Bedelli Askerlik 2018
-
https:// www. haberler. com/unlu-arastirma-sirketinden-bedelli-cikisi-yas-24-11031482-haberi/ Böyle bir şey olabilir mi acaba ?
-
@yeysaü son çabalar ve baskılar bu yönde, kulisler 20 bin deyince 15 bin isteyenler baskıyı 10 bine çekti, 10 bin olursa çok süper olur fakat onun zor olduğunu düşünüyorum ben, 15 bin olabilsin diye sanırım bu baskılar yapılıyor, yaş sınırına gelince çok dedikodu dönüyor ama ben iki ihtimal üzerinde duruyorum ya bir sefere mahsus yaş sınırı olmayacak, herkes faydalansın diyecekler ya da 25 yaş olacak, uzun zaman gündemde yapılan baskı yaş 25 bedel 15 idi, şimdi 24 yaş 10 bin bedel bir öncekinde dengelenme olsun diye pazarlık stratejisi gibi geliyor.
-
Tekrar söylüyorum 17.500 TL civarı bir bedel olacak gibime geliyor. Bana kimse kızmasın bu bir öngörü! 01.01.1993 doğumlu olanlar son yararlanan kişiler olacak diye düşünüyorum başından beri.
-
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; Bedelli askerlik bizim savunduğumuz, istediğimiz bir yaklaşım. Hatta bedelli askerliği biz eski yıllardaki gibi 'bedelli' ifadesiyle doğru bulmuyoruz. Diyoruz ki gençlerin sorunları var. Bunların çözümü için adım atmamız lazım. 5 milyondan fazla askerlik bekleyen gençten bahsediliyor, bu çok büyük bir sayı.
Oysa Genelkurmay'ımızın talep ettiği 300 binlerde. Yıllık 300 bin olan talebin karşısında 5 milyon insan var. Bu çok büyük bir problem. Bu problemin çözümü için de adım atmak istiyoruz. Ama bunun böyle anlık olarak 'yarın yapıyoruz' diye değil. Daha kalıcı olabilir, daha makul fiyatlarla, daha makul çalışmalarla değerlendirilebilir.
http:// www. mynet. com /haber/guncel/ak-parti-grup-baskanvekili-bulent-turan-dan-flas-bedelli-askerlik-aciklamasi-4262216-1
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik konusuna değindi. Erdoğan, “Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanımız çalışmalarını yapacaklar, hazırlıklarını yapacaklar. ‘Bunu inşallah seçimden sonra ele alacağız' demiştim. Nasılı, nedeni, her şeyiyle, MSB yapacak çalışmayı. Ne kadar kişiyi kapsayacak, hangi yaş grupları arasında olacak, ücret ne kadar olacak, tüm bu konular belirlenecek. Zannediyorum en kötü ihtimalle yeni yasama döneminde açıklamış oluruz. O zamana kadar da hazırlıklarımızı bitirmiş oluruz. Belki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarmayı da deneyebiliriz. O zaman daha erkene çekmiş oluruz” dedi.
Kulislerde konuşulan ve resmi olmayan bilgilere göre bedelli yaşının 25 ücretinin ise 15 bin lira olacağı konuşuluyor.
-
Bedelli askerligin memuriyete yada mulakatlara herhangi bi etkisi olur mu acaba?
-
@sinek dikkat eden oldumu bilmem dguy basvurusunda askerlik secenekleri yapti yapmadi tecilli bedelli olarak yapilmis ozellikle bedellinin ayri tutulmasi enteresan degilmi
-
@sinek yok hocam hiç bir etkisi yok.
-
Arkadaşlar bugünkü kulis haberlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Her medya grubundan farklı bir ses çıkıyor ve bunun bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Hükümet nabız yokluyor olabilir. Tahminime göre yaş 26 ücret 18000 olacak ama tabi inşallah daha iyisi olur. Benim doğum tarihim 91 Mart, ben yararlanırım büyük ihtimalle.
-
Yaş sınırı olmaması lazım kesinlikle karşıyım yaşı ayla kaybeden veya yaşı düşük olan ne yapacak sen küçüksün kamil askere gitcem illa mı denecek. Ama haberlere bakılırsa yaş 27 bedel 20000 olarak öneride bulunulmuş ve ekim ayında tbmm de düzenleneceğini karar verilmiş, en son haberde en azından yaş 25 bedel 15 olsun diye bastıralım diye bir haber gördüm. Makul olacak şekilde fiyatı sorun değil kredi çekmeye arabasını satmaya razı millette yaş 23-24 en azından hiç yoksa 25 bandına çekilmeli.
-
@deschain hocam muhtemelen nabız yoklamak için yaptılar, yaş 25 bedel 15 en çok baskı kurulan sınırlar ve akla da yatkın görünüyor, zaten ekonomik anlamda sıkıntıdayız, sadece devlet olarak değil millet olarak da, yüksek bir ücret belirlenirse kredi çekmek zorunda kalacak insanlar için şu anki faizler büyük sıkıntı yaratacak. Buna ek olarak @casanova hocam bir önceki bedelli çıkarken ben 10 ay ile bir çok arkadaşım da bir kaç ay ile kaçırmıştı 88 doğumlular olarak. Bu olabilecek bir durum, zaten biliyoruz ki kalıcı bir düzenleme gelmez ise 3 4 yılda bir bedelli gündeme gelecektir o yüzden yaş sınırının olmaması benim de gönlümden geçen ama düzenlemelerin aksi yönde yapılması da normal. Bedelli bekleyen herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
İlk ortaya atılan yaş 25 bedel 15,şimdi ise yaş 27 bedel 20 konuşuluyor @Antimülakat hocamın dediği gibi yaş 26 bedel 17,500 diyip orta yolu bulacaklar bu gidişle
-
@agor Bence yaş 25 ve bedel 15'e kadar düşmezler ama inşallah düşerler diyelim. 2014teki ekonomik durum şuankinden çok daha iyiydi ve 18.000di, bu anlamda ya 15.000 yapmaları ya da 18.000de bırakmaları gerek ama 20.000 gerçekten fazla. Twitterdaki Ankara Kuşu 10.000 lafımın arkasındayım diyor ama hiç sanmıyorum. Ben 91li birisi olarak faydalanabileceğimi düşünüyorum, umarım sende faydalanabilirsin.
-
Arkadaşlar merhaba. Size bir sorum olacak. Benim askerlik tecilim Eylül’ün 30’unda bitiyor. Guy-Dguy-VMY-Kaymakamlık sınavlarına gireceğim. Ben 29-30-1-2 tarihlerine rapor alsam ve muaneyi 3 ay ileriye attırsam yani ocak ayına attırsam ve bu sınavlardan mesela guy da başarılı oldum diyelim. Mülakatına girsem askerlik olayı sorun olur mu? Sonuçta tecilli değil askerlik 3 ay raporla uzatmış olacağım? Cevapları bekliyorum. İnanın çok ihtiyacım var. 6.000₺ yüksek lisansa vermek istemiyorum.
-
@deschain iyi de arkadaşım parayı 18 binde bırakmak sence devletin kasasına daha fazla paranın girmesini sağlar mı bence sağlamaz. Yaş 20-25 arası bedel de 10 bin koyarlarsa o yaş 27 bedel 18 binin en az 3 katı 4 katı başvuru olur tarihi rekor kırılır ve müthiş bir meblağ toplanır. cumhurbaşkanımızın , ekonomi bakanımızın ,genelkurmay başkanı ve milli savunma bakanımızın devlet için en iyi orta yolu bulacaklarından eminim.
-
@eskikeynesyen bi sıkıntı olmaz hocam. Ben de geçen alımda öyle yapmıştım
-
@fagam91 Hocam temenniler üzerindne mi konuşuyoruz yoksa tahminler üzerinden mi? Önce ona bir karar verelim. Temennim sizin dediğiniz gibi olması ama beklentim bu değil. Demek istediğim bu. İnşallah sizin dediğiniz gibi olur ve devlet büyükleri bu konuda kolaylık sağlar.
-
25 yaş 15 bin tl 25 gün eğitim deniliyor. Eğitime gerek yok bence.
-
@corleone Evet bugün teklif olarak meclise sunulacak. İtiraz falan edelim, 25 gün ne alaka ya.
-
Bu bedelli olayı kamuya girişte mülakat aşamasını olumsuz etkiler mi acaba , kağıt üstünde demiyorum realitede