KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
-
@ankaratarihi aynen hocam tam ile başlaması lazım dışlama eksik kalır ama herseye puan veren osym bunada verebilirdi. Özellikle kurulu ve kurumu dikkatimi çekti başının tutması yeterli sonu önemli değil diyor gerçekten komik
-
Merhaba kamu hizmetinin sürekliliği cevabı alternatifler arasında var mıydı?
-
@fs vardı hocam
-
Bu saatten sonra osym ne dese tam olarak ikna edemez beni özellikle gıcık olduğum cevap ham puana ekleniyor cevabı Allah ne verdiyse öyle diyorlar iptal sorusunda puanı gözümle görmeden inanmam
-
@era bende aktif nüfus yaptım. Ancak sadece kurumsal olmayan sivil nüfus/kurumsal olmayan nüfus/bir tane daha vardı. Yani akıl işi değil nasıl kabul görmez aktif nüfusu
-
@yea-sbf ben yapamadım o soruyu ama çalıştığım kaynakta aktif nüfus yazıyordu yapsam itiraz ederdim
-
Belli ki ÖSYM baştan savma iş yapmış. Mülakatta dönen dolapları anlarım da yazılı sınavda haksızlık yapılıyorsa, kurumun güvenilirliği kalır mı?
Emeğimizi emanet ettiğimiz kuruma bak!
Bu arada yeniden inceleme dilekçesi verenler için ne zaman açıklama olacakmış, bir şey öğrenen oldu mu? -
Facede kağıdını inceleyen arkadaş ösym nin kabul ettiği etmediği alternatif cevapları şöyle yazmış :
-Ahlaki tehlike/ahlaki riziko/ahlaki risk (hepsi kabul) (DIŞSALLIK KABUL DEĞİL)
-Kurumsal olmayan sivil nüfus kabul (AKTİF NÜFUS KABUL DEĞİL)
-Kişisel verileri koruma kurulu/kişisel verileri koruma (ikisi de kabul)
-imar komisyonu /imar ve bayındırlık komisyonu (ikisi de kabul)
-Esnek/dalgalı/serbest döviz kuru(hepsi kabul)
-Süreklilik kabul edilmiş ; kamu hizmetinin sürekliliği kabul edilmemiş ilginç!
-Köy sandığı kabul köy bütçesi kabul değil.
-Soru/Soru önergesi (ikisi de kabul)
-Hizmetsel kuruluşlar kabul edilmiş
Not : imkb kabul edilip puan verilen var verilmeyen var
Kamu hizmetinin sürekliliğinde puan verilen var verilmeyen var.
-
@budageceryahu bugün sordum en kisa zamanda sonuçlanır diyorlar
-
Ya arkadaşlar nasil bazilarinin cevabi kabul edilmiş bazilarinin edilmemiş imkb icin soyluyorum. Ben sinirda kaldim neye göre hesaplanıyo şimdi.
-
@yea-sbf Facebook grubunda bir arkadaş yoktu demiş hocam yanlış anlamayın ama eminsiniz değil mi? Dava açabilirim bu durum yüzüne?
-
Selamun Aleykum Arkadaslar,
Ben sınavdan 73,00695 puan aldım. 1068 sıralamam. Bugun 10.00 da kitapçığımı incelemek için ÖSYM ye gittim. arkadaşlar zaten alternatif cevapları yazmışlar burada ama ben sadece birkaç konu da aydınlanması gereken şeyleri acıklamak isterim sizzlerle.-
Öncelikle ÖSYM bir çok soruya çokça alternatifli cevaplar koymuş, öyle ki bazı soruların alternatif cevapları 7 taneyi bulabiliyor.
-
Bunun yanında "Köy Sandığı", İçişleri Bakanı" gibi net ve tek cevap olanlarda var.
-
GK ve GY testinin 9. sorusu yani İMKB cevabı olan soru bazılarına puan verilmiş bazılarına verilmemiş gözüküyor . onun için şöyle açıklama yaptılar.
"Sorulara yapılan itirazlar degerlendirilirken kitapçıklar okunmaya baslandı. Bundan dolayı okunan kıtapcıklara tam puan 2,5 yazıldı kagıda, karardan sonra okunanlara ise 0 oalrak yazıldı. GERÇEKTE İSE HERKESIN O SORUSU IPTAL SAYILARAK O SORU TÜM SINAVA GİREN ADAYLARA EŞİT ŞEKİLDE DAĞITILDI" dendi. Yani 0 yazan da 2,5 yazan da puanlama olarak bişey fark etmedi dediler. iz Sistemde düzelttik dedıler. ona göre net puanlar hesaplanıp sonuçlar acıklandı. -
Türkçe soruları da dahil olmak üzere gayet net ve açık cevaplar yazılmış.
-
Aktif nufus diye herkesin paylaştıgı sorunun asıl cevap ve alternatif cevapları
Kurumsal Olmayan Sıvıl nufus
Kurumsal Olmayan Nufus gibi kavramalrdı. aktif nufusu kabul etmemısler. -
İktisatta ise ; Tam Dışlama, Tam Engelleme ... yani başında "Tam" olanları kabul etmişler diğerlerini etmemişler (Engelleme, Dışlama vs kabul edilmemiş)
-
2005, 01.01.2005 ve Ocak 2005 i kabul etmişler.
-
Gün yazmayan hiç birşeyi kabul etmemişler.
"7 gün" yada "yedi gün " doğru kabul edilmiş. -
Hizmet Yönunden Yerinden Yönetimin alternatif cevabı olarak da
Kamu Kurumu
Mal Topluluğu gibi kavramları da kabul etmişler. -
Soru, Soru önergesi, yazılı soru önergesi, sözlü soru önergesi, meclis soru önergesi ... bunların hepsini kabul etmişler.
KISACASI, ŞAHSIM İÇİN SÖYLÜYORUM: ADAMLAR PUAN ALALIM DİYE BİR DÜNYA ALTERNATİF CEVAP KOYMUŞLAR AMA MALESEF BİZ ONLARI YAZAMAMIŞIZ.
ÖSYM de sıkıntı yok daha detaylı çalışmamız gerekir. Bu Kadar.
Yeni sınav için herkese başarılar dilerim. -
-
@fs afedersin kardeş olmayabilir doğru. Alternatif cevapların hepsi kısaydı sanırım. Şimdi siz öyle diyince anımsadım.
-
@ofa Hocam nasıl iki kelime yazanla aynı puanı aldınız. Ben türkçe yüzünden sınavı kaybettim. 'özgünlük' cevabı kabul edilmiş. Ben " özgün olmalı" cevabını verdim ve puan alamadım. Aynı gerekçelerle türkçeden üç buçuk sorudan puan verilmedi. 29 buçuk nette kaldım.
-
@ofa hocam ben de zaten benimki kesin doğru demiyorum. Kıyas olarak Kurul ile Kurum farkını kaldıran gözlerin bunu da kabul etmesi gerekmez mi diyorum.
-
@kaymakamadayı "ADAMLAR PUAN ALALIM DİYE BİR DÜNYA ALTERNATİF CEVAP KOYMUŞLAR AMA MALESEF BİZ ONLARI YAZAMAMIŞIZ." Sıkıntı da bu ya zaten. Bir dünya cevap olmamalı. Hakedene hakettiğini veren bir değerlendirme olmalı . Ben kanunu birebir ezberlerken , eş anlamlılarını (Kamu yararı yerine Amme Yararı, Amme Faydası vs. de yazıyordu) hatta bize göre yanlış olanlarını (Kurul - Kurum ) bile doğru kabul ediyorsa ben yanlış yaptığım soruyu telafi edip diğer adayları geçemem ki.
Bir dünya cevap koyarsan işin içine inisiyatif girer. Bunun kapsamı da herkesi içine almaz. Adaletsizlik olur.
-
@ankaratarihi sen de haklısın ama malesef sordukları sorular çokça alternatif cevabı içerikli olan sorular... keşke tüm sorular "içişleri bakanı" gibi tek ve kesın cevap içerikli olsa idi... katılıyorum size..
ZATEN ben şahsım için soyluoyrum bu sınavı kazanamadıysam KENDİME GÖRE OLMASI GEREKENI DÜŞÜNEREK ÇALIŞMAM OLDU. Ama bir sonrakine bu ÖSYM MANTIĞIYLA (DOĞRU VEYA YANLIŞ ORASI TARTIŞILIR) ÇALIŞACAĞIM.
-
Arkadaşlar bu kadar alternatif cevabı kabul etmişler yine de başarılı olamadık kısmına katılmıyorum gerçekten bilen ile sallayıp puan alanı aynı degerlendirmek doğru değil benim lehime bile olsa yanlış bu ayrıca bir sonraki puanlamada farklı bir ekip farklı değerlendirecek ve bu işin bir standardı olmayacak IMKB için ise puanlamada ayarlandı dediler dün ilk grupta girmiştim o tez çürüdü arkadaslar ben dediğimde ham puana yansimadi ok dedim üzerine ayarlama yapıp vermişlerdir dedim ama yan taraftaki arkadaşa sorduğumda tam puan verildiğini ve ham puana eklendigini söyledi daha sonraki gruplarda ise verilen var verilmeyen var yani o aradaki standart sapma puanı olunca herseyi ona bağlıyorlar oysaki standart sapma puanı da açık ve şeffaf olmalı oraya yazmak çok mu zor standart sapma puaniniz şu iptal edilen kısım puanınız şu diye. En şeffaf olması gereken kurumlardan birisi olması gereken kurum en çok soru işaretini barındırıyor.
-
@ankaratarihi hocam osym cevap kısmında çok esnek davranmış bu liste tartisildikca uzar gider sınav kağıtlarını muhtemelen farklı farklı komisyonlar okuyor ve hepsinin değerlendirmesi farklı olmuş gibi inşallah itirazdan olumlu bir sonuç çıkar
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
Facede kağıdını inceleyen arkadaş ösym nin kabul ettiği etmediği alternatif cevapları şöyle yazmış :
-Ahlaki tehlike/ahlaki riziko/ahlaki risk (hepsi kabul) (DIŞSALLIK KABUL DEĞİL)
-Kurumsal olmayan sivil nüfus kabul (AKTİF NÜFUS KABUL DEĞİL)
-Kişisel verileri koruma kurulu/kişisel verileri koruma (ikisi de kabul)
-imar komisyonu /imar ve bayındırlık komisyonu (ikisi de kabul)
-Esnek/dalgalı/serbest döviz kuru(hepsi kabul)
-Süreklilik kabul edilmiş ; kamu hizmetinin sürekliliği kabul edilmemiş ilginç!
-Köy sandığı kabul köy bütçesi kabul değil.
-Soru/Soru önergesi (ikisi de kabul)
-Hizmetsel kuruluşlar kabul edilmiş
Not : imkb kabul edilip puan verilen var verilmeyen var
Kamu hizmetinin sürekliliğinde puan verilen var verilmeyen var.
Hizmetsel kuruluşlar kabul edilmemiş onun yerine mal topluluğu/kamu kurumları ifadesi kabul edilmiş düzelteyim onu.