TCDD Müfettiş Yardımcılığı İlanı 2017
-
@schon traktör
-
@bcd teşekkür ederim bencede belirleyici degildi hele inglizce gerçekten çok komikti bı kurum sınavında böyle sorulara sasirdim
-
Şöyle bir baktım etrafıma da herkes çok yıpranmış. Allah tez zamanda hayırlı işler nasip etsin
-
Katılım 87 kişiymiş
-
Bir iktisat sorusu vardı.faydayla ilgili serbest malın talebi arzını geçince değerlendir diyodu onu ne yaptınız?
-
@schon dediginle marjinal faydası değerini belirler siklar arasında kaldım değerini belirler yaptım
-
@schon malın fiyatı sıfırsa mal serbest maldır dedim talep artsa da fiyat değişmez dedim snn dediğin şıkkı işaretledim
-
@sylmz soru doğru olanı soruyordu. Marjinal fayda değerini belirlemez mi bir malın. Ayrıca serbest malda talep arza yetişemez ki mesela hava serbest mal. Talep arzı nasıl aşacak ki
-
@erkan kardeşim soruyu tam olarak hatırlayamadım sadece işaretledigim sıkkı hatırlıyorum. Marjinal fayda fiyati belirler gibi bi sık vardı onu işaretledim
-
-
@sylmz o şık doğru fiyat marjinal fayda ya göre belirlenir.Marjinal faydası yüksek olanın fiyatı da yüksek olur
-
Bir de arkadaşlar ben şu fiyatı 0 olan malın talebi arzını aşarsa cümlesini mikro hocama sordum doğru dedi.
-
@schon gerekçesini de yazabilir misiniz
-
@erkan bana da doğru geldiği için detaylı sormadım nedenini hocaya ama şöyle düşündüm.evet fiyatı 0 olan mal serbest maldır.mesela hava piyasa da 12 birim talep ediliyorsa 17 birim arz ediliyorsa sorun yok.ama herhangi bir nedenle talep arzı aşarsa bu da bir mal olduğu için talebi artan malın fiyatı artar.arz 17 iken 20 birim talep edilirse arz yetmediği için fiyat koyarlar.herkes faydalanamaz diye düşünüyorum.
-
@erkan düşünsene diyelim ki hava arabalardan fabrikalardan aşırı kirlendi.artik temiz hava olan yerler azaldı.İnsanlar temiz havaya ulasmak için bedel ödeyecek belki hava vergisi alacaklar falançok uçuk örnek değil gelecekte olabilir
-
@schon bana çok ütopik geldi. Marjinal fayda olan şıkkı işaretledim ben de.
-
@erkan degil bence iktisadi açıdan da talebi artan malın fiyatı artar.ayrica yanlış olanı soruyodu marjinal fayda fiyatı belirler dogru
-
@schon şimdi isaretlenmesi gereken şık marjinal fayda fiyatı belirler olan şıktı dimi hemfikiriz burda?
-
Ya da ben mi soruyu yanlış hatırlıyorum bilemedim şimdi
-
@erkan inşallah hemfikirizdir