlendirme sonuçlarıyla ilgili işlemleri yürütmek,
b) 1700 sayılı Kanunun 2/A maddesi ve 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 54 üncü ve 74 üncü maddesine göre kaymakam adaylığına atanma ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
c) Kaymakam adaylarının yetiştirilmelerine yönelik Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 8 ila 14 üncü maddelerine göre İl Merkez Stajı, Kaymakam Refikliği Stajı, Mülkiye Müfettişi Refakatinde Staj, Bakanlık Merkez Stajı (Dil Kursu), Yurtdışı Stajı, Kaymakam Vekilliği Stajı, Kaymakamlık Kursu ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek, (BURADA DOSYA VALİLİKLERCE TUTULUR sadece son 6 ay takip edilir, eksiklik valilikten talep edilir)
ç) 21/1/1974 tarihli ve 7/7756 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmeliğe göre bütçe olanaklarıyla gelecek mali yıl içinde yurt dışına gönderilecek Bakanlık personelinin sayısını ve diğer bilgileri süresi içerisinde Devlet Personel Başkanlığına bildirmek suretiyle yurtdışı kontenjan talebinde bulunmak. Bakanlar Kurulu Kararı ile verilen kontenjanlar çerçevesinde Bakanlık personelinin lisansüstü eğitim yapmak veya bilgileri artırılmak, uygulamaları yerinde görmek üzere yurtdışına gönderilme iş ve işlemlerini yürütmek,
d) Lisansüstü eğitim amacıyla yurtdışına gönderilen Bakanlık personelinin tez konuları ile kabul edilen tezlerinin takibi, muhafazası ve kayıtlarına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
e) Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 12 nci ve Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmeliğin 18 inci maddesine göre Yurtdışı Stajında bulunan kaymakam adayları ile diğer Bakanlık personelinin yurtdışı görevleriyle ilgili hazırladıkları raporlar ile Yerinde Denetim Raporlarına ilişkin iş ve işlemlerini yürütmek,
f) 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununa göre dava konusu edilen şube işlemleriyle ilgili mahkemelerden gelen dilekçeleri incelemek, süreleri içinde cevaplarını hazırlamak, mahkeme kararlarının doğurduğu sonuçlara ilişkin işlemleri yürütmek,
g) Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 19 uncu ve 20 nci maddesine göre Kaymakamlık tez konuları ve değerlendirilmesiyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
ğ) Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 24 üncü maddesine göre Staj Rapor Dosyalarının değerlendirilmesiyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
h) Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 29 uncu maddesine göre kaymakamlık kurs sonu sınavında kaymakam olarak atanmaya hak kazanan adayların atanacakları ilçelerin tespit edilmesi işlemleri ile ad çekme işlemlerini yürütmek,
ı) 4483 sayılı Kanun ve 3071 sayılı Kanuna göre kaymakam adayları hakkında gelen şikayet dilekçeleriyle ilgili işlemleri yapmak,
i) Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 16 ncı maddesine göre Kaymakam adaylarının asalet tasdikleriyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
j) 17/10/2009 tarihli ve 27379 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Savunma Bakanlığı Sevk Tehiri İşlemleri Yönetmeliğine göre kaymakam adayların askerlik tecil işlemleriyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
k) Şube görev alanı ile ilgili mevzuatın hazırlanması, uygulamaya konulması ve değişikliklerin yapılması ile ilgili çalışmaları yürütmek ve uygulanmasını sağlamak,
l) Genel Müdürlük Makamınca verilen iş ve işlemleri yürütmek.
ben bakıyorum bakıyorum bir gerekçe göremiyorum mesai için (genelde rutinleşmiş dediğiniz derece hiç aklıma yatan görev gelmiyor.. bir örnek verebilir misiniz hocam?
-
@ykpgoc bu şube sadece kaymakam aday adayları ve aday işlemlerini yapar hocam, kaymakam işlemlerini yapmaz, giriş süreci artı 3 yıllık süreç? ben mi yanlış biliyorum
-
@refik-soydam Bu kadar iş tanımını tek tek ele alıp izah etmek istemiyorum da şu son maddedeki gm tarafından verilen iş ve işlemleri yürütür maddesi bile o kadar geniş bir madde ki mesaiye kalmasına yetecek bir madde. Neyse bu konu uzar gider . Zaten tartışma amaçlı da söylemedim . Ama belli ki sinirler gergin . Ben de Mart'ta başlatılacağı duyumunu almıştım bakarsınız hafta içi mesai saatleri içinde açıklanır . Sadece umudumuzun Işık'lara bağlı olmaması gerektiğini belirttim .
-
@ykpgoc illa mesai dışı açıklanacak diye şart yok, çalışma durumları nereye denk gelirse orada açıklanır...mesai içinde denk mi geldi gelmedi mi kesinlikle bilinmez, dışında ise eğer birileri orada çalışıyor bir iş var diyebiliriz demek istedim sadece...illaki bu işi ediyorlar demek de yerinde değil...ben de sadece bu şubenin khk ihraçları, yenilerin listesinin açıklanması ve asli görevli atama öncesi zaman dışında mesai ettiğine hiç şahit olmadım, denk gelmedim, demek istedim....
-
Herkes sessizleşti;) hayırlı pazarlar millet....günaydın
-
@refik-soydam hayırlı pazarlar haftasonu beklenti olmayınca mesaiyi bırakıyor herkes kafa dinlemeye geçiyor anladığım kadarıyla. Bekleyişimiz çok uzamaz da herkes yoluna bakar inşallah.
-
@yeysaü bekleyişi kimse bırakmıyor dostum, sadece herkes gizlidir gizlice foruma F5 yapıyor
-
Hayırlı sabahlar herkese Bu haftadan ümitliyim cumaya kadar açıklanır inşallah
-
Selamın aleyküm dostlar. Kısa bir aradan sonra buradayım. Çok soran olmuş bana da mülakat sonuçlarını ancak @can-mavi kardeşimin haberi benim için de esastır şu anda. Halen o güne vaktimiz var. Bekleyelim hep birlikte. Sonra bir daha soruştururuz.
İnşallah bu bekleyişin sonunda hakeden dostlar muvaffak olurlar. Allah yar ve yardımcınız olsun.