2017 Enerji Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (33 Kişi)
-
@bcd Sizi gerçekten tebrik ediyorum. Bu kadar referanssız olmaz diyenlere inat sizin gibi kul hakkına bulaşmadan emeğiyle meslek kazananlar sayesinde değişecek bu sistem. Mesleğinizde başarılar diliyorum
-
@bcd Ya var ya şu anda şaşkınım. EPDK mülakatını kazananların hiçbirinde referans yok. Bakın yukarıda da yazdım zaten bu kurumda mülakata kalanlar belli seviyede insanlar. Yani haketmiyorlar diyemem diye belirttim. Peki sana soruyorum: madem çok iyiydin seni EPDK'a aldılar da GUY'a neden almadılar. Ya EPDK'da problem var ya da seni almayan GUY'da. Bak senin muhtemelen puanların 95, 96 civarları belki daha fazla. Yani seni GUY'a almamaları mantıklı mı? Bak ben bundan bahsediyorum. Senin normalde GUY'a elini kolunu sallayarak girmen lazım ama ne hikmetki almıyorlar.
-
@paca08 bana sorduğun soruyla sen çelişiyorsun beni guya niye almadıklarını bilmiyorum mülakatımda kötü geçti o yuzden atıp tutamam.ama senin konuşmana göre epdk ya alınacak kadar referansı olan adamın guya alınacak referansı olmaması tutarsız değilmi.ben bildiğimi yaşadığımı konuşuyorum sen bilmediğini yaşamadığını konuşuyorsun benim sana ısrarla cevap vermemin sebebi kendimi tatmin etmek değil buraları okuyan insanlar yanlış bilgilenmesin aklını başka şeylerle meşgul etmesin o yoldan medet ummasın kendi hakkıyla kazanacağı sınavı referans devreye sokupta onun sayesinde girmiş gibi o referansın biyerlerini havaya kaldırmasın. referans kendine güvenmemektir.referans herşey kendi kontrolündeymiş gibi gösterip insanları kendilere muhtaç duruma düşürmeye sevenlerin oyunudur.referans yokmu çok vardır kasaba bile giderken tanıdık adı vererek giden bir toplum haline geldik ama bu senin gibi konuşarak düzelmez. inadına diz çökmüyorum diyerek düzelir
-
@bcd Hocam açıkçası senin söylediklerin bana çok inandırıcı geldi. Ancak seni GUY'a almamaları normal mi Allah aşkına söyle. Guy mülakatı taş çatlasa 10 dakika sürüyor. Bu adamlar senin puanlarını görmediler mi? Seni ya bu arkadaş çok yüksek puanlı bizde durmaz diye almadılar ya da referansın yok diye almadılar. Yani ben kendimle çelişmiyorum. Açıkçası EPDK'a giren birini GUY'a almamış oldular. Bu da referans sistemini kanıtlıyor. Ben bak yukarıda defalarca kez yazdım. Bir iki kişi bu tür kurumlara girmiş olabilir ama bu istisnadır. İstisnalar kaideyi bozmaz. Benim profilimde yazdıklarıma bakarsan mülakat sistemine karşı olan biri olduğumu görürsün. Yani bana laf çakmadan önce bunları düşünürsek sevinirim. Keşke mülakat sistemi kalksa da bu çelişkilerden kurtulsak değil mi? Ancak realite bu ve uzun bir zaman da değişmeyecek.
-
@paca08 Elbet her mülakatta az da olsa referanslı olur ancak bunu genelleştirip insanların hevesini kırmaya hiç gerek yok. Forumdan tanıdığım bir arkadaş geçen sene BTK'yı hakkıyla kazandığını söylediğinde az kalsın linç ediliyordu. En azından artık kazandığını söyleyenler linç edilmiyor, bu da olumlu bir gelişme. İkincisi darbe girişiminin ardından öyle eskisi gibi kimse kimseye kolay kolay referans olmuyor. Bu da referanssız kazananların oranını daha çok artırmış durumda. Kaymakamlık ve hakimlikte %100 referans olayı maalesef gerçektir ve bu konuda yapacak bir şey yoktur. Ayrıca a grubu taşra kadrolarda da referans daha fazladır çünkü 80 civarı puan alan ve GUY ya da SGK denetmenliği dışında hiçbir şansı olmayan adam ne yapar? Elbette koca KPSS'ye hazırlandığı yıl boyunca büyük ihtimalle sadece bir mülakata girecekse ve başka şansı yoksa elbette sonuna kadar referans için savaşır. EPDK gibi taban puanı yüksek kapatan merkez kadrolarda neden referans az olur? Çünkü yüksek puan yapan bu adamlar zaten birçok yazılı sınava ve mülakata girmektedir ve o mülakatlardan biri de kısmetse elbet olacaktır. Ayrıca yüksek puanlı olup referansı olanlar zaten ilk açılan birkaç kurum sınavında işe girdiği için özellikle aralık ile mayıs arasında yapılan ve yüksek puanla kapatan sınavlarda referans olayı sıfıra yakındır. Ayrıca, 85 üstü adamı GUY ya da SGK denetmenliğe genelde almazlar zira daha yüksek maaş alacağı merkez kadroları elbet zorlayacaktır. Bu 85 üstü kişileri almaları için mülakat komisyonuna "müfettişliği düşünmüyorum, uzmanlık için de YDS'em olmadığı için daha yüksek maaşlı merkez kadrolara geçme düşüncem yok" demeleri ya da referans bulmaları gereklidir. Ayrıca genel olarak taşra kadroda çalışanlar merkez kadro mülakatlarına girerken henüz bir işi olmayanlara göre 1-0 geridedir çünkü komisyonlar genelde işi olmayan birini tercih ederler. Ya da bu kadroya girdikten sonra tatmin olmayıp başka merkez a grubu kadroya geçmeye uğraşacağı konusunda şüpheye düşüp eleyebilirler. Elbette her komisyonun kıstası farklıdır ancak ben 2014'ten forumları takip eden mülakatlara giren birçok kişiyle sohbet ederek ve kendim mülakatlara girerek böyle çıkarımlarda bulundum. Darbe girişimi öncesi torpil cidden %80-90'lara varırken artık taşra a grubu kadrolar, hakimlik, kaymakamlık ve emin olmamakla birlikte sayıştay haricinde %25'i geçtiğini düşünmüyorum. Hakkıyla işe girmek isteyenlerin de 85 üstü puanlar alıp birçok sınava girip yazılıları geçip mülakatlara kalmasını tavsiye ediyorum. Kaderde varsa zaten o kadar mülakattan biri olacaktır. Kimi referanslılar ilk mülakatında girerken olmayanlar 7-8 mülakat bile bekleyebiliyor. Maalesef işin doğası böyle...
-
Dumbass dışında Asil veya yedeklerden feragat düşünen var mı
-
@paca08 Ayrıca, @dumbass ile Rekabet Kurumu mülakatı açıklanmadan önce bir muhabbetim var ki, referanssız kazandığı sonucuna varmıştım. Ancak inanmıyorsan benim ve benim gibi geçen sene İçişleri AB Uzman Yrd. mülakatını referanssız kazanan 9 arkadaşın da referanssız olduğuna inanmazsın. Hatta Personel Dairesi başkanı onu ziyaret ettiğimizde 2017 başında beraber yapılan İçişleri AB Uzman Yrd, Dernekler Denetçi Yrd. ve avukatlık alımlarında liyakati gözettiklerini söylemesi de mi yalandı. Elbette öğrendiğime göre bizle beraber mülakata girip komisyonun listesinde olmamasına rağmen liste bakanlıktan gelince asil olarak kazandığı gözüken bir kişi varmış ancak o kişi bizle başlamadan başka kurumu kazanıp gitmişti. Şu an düşündüğünüzün aksine, saydığım kadrolar haricinde referansla girenler istisna.
-
@odtüsbky Hocam bak defalarca kez referanssız girenler olabilir ama azınlıkta olur dedim diyeceğim de. Sen öyle inanabilirsin ama ben inanmıyorum. Madem referanssız giriliyor neden mülakat yapılıyor. Bu mülakatlar modern, çağdaş ve olması gibi de bizim mi haberimiz yok. Kaldırsınlar mülakat sistemini kim hakediyorsa girsin. Bu benim içinde geçerli mülakat sistemi olmasa çoğu üst kurula giremem ama en azından daha adil olur. Onun bunun torpiliyle insanlar bir yerlere gelemez. Bu belirsiz sisteme de çözüm olur. 10 tane kurum sınav açıyor hep aynı kişiler listede oluyor. Siz 9 kişi nasıl girdiniz bilmiyorum ama o referanssız girdik diyenler zaman geçince dökülüyor. Gerçeklerde ortaya çıkıyor. Bu ülkenin memur alımlarında olanları bilenler biliyor sen burda istediğin kadar konuş gerçekler ortada.
-
@paca08 hocam kazanamadıkça sistemi eleştirmek ve referanssız olmaz diye kendinizi koşullandırmak çok yanlış inandığınız müddetçe herşey olabilir. Aynı şekilde inanmazsanız da olacak şeyden de mahrum kalırsınız. Her yenilginin ardından kendi potansiyeliniz bilgi birikiminiz ifade ve davranış biçimlerinizi gözden geçirip kendinizi geliştirmek yararınıza olacaktır. Elbet bir gün olacak kazananların çoğunun ilk mülakatı değil.
inandığınız şeyle davranışlarınız çelişiyor referansız olmaz deyip referanssız dört senedir niye emek veriyorsunuz? ya bırakın kuruma girme çabasını ya da gidin referans kovalayın o zaman. Ayrıca 9 kişinin alındığı sınava da 2-3 kişi referanssızdır diyorsunuz 2000 kişinin alındığı sınava da 2-3 istisna diyorsun oran orantı diye bir şey var . Sen kendin kaybedersin bu şekilde ama bu forumu binlerce insan okuyor ümitlerini kırmaya çalışmayın. Sizin yüzünüzden torpil bulamam diye pes edecek insanlarda olacak gidip torpile başvurmak zorunda kalacak insanlarda böyle birşeye sebep olmak istiyor musunuz gerçekten?
-
@paretooptimal Hocam arkadaşa kızdığınız bazı noktalarda haklısınız fakat emin olun kimse bu yazıları okuyup çalışmaktan vazgeçmiyor. Ayrıca referans konusu da herkesin malumu. Çok çalışıp tevekkül etmekten başka şansımız yok. Herkese kolay gelsin.
-
Ya arkadaşlar tamam referans falan boş hikaye bunlar hep uydurma siz böyle inanabilirsiniz. Bende zaten tüm foruma şaka yaptım. Yeni başlayan arkadaşlara sesleniyorum yazdıklarıma bakıpta sakın çalışmayı bırakmayın. Aman diyim sonra vebal almayayım. Sanki biz uyduruyoruz gibi konuşuyorsunuz. Neyse bakın benim işlerim var bu başlıkta ebediyen sizinle bu konuyu tartışamam. Son sözüm herkes kendi bildiklerine göre hareket etmekte serbesttir. Kimse kimsenin fikrine müdahalede bulunamaz. Fikirlerimi beyan ettim sizlerde ettiniz. Takdir kamuoyunun.
-
@baumol hocam kpss ye girmiş başarılı olmuş insanlardan bahsetmiyorum tabi ki ama özel sektör mü kamu mu tercihinin yaptıkları dönemlerde bunu değerlendiren bir sürü insan gördüm ona dayanarak söyledim.
-
@paca08 aynen hocam çok doğru anlaşmışssınız dediklerimizi torpil bir şehir efsanesi. başarılar dilerim .
-
@paca08 Onlar demedi hocam. Bizzat mülakatımıza giren ve 4-5 ay beraber çalıştığımız Daire Başkanı, başka bir yere atandıktan sonra onu ziyarete gittiğimizde bize hiçbirimiz için kendilerine bir referans talebi gelmediğini söyledi. Ondan önce de kurumun birimlerini gezerken Personel Genel Müdür Yardımcısıydı sanırım, hem bizi hem de diğer 2 alımda da liyakate uygun davrandıklarını söylemişti. Mülakatın yapılması ise kendini ifade yeteneğini ölçmek ve az da olsa yıllarca beraber çalışacağı kişiyi tanıyabilmek. Mesela bizim mülakata giren birisi Greenpeace deneyimi olan ve o konularda hassas olduğunu gösteren birisiymiş ve onun tavırlarını görünce İçişleri Bakanlığı'nda çalışmaya uygun değil diye düşünülerek direkt elenmiş. Mülakatı canhıraş savunmuyorum ancak böyle tiplerin oldu da yüksek puan yaptı diye işe girdiğini düşünelim, daire başkanlarıyla ya da iş arkadaşlarıyla sorunlar yaşayacağı aşikar. Mülakatlarla bunun da minimize edilmeye çalışıldığını düşünüyorum. Ancak eğer 4-5 dakikalık yapılacaksa elbette mülakat çok saçma oluyor. Yani mülakat yapılacaksa TİKA gibi 25-30 dk. sürmeli ve aday çok net bir şekilde tanınıp analiz edilmeli. Ancak çok alım yapılan kadrolar buna müsaade etmiyor ve etse bile kurumdaki üst yöneticiler o kadar zaman harcamak istemiyor. Neredeyse bir yıl oldu ve dökülen zaten dökülürdü. Hem daire başkanı bize dedikten sonra başka söze gerek yok. Kazanan arkadaşlardan birisi sadece SGK uzman yrd. kadrosu için kurum içinden bir referans bulduğunu söylemişti ve biz İçişleri'ni kazandıktan sonra SGK açıkladı ve kazandığı halde oraya gitmedi. Siz yine %90 herkesin referansla girdiğini düşünebilirsiniz, iyi günler dilerim...
-
@odtüsbky cool story bro
-
O değil de ben hala nasıl oldu da yds istemediler diye şaşkınım.. Epdk ya...
-
@monser Maalesef dil bilen personele en çok ihtiyaç duyan kurumlar yabancı dil istemiyor.
-
@burcuburcu Kamu gözetimi üst kuruldu istemedi neyse bir nebze anlaşılıyor. Rtük 60 istedi , istemese de anlaşılabilirdi. Lakin epdk niye böyle yaptı hala anlamıyorum.
-
@odtüsbky Cevap vermeyecektim ama dayanamıyorum. Hocam eğer mülakat yapılacaksa bir kere kişinin davranışlarından çıkarımlar yapabilecek seviyede kişilerin mülakat komisyonlarında olması gerekiyor. Bu çıkarımları da davranış bilimleri veya denginden akademisyenler yapabilir. Yani 1 2 günlük davranış bilimi eğitimi almış kişilerle olacak iş değil. Belkide mülakatı geçerek kuruma giren kişilerden bazıları psikolojik sorunları olan kişiler ama öyle rol yapmışlardırki komisyon çözemeyebilir. Bunları çözmenin bir sürü tekniği var. Biraz araştırırsan ne dediğimi anlarsın. Örneğin senin mülakatında davranış bilimlerinden bir uzman var mıydı ? Başka bir soruyla genişleteyim konumuzu bu tür akademisyenler hangi mülakatlara giriyor veya girdiği mülakat var mı? Benim bildiğim kadarıyla yok. Mülakatlara giren kişiler az çok belli o kurumun üst yöneticileri. Peki üst yöneticiler nelere dikkat ediyor ? Yürüyüşe, oturuşa veya duruşa mı ? Konuşma tarzına, el hareketlerine o anki cevap verişine mi? Bunların hepsiyle ilgili mülakata giren kişi rol yapsa kim anlayacak ?
Ayrıca mülakatlarımız genelde kısa sürüyor. Yani kendini tanıtıyorsun sonra işte bir iki soru soruluyor o kadar. Nerden anlayacak nasıl biri olduğunu ? Örnek vermek gerekirse: Mhuy mülakatı 3 ya da 5 dakka sürüyor. GUY mülakatı 8-10 dakka (en fazla). Hakimlik ve savcılık mülakatları en son grup halinde oldu. Oda 5-10 dakika sürüyor. Sayıştay Denetçiliği 5-10 dakika sürüyor. Bu saydıklarım zaten iibfliler için önemli olan kurumlar. Yani kadroların bir çoğunu oluşturan kurumlar. Daha bir çok örnek verirdim ama sadece yazımı uzatırdımki uzayacağı kadar uzadı. Şimdi gelelim üst kurullara hadi diyelim üst kurul mülakatı 30 dakika sürdü. Ne değişecek ? Yukarıdan talimat geldiği an yapmayacaklar mı ? Ya da şöyle sorayım en azından komisyon üyelerinin akıllarında bir soru işareti olmayacak mı? Tüm bu soruların cevabını verdiğin zaman mülakat sisteminin adaletsiz olduğunu görürsün.
Sonuç olarak sen kendi görüşünü beyan ettin benimde görüşüm bu illa bu konu uzayacaksa yeni başlık açalım tartışmamız orada devam etsin.
-
Listede olan arkadaşlar içinde herhangi bir kurumda çalışanlar var mı?