Bedelli Askerlik 2018
-
6 ay askerlik yapmak cok mu zor?Art niyet aramadan düsuncelrinizi yazarmsiniz?
-
@zenginmemur hocam bana sana kolay bekarız işsiziz düzenimiz yok evimiz barkımız vs yok. Adam hayatını kurmuş evi barkı eşi var yaş olmuş 27-28 veya daha büyük bu adam tüm hayatını bırakıp 6 ay bambaşka bir hayata giriyor. Ona zordur evet empati yapınca haklı diyebilirsin
-
@deschain 25 gün askeriyeye ek maliyetten başka bir şey değil. İnşallah kaldırılır.
-
@deschain Bugun karara bağlarlar inşallah hocam hepimize uygun şekilde.
-
Bu 25 gün olayına tepki yağıyor, inşallah kaldırırlar.
-
@deschain bunun adı nabız yoklama ortaya atıp tepkiye göre şekil verdiriyorlar. Yaş 25 bedel 15 çizgisine gelirler tahminimce.
-
@burcuburcu Hocam teklif sunulacak bugün komisyona. Bu teklif aşamasına geldi, sizce nabız yoklama olabilir mi? Dünkü nabız yoklamaydı bence. İnşallah böyle kesinleşmez ya.
-
Zaten bedelli yapmak isteyen adamların çoğu 1 gün bile olsun askere gitmek istemeyen kişiler.
-
@deschain Genel Kurul aşaması tamamlanana kadar her şey nabız yoklama olabilir.
-
Herkesi kast etmiyorum ama özellikle işi gücü aile geçindermesi sebebiyle bedelli bekleyen insanlar için değerlendirirsek; adam zaten diyor ki benim işim var, muhtemelen kredi çekip işine devam edecek, 1 ayın maliyeti belki 3 bin belki 5 bin belki daha fazla, 15 bin bedel ücreti o arada da kaybettiği bir miktar para ile yine 18 20 bin bandına gelmiş olacak, arkadaş bari 20 bin deyin devletin kasasına girsin 25 gün askerlik nereden çıktı. Temel eğitim mantığı ise 25 günde bir de binlerce yığılma ile hangi eğitim verilecek, maksat iş olsun, dostlar alışverişte görsün diye hareket mi edilir.
-
@burcuburcu aynen hocam, şu an bedelden çok 25 gün konuşuluyor.
-
@burcuburcu İnşallah dediğiniz gibi olur. 15.000 bedel gayet iyi ama 25 gün sıkıntı.
-
@deschain bir ara yarım milyon insan faydalanacak deniyordu aynı anda askere alabilirler mi?
-
@burcuburcu Bayağı kişi faydalanacak bu sefer. En az 400.000. Bir anda alamasalar da ilerisi için planlama yaparlar mı sizce?
-
@deschain şimdi adam örneği askerden muaf ama bu kişi para ödeyip askerlik yapmış gibi görünmek istiyor önceki bedelli askerlikte kabul edildi eğitim olursa onlarda faydalanamıyor.
-
@deschain bence bu şekliyle eğitim falan çıkmaz.
-
@burcuburcu İnşallah dediğiniz gibi olur.
-
Arkadaşlar bir şey soracağım ağustos 12’de yani 20 gün sonra 25 yaşı dolduruyorum haftaya çıkarsa kanun yararlanamıyor muyum yürürlük tarihi nasıl olacak bilgisi olan var mı acaba ?
-
@deschain, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
@corleone Evet bugün teklif olarak meclise sunulacak. İtiraz falan edelim, 25 gün ne alaka ya.
Ya vallahi bu 25 gün nedir ya nerden cikti bu ya
-
@gökhan 93lülerin tamamını kapsar hocam ay hesabı yapılmaz