2018 Guy Alımı
-
Eğitimdeki arkadaşlar bu bilgileri nereden ediniyolar peki ?
-
@1903bjk eğitim vermeye gelen kişiden öğrenmiş arkadasım
-
@can-mavi varmı yeni bir gelişme hocam
-
1750 Harika bir sayı olur gelirse
-
5000 gelse ne olur, referansın varmı referansın gerisi hikaye
-
@mertmert inanmadığın bir sürece neden hazırlanıyorsun ? Bu süreçte değilsen millete neden olumsuz motivasyon pompalıyorsun ?
-
@duymhuyguy sen inanıyormusun kaç kere mülakata girdin kaçında başaralı oldun başaralı olmamışsınki hala burdasın
-
@mertmert bu süreçte ihtiyarladıysan emekli olmayı düşün.
-
diyorsun
-
@duymhuyguy
Çoğu kişi işe başlar başlamaz malulen emekli olucak zaten haksız da sayılmazsınız -
Dostlar Selamın Aleyküm. Öncelikle ilana dair birçok söylenti içerisinde aklınızın bulanması ve umut ile umutsuzluk arasında savrulmanız normal. Malesef bu bekleyiş çok zor. Çok kez yaşadık ve şahit olduk buna. KPSS öncesi alım olabileceğine dair bir düşüncenin olduğunu daha önce belirtmiştim. Keza burada @can-mavi kardeşim de değinmişti buna duyumlarını aktarmıştı. Bir alımın olmasına ben de muhtemel bakanlardanım bu bilgiler ışığında. Nihayetinde elinde zaten sadece GUY olan arkadaşların KPSS'yi ıskalamaması gerekiyor. Bu yıl gördük ki artık taban puanların yükselişi çılgın bir hal almaya başladı. Eğer ki belli puan bareminin altında kalırsanız elinizdeki seçenekler çok çok daralıyor ve sizlerin başarı şansı oldukça düşüyor.
Referans bu sürecin malesef ki bir gerçeği. Referansı yenmenin yolu ise dostlar, seçeneklerinizi çoğaltmaktır. 2 mülakata girebildiğiniz bir senede şansınız o iki sınav ile kısıtlıdır. Bazı dostlarımız var aramızda, herhalde girdikleri/girecekleri sınav/mülakat sayısı 10'u buldu. Bu arkadaşlar referansa karşı en etkin mücadeleyi veriyorlar. Yüksek puanlar sizi daha çok sınava sokar ve mağlubiyet riskinizi düşürür. Bir diğer nokta da şu; referans listelerin bir bölümünü oluşturuyor bu doğru. Ancak bir kısım da referanstan bağımsız oluşuyor. Ya da referans ikincil bir etken haline geliyor. Şundan emin olabilirsiniz, alelade referansların, yani şu vekile haber yolladım, dedemin amcaoğlusunun tanıdığına haber verdim dönemi bitmiştir. Kimse iyi tanımadığı birine referans olmak istemiyor, bundan çekince duyuyor. Telefonla karşısındaki bürokrat; "bu adamı iyi tanıyor musun bak sen sorumlusun" dediği anda kefil olmaktan çekiniyor. Bu ortamda iyi çalışan dostlarımızın karşılığını alma şansı çok daha fazla. O nedenle buna dayanarak ümidinizi tüketmek, ne diğer adaylara, ne bürokratlara, ne belki kızdığınız siyaset insanlarına zarar verir. Bundan zarar görecek tek kişi sizsiniz. O nedenle bunu düşünmeden tek düşünmeniz gereken şey, ders çalışmaktır. Unutmayın referans olan kişi de Allah'ın yarattığı nasibe sadece vesile olmak rolünü haizdir. Nasibi insanlar belirlemez.
Allah yâr ve yardımcınız olsun hepinizin. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya, destek vermeye devam edeceğiz.
-
@paretowilfredo hep bu şekilde düşünüp çalışmaya çalışırken kafamın bi köşesinde ya tersi yani referansın etkisi çok olursa dediğimde de yine başka bi düşünce nasip referanStan öte deyip devam ediyorum çalışmaya. .Nasip varsa mutlaka olur kullar belki aracı olabilir ..kimine göre belki teslimiyet ama beni rahatlatiyor. Nasip gayrete aşıktır derler.. galiba
-
@aroma Teslimiyet mercii bu noktada belirleyici olandır dostum. Vazgeçenler kula, umut edenler Hak'ka teslimdir.
-
@paretowilfredo ne güzel cümle kurdun üstad, vazgeçenler kula, umut edenler hak'ka teslimdir. Var olasın.
-
@paretowilfredo hocam sizce geçen seneki gibi mayısta Guy sınavı olur mu
-
@i̇lanbekleyenbiri Beklentim var dostum söylediğim gibi yukarıda da. Gerek kendi kaynaklarım, gerekse güvendiğim dostlardan gelen haberler KPSS öncesi sınava işaret ediyor. Burada belki tek geciktirici etken DGUY ve VMY sürecinin ne şekilde işleyeceği. Bu netleştikten sonra ben GUY için sınav takviminin netleşeceğini düşünüyorum.
-
@paretowilfredo inşallah söylediğiniz gibi olur hocam
-
@paretowilfredo dguy son duyumlarınız nedir üstad ya da var midir ? Sınav öncesi bekleyelim ki yoksa KPSS ye girip puanı daha da yükseltmeye mi uğraşalım
-
@tyr61 Ben bir kısmının en azından KPSS öncesine yetiştirilmeye çalışıldığını biliyorum dostum. Süreci çok hızlı işletmek istiyor Sn. Ağbal. Ancak tabi ki planlandığı gibi gitmez genelde bürokraside işler. Gecikme durumu söz konusu olabilir. Keza mülakat var iken KPSS'yi es geçme dostum sakın. Sen hazırlıklarına devam et, sınav gelirse ara vakte, onu da halledersin, KPSS'yi de.
-
@paretowilfredo eyvallah üstad sağolasin