KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
-
Şimdi ben Kişisel verileri koruma kurumu yazdım çünkü kanun metni bu şekil almış kurul yazan da benle aynı puanı almış (Ben dahil böyle yazanlara haksızlık)
İmar ve bayındırlık komisyonu yazdım imar doğru kanun metni net ikisini de kabul etmiş( sadece imar yazan adaya haksızlık)
Sınav keşke test olsa
-
Şimdi mesela birisi kamu hizmetinin sürekliliği kabul edilmedi diye dava açsa. Mahkeme kabul etse. Bütün cevaplara tekrar bakıp öyle yazan herkesi kabul mu edicekler? Bütün sıralama değişecek mi yani?
-
Mahkeme sürecinin bizim için yararlı olacağını düşünmüyorum. Mahkeme sonuçlanana kadar bir sonraki sınav zamanı gelmiş olur. Bu durumda da gereksiz enerji kaybı olur. Ancak bu durumdan da bazı yetkililerimizin haberdar olması gerekir. Ortak bir dilekçe şablonu oluşturarak Bimer ve Cimer e yazalım diyorum. Sizler ne dersiniz
-
@ankaratarihi bende birsey degismeyecegine inansamda yazma taraftarıyım en azından sıkıntılarımızı resmi yoldan iletelim ki burada soylediklerimizle ve soylendiklerimizle kalmayalım.Bir sonra ki sınavda da aynı sorunlarla karsilasmayacagimizin garantisi yok. Ancak itiraz cevaplarimizin gelmesini beklemek gerekir önce diye düşünüyorum farklı görüşlere ve alternatiflere açığım
-
Bence sınavın teste dönmesi konusunda ortak bir metin oluşturup bimere ve cimere yazalım
-
@aslan-reyiz kardeşim bu sınavın test usulüne dönmesi için değil de soru sayılarının artması gerekiyor. 40 klasik soru yerine 60 klasik soru olabilir ve bu okumalar gerçekten objektif cevaplar üzerinden yapılabilirse iyi olur.
-
@ayran, içinde söyledi: KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
@aslan-reyiz kardeşim bu sınavın test usulüne dönmesi için değil de soru sayılarının artması gerekiyor. 40 klasik soru yerine 60 klasik soru olabilir ve bu okumalar gerçekten objektif cevaplar üzerinden yapılabilirse iyi ol
Hocam test olunca soru sayısı 160 tı ve çalıştığımız her şeyden geliyordu cevaplar netti tabiki 1-2 iptal olabilir o da yüksek kapatırdı ama daha güvenilir.
Klasik olunca bu alternatif cevap konusu yanlış değerlendirmeye neden oluyor en azından kanun metninde açık olan sorulara alternatif cevap verilmemeli ve cevap anahtarı da yayınlanmalı objektiflikten uzaklaşıyor sınav bu haliyle
-
@aslan-reyiz Kesinlikle test daha eleyici hocam haklısınız.Sınavdan önce hep ösymnin katı olduğunu ve kanun metninin tek cevap olduğunu konuştuk.Ancak inanılmaz esnek bir yapı varmış.Bu durumda sınavın eleyiciliği tartışılır bir hal aldı.
-
Sınavın test olacağına dair dedikodular dönüyor arkadaşlar ..
-
Arkadaşlar iptal edilen soru eşit şekilde dağıtılmış diyen arkadaşlarimiz var hadi var olsa bile(imkansız )inceledigimiz kitapçıkta buna dair bir ibare yok kaldı ki herkese eşit şekilde dağıtma diye bir şey de yok osym nin yaptığı duyuruda ne deniyordu "ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nin 9’uncu sorusu hatalı olduğu için iptal edildi. Bu sorunun 2.5 puanlık değeri, aynı testte bulunan geçerli soruların puan değerlerine eklenerek puanlar yeniden hesaplandı ve değerlendirme işlemleri tamamlandı.
Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek." Yani meali 15 soruya 2,5 puan dağıtıldı ve sen doğru yaptığın soru kadar bu puandan faydalandin. Tekrar eşit şekilde dağıtıldı olayına geleyim incelemeye ilk grupta girdim hatta çıkışta arkadaşlara IMKB sorusuna dikkatlice bakmalarını söyledim içeride bu durumu farkettigimde sordum o sorunun dikkate alınmadığını söyledi tamam dedim içime sinmedi ve yanımdaki arkadaşıma sordum puan verilmiş bir şekilde yazıyordu bunu söyledim görevliye alttaki toplam ham puana eklenmedigini söyledi ok dedim yine bu sefer arkadaş 5 defa topladı ve ilave edildiğini söyledi yine başka bir görevliye söyledim oda arkadaşa topladın mi dedi evet toplamda var dedi görevliler kendi arasında ufak bir konuştular muhtemelen cevap aradılar en son siz 2 arkadaş çıkmayın dediler daha sonra gelip birisi kitapçığı aldı siz gidin haftaya belli olacak dedi yani görevliler de tam olarak bilmiyor yada bir HATA var ve yeni farkettiler daha sonraki gruplara "Eşit şekilde dağıtıldı " demeyi uygun görmüşler malum o kadar insan sorunca bir açıklama yapmak gerekiyor. Sonuç ne olursa olsun kurumun daha tatminkar cevap vermesi gerekiyordu zaten oraya gelen kişiler notu içine sinmeyenler buda kurumun ciddiyetini ister istemez sorgulattiriyor. Böyle bir karar alınsa içeri girince arkadaşlar 9.soru iptal edildi puanlamada görünce kafanız karışmasın sistemde duzeltildi demek çok mu zordu ya kurum ciddiyetsiz çalışıyor ya da GERCEK bu degil. Arkadaşlar içimizdeki şüpheyi gidermek bize kaldı bu sorunun cevabını merak eden arkadaşlar incelemede bize verilen TABLO SEKLINDEKI PUANLAMANIZI HAZIRLAYIN ve GKGY olarak netlerinizi ALAN netlerinizi ayrı ayrı da hesaplayın ve IMKB PUANI alıp almadigizi BELIRTEREK (puan aldiysaniz silinir diye endişeye gerek yok diğer sorulardan yine gelecek o puan ) hep beraber bunu kiyaslayarak IMKB olayını ve STANDART SAPMA puanını bulalım bu nedenle kağıdını inceleyen tüm arkadaşlarımıza iş düşüyor özellikle aynı puan alan gkgy ve alan netleri aynı olan 3-4 kişilik 2 grupla bu işi çöZeriz forumda olmayan inceleyen arkadaşlarınıza da ulaşırsınız daha kolay cozebilirjz herkese kolay gelsin destekleyen arkadaşlar varsa belirtirseniz yada beğenirseniz ona göre yanlız olmadığımı bilerek başlayacağım arkadaşlar herkese kolay gelsin hayırlı akşamlar herşey gönlünüzce olsun... -
Türkçe
1-Noktalama
2-cümle kurma
3-resimin üstünlüğü
4-kalın çizgi sorusu
5-sözcük ekleme
6-yazarın özelliği
Toplam 15 puan
dağılımı tam olarak hatırlayan varmı???? -
Ösym çalişanlarınin tümünün her sınava hakim olmasını beklemek pek mantıklı değil. Sınav hazırlayan birimden gözetmen olsun talebi düşünülebilir ama sınavı kurallara göre uygulayan kişilerden puanlama iptal vs beklenmemelidir. İnceleme kısmi itirazınızı eder ilgili birim inceler ve karar verir. Nitekim görülüyorki gözetmn pozisyonundaki kişiler tam hakim değil ve imkb kısminda sıkıntı olduğu görünüyor itirazını edenlerinki kontrol edilecektir. Ve ösym hata varsa bizden irade beklemeden kendiğinden kontrol eder ve kararı uygular ilan eder. Şuanki aşamada gözetmen statüsündeki kişileri baz alip ösym saldırı ve adaletsizlik demek de hatali olabilir. İtirazların hiç birine resmi cvp verilmemiştir. İtiraz eden arkadaşlar yeniden okuyun yada puanlayın ve/veya kağıtı da fiziki görmk istiyorum dediler ve şuan sürrç işliyor ve görünme işlemi de tamamlandı sonuç aşamasına gelindi. Sanki sonuç olarak imkb puan verildi kesin demek yanliştir bir yanlişlik tespit edildiği an puanlamada resmi cvp verilecek şuanki verilmiş liste kesin liste değildir. Süreç devam ediyor itiraz aşamasındayız ösym itiraza kesin cvp verdiği an bu liste ösym acısindan kesinleşmiş olacaktır. Bu cvp sınrası da bu vb hatalarin varliğini düşünen arkadaşlara hukuk yolu her daim açıktır ve şuan dahi dava açilabilir.
**çok geniş cvp anahtarı var haksızlik demek de mantıklı değil, çünkü herkes için geçerli. Anca belediye kanunu imar komisyonu yazan yanliş imar ve bayındırlik yazan doğru derse hata ikisini de kabul ederse haksızlik denilemez.
*2015 yılı örnk sorulara bakınız genişliği net göreceksiniz tbmm başkani/ meclis başkanı da kabul edildi hangi meclis başkani hangi borsa vs diyenlere borsa denildiğinnde sokaktaki kişi dahi imkb der onu anlar yada
**kural ve kurum kısminda ösym açık hata yapmişti eğer boyle ise buyuk yanlişlik gözetmenler söz diyilemez ama bu ayrımı edemeyen sınav komisyonuna hangi fakülteyi bitirdiniz arkadaş demek de lazım? -
@refik-soydam kardeşim kitapçık inceleme talebinde bulunup cevapları gördünüz mü bilmiyorum ama borsa deyince birçok çeşidi var emtia borsası vadeli işlem borsası döviz borsası vs onlarca sayılabilir ayrıca sokaktaki kişinin ne düşündüğü değil sınava girenin ne bildiği önemli bu mantıkla gidersek her sorunun birçok alternatif cevabı olur örneğin içişleri bakanı sorusuna cevap olarak İÇİŞLERİ BAKANI veya mevcut içişleri bakanının ADI doğru kabul edilecektir deniyor o zaman sokaktaki vatandaşa İÇİŞLERİ BAKANLIĞI deyince aklınıza ne geliyor diye soralım hepsi SÜLEYMAN SOYLU geliyor diyecektir diye İÇİŞLERİ BAKANLIĞI cevabı da doğru kabul edilmelidir mantığına gelir ve bu yanlış bir mantıktır.
-
@ofa 2015 örnek soruda meclis başkani da doğru kabul edilir ilan edildi mi edildi? Biz bunu bilerek girdik mi girdik(ilani bilmiyorsak bilmeyenin suçu) buyuk şehir belediye genel sekreteri kim atar sorusuna süleyman soylu cvp yanliş nasıl kabul edilebilir? Yada belediye başkanini kim uzaklaştirir. Şahız vurgusu yağılıyor mevcut bakan yada yasada yazdiğini yazmanin neresi yanliş?
-
@ofa içişleri bakanliği kişilik midir kurum içinde nokta atışı koltuk göster yada o koltukta oturani söyle diyor cünkü kişiyi söyle yada ifade et bana diyor. Bakanliği nasıl cvp kabul edilebilir
-
@refik-soydam bakanın adı elbette kabul edilmeli ben onu siz borsa cevabını sokaktaki vatandaşı örnek gösterip sonuca bağladınız diye örnek verdim borsa kelimesini İMKB ye bağlıyorsun benim itirazım ona onlarca borsa çeşidi var 1986 yılında kurulanı soruyor burada nokta atışı istiyor atıyorum merkez bankası kurulana kadar bu işlerle ilgilenen kurum hangisi dese BANKA desem yeter o zaman osmanlı bankası yazmaya gerek yok
-
ÖSYM kendilerine emanet ettiğimiz emeklerimize ciddiyetle riayet edeydi, o vakit cevap kağıdının incelenmesinden evvel kendilerine gönderilen itiraz dilekçelerinde bahsedilen hususlar hakkında ne tür bir yaklaşımda bulunacağına dair ön hazırlık yapardı ve cevap kağıtları kontrol edilirken, adayların kafalarındaki soru işaretleri ile alakalı mantıklı açıklamalarda bulunulması için gözetmenleri de bilgilendirirdi ki, bizler de böyle olasılıklar üzerine kafa yormazdık. Bunların ciddiyeti de bu kadar.
Tabi ki süreç devam ediyor. Enseyi karartmayalım, umalım ki hakkaniyet uygun bir çözüm bulunur. -
2015 örnek sorusunda türkiye büyük meclis baikanı alternatif cevap meclis başkanı ben de buna istinaden yazdim binlerce meclis var ama meclis başkani cvp alternatif doğrular içinde acın kıyaslayının sorunun vurgu ettiği yer meclis genl kabul ise meclis başkani da soru ile birlikte düşüldüğünde alternatif cevaptir.
Ekonomi anlatımı eden kişi borsa istanbul da diyebiliyor sadece borsa da sorulacak soru yanliş kurgulanmasaydi ve imkb işaret edebilseydi borsa kelimesinin de kabulu ilan edilen örnek ve alternatif cvp lara paralel doğruluk kabulu olması grekir cünkü kırk tane borsa da sayabilirsin örnk soruda kırk tane de meclis başkani ifade edebildim umarım. Ösym ilan edilenden farkli bir alternatiflik bu soruda vermemiştir. İsterseniz dava edebilirsiniz arkadaşlar okuyanlar da yorumlayabilir iki örneği cvp yan yana kpyun mantıksız bir genişlik göremiyorum... kabul edilmeli mi edilmemeli ayrı bir tartışmadır ve edilmemesi gerekir noktasındayım lakin ilan edilen örnek sorular ortada iken şahsi düşüncem yerine ilana paraleldir demrk zorundayım -
@refik-soydam değindiniz husus doğru. Soruların kurgulanışı ve adaylarca ekseriyetle nasıl algılandığı hususundaki bir anlayışla sorular hazırlanmalı. Mesele biraz da bu.
-
SN / BÖLÜM / SORU / ALINAN PUAN / SORU TAM PUANI
1 gkgy yüzeysel 2,5 2,5
2 gkgy yazarın özelliği 2 2
3 gkgy noktalama 1,5 2,5
4 gkgy cümle kurma 2,5 2,5
5 gkgy sözcük ekleme 2 2,5
6 gkgy resim sorusu 3 3
7 gkgy 1946 2,5 2,5
8 gkgy 2005 2,5 2,5
9 gkgy imkb 0 2,5
10 gkgy dalgalı kur 0 2,5
11 gkgy iheb 2,5 2,5
12 gkgy kamu yararı 2,5 2,5
13 gkgy ek protokol 14 2,5 2,5
14 gkgy bm genel kurul 2,5 2,5
15 gkgy cumhuriyet 2 2
16 gkgy bozkurt lotus 0 3
1 alan 45 gün 2,5 2,5
2 alan 7gün 2,5 2,5
3 alan 3 seçim çevresi 2,5 2,5
4 alan soru 2,5 2,5
5 alan içişleri bakanı 2,5 2,5
6 alan süreklilik ve düzenlilik 2,5 2,5
7 alan 15 gün 0 2,5
8 alan kvkk 2,5 2,5
9 alan fonksiyon gaspı-yokluk 2,5 2,5
10 alan kalkınma bakanlığı 2,5 2,5
11 alan 5 yıl 2,5 2,5
12 alan merkez teşkilatı 0 2,5
13 alan 2 ay 2,5 2,5
14 alan başbakanlık 2,5 2,5
15 alan köy sandığı 2,5 2,5
16 alan kamu kurumları 0 2,5
17 alan içişleri bakanı 2,5 2,5
18 alan plan bütçe ve imar komisyonu 2,5 2,5
19 alan 0,8 2,5 2,5
20 alan 450 0 2,5
21 alan ahlaki risk 0 2,5
22 alan kurumsallaşmamış sivil nüfus 0 2,5
23 alan 5 0 2,5
24 alan tam dışlama 2,5 2,5
73
toplam puanım 79,15
(GKGY bölümünde 0,5 puanlık bir fark vardı puan dağılımını tam olarak hatırlayamadığım için bozkurt-lotus cevabına ekledim.)