2018 Guy Alımı
-
@walrass06 guydan yüksek yapanların hakkı yenmiyor mu sanki 90 95 net yapıp eleniyoruz insanlar 76 netle atanıyor
-
@asya hocam ben size bişe demedim zaten guy da iyi yapan 1250 girsin onların hakkıdır dedim
-
@walrass06 yapılması gereken maksimum +-5 puan vermek mülakatta yoksa hep üzülmeye devam edeceğiz maalesef
-
@fernando-reges dediğiniz gibi sonuç olumsuz olursa da boşa giden koca bi yıl umarım erkenden olurda olumluysa da olumsuzsa da erkenden öğrenir artık bi harita çizeriz
-
@emrediyebiri Ben kadar mantığın olsa şuan sende ilan gelsin diye çabalardın emin ol. Herkesin kendine göre planı var hayali var. Farkındaysan ben ilan gelsin de diğer şartlar ne olursa olsun demedim. Süreç zaten 1 yılı buluyor neredeyse tamamlanması. Sayıyı artırmak için çabalayalim dedim. Sayı yüksek olursa gelir mi gelmez mi diyen kişilerin de sınava girme şansı artıyor haliyle.
Önceki yıllara nazaran iyi puan almış insanlar tabi daha fazla beklemek istemeyecektir bu en doğal hakları. Durumu kritik olanlar içinde sayının yüksek olmasını temenni etmekten başka bir şey gelmiyor elden. Keşke imkan olsa da sayı sa yüksek olsa, mevcut alımlarda sonuçlansa ilanda çabuk gelse.
Hakkımızda hayırlısı olsun, kendi adıma ilanın en kısa sürede olabilecek en yüksek sayıda gelmesini istiyorum.
-
@walrass06, içinde söyledi: 2018 Guy Alımı
@guyan-gelmiş hocam sana katılmıyorum söylediğin gibi kpssdeki ilk 1250 kişinin hakkı değil kpss sınavından alım yapmıyor guy kendi sınavı var deseydin ki guy sınavında iyi yapan ilk 1250 kişinin hakkı o zaman tamam doğru olur 6250 kişi sınava girecek bunların hepsinin hakkıdır guy kpss deki ilk 1250 nin değil guy da kpss b sorusu yok b yapamadığı için 85-90 net yapıp 7 binlerde olan var bu adamın hakkı değil mi guy sadece guy a hazırlanmış b çalışmamış olabilir kpss de ilk 1250 deki kişi 7 bindeki kişiyi guy sınavında geçemezse haksızlık mıdır bu 7 bin deki kişinin hakkı değil mi yani guy kpssden alsa dediğiniz doğru ama bu şekilde değil.
Hocam size sonuna kadar katılıyorum bazı arkadaşlarımız yanlış düşünüyor 78 almış bir adam zaten o sınava girmeyi hak etmiştir belki 85 90 puan alabilecek iken sınavda yaşadığı bir talihsizlik yüzünden veya heyecandan ne bilim herhangi bir sebebten dolayı 3veya5 puan assagi almış olabilir peşin yargılı ve bencil olmamak lazım
-
Benim dediğim kpss deki ilk 1250 nin hakkı değil guy 5 bininde hakkı 10 bininde hakkı ancak mesela sgk denetmenliği 400 kişi alıyorsa bu KPSS de ki ilk 400 ün hakkıdır herkesin bi stratejisi var ben niye guy olmak için ilk bine gireyim böyle bi zorunluluk mu var 5 bine girsem guy olsam hak mı yemiş sayılırım
-
Arkadaşlar söylemek istediğim şey: diğer kurumların ataması bir an önce yapılsın ve guy öyle gelsin ki;
1- atananlar da Guy'a başvurmasın, böylece altta kalanlar da başvurabilsin,
2- yüksek puan alanlarla bir derdim yok yüksek puan alıp başka kurumun mülakat aşamasında olup o kurumu kazanınca, guyu bırakacak adamların girmesi tehlikesi kalksın ki daha çok girme ihtiyacı olanlar girsin.
Tersi olunca bizim önümüz tıkanıyor diyorum. Daha açık nasıl anlatabilirim. Türkçe yazıyorum. Neden herkes tepki alıyor onu anlamıyorum. Bir daha da buraya bir şey yazmıyorum. Yiyin birbirinizi ete para vermeyin...
-
Herkes nasibini yer dostlar, ilanin erken veya geç gelmesi sadece temennidir takilmayalim bunlara.puani düşük olan gec gelsin,yüksek olanda erken gelsin der yedek olanda hiç gelmesin der bu işler böyle
-
Arkadaslar sakin olun burada biz ne söylersek söyleyelim bakan bey ne zaman uygun görürse ilan gelecek. Ama en azından bişeyler netleşsin ilanın sınavdan önce geleceği kendi ağızlarından çıksın tarih olarakta ister mart ister mayıs olsun ama belirsizlik kalksın artık. Bu arada sgk yı çıkardığımızda gelen ilanların sayısı 200 ü aşmaz herhalde. O sebepten sgk ve vmy mülakatları açıklandıktan sonra gelirse bize yeter. Ama bu bekleyiş içerisinde susarsak zaten kıt olan kadrolar dahada kıt olacak dua edelimde bu süreçte guy un yanında duy muy mhuyda gelir. O sebeple herkes bir olsun birlikte olsun
-
@asya hocam bu işin birazda nasip boyutu var evet 85 atanamayip 76 ile atanan arkadaşları gördüm demekki 76 puan alanın nasibinde varmış demek gerek ama bu düşüncem altını çizerek söylüyorum sadece referanssız bileğinin hakkıyla kazananlar için geçerlidir yoksa 76 puanla reverans torpil denen kul hakkıyla ondan daha fazla puan alan adamın önüne geçiyorsa haram zıkkım olsun yaramasın
-
Yüksek puanlıların başvurması demek kurum sınav puanının 80 altına düşmemesi demektir.Hem sınava sınırda girememe riski de yüksek olur.En doğrusu şu olacaktır; sgk,vmy,kaymakamlık sonuçlandıktan sonra ilanın gelmesi.
-
@emrediyebiri senin dediklerin doğru hocam sıkıntı yapma haklısın guy sınavı da bence mülakatlar açıklandıktan sonra gelecek eli kulağında zaten mülakatların
-
@walrass06 kardeşim eğer kurum mevzuatla,657 ile 5018'le ilgili bir sınavla alım yapsa haklısınız ama aynı sınavı ( ki ösym'ye göre oldukça kalitesiz) bir sınav yapmak doğru değil adalete ve ahlaka aykırı. Ben şahsen böyle düşünüyorum kpss'ye çalışıp dip ayrıntıların içinde boğuşup ondan sonra guy için kalıpsal şeyleri ezberlemek zorunda değilim bunun ne bu sınava çalışana ne de kuruma bir faydası var.
-
@lamıcimiyok ya burda aslında 76 alan adamın da suçu yok. Yani yapılması gereken tamamen matematiksel sıralama bence öyle olsa 85 de alSa adam sıralamaya giremedim benden iyi alan adamlar varrmış diye bu kadar üzülmez ama mülakat gerçekten can yakıcı bir süreç. Yani iki dakika içinde benim hangi bilgi birikimimi ölçebilirler ki?
-
@asya mülakat = 2-3 dakikalık tiyatro hocam aksini iddia eden yoktur heralde
-
@friedman98 bunu yaşadıktan sonra idrak ediyorsunuz ne çok stres yapmıştım mülakata gircem de beyhudeymış
-
@guyan-gelmiş Size katılıyorum. Kendileri her halükârda kurtaracaklar bastırıyor. Ben şahsen 2010 mezunuyum. Dört yıl bankacılık yapıp istifa ettim ve iki yıldır da parttime çalışarak sınava hazırlanıyorum(Evli bir bayan olarak) ve ikinci yılımda guy sınavını hayal edecek bir puan aldım. Az sabretmiş biri sayılmam yani. Ama yine de pek çok kişinin şansını dahi deneyemeyeceği bir sekilde olması çok yanlış geliyor. Herkes için hayırlı bir şekilde olmasını dilerim. Bekleyeceğiz ve göreceğiz.
-
@guyan-gelmiş hocam ilk bindeki adam da ayrıntıda boğuluyor 5 bindeki adam da neyse hocam sende kendine göre haklısın bende Allah yolunu açık etsin inşallah.
-
@asya bazı seyleri ne kadar anlatsak boş, bu da onlardan sadece yaşayanlar bilir hocam. Umarım son olur tüm bu tukenmislikler adına