Bedelli Askerlik 2018
-
20.000 gerçekten çok fazla. İtirazlar sonucu bunun 12-15 arası bir bedele çekilmesi söz konusu olabilir mi sizce arkadaşlar?
-
@deschain ekonomi bu durumdayken düşüreceğini hiç sanmıyorum ben hocam öncekinde 18 bindi ondan bi önce 30 bindi yani şuan öncekilerden düşük olması çok zor.
-
@pawnex Cevabı kendiniz verdiniz zaten hocam. Ekonomi kötü evet makro anlamda ama vatandaşın da mali durumu iyi değil ki. Talebi arttırmak için basit iktisat mantığıyla fiyatı düşürmeleri gerekmiyor mu? Ayrıca zaten bütçeye gelir olarak kaydedilmeyecekmiş bedelli askerlikten gelen paralar.
-
@deschain Bence şöyle bi durum hocam ekonomi kötü ama bunu bekleyenlerin ne yapıp edip bu parayı bulacağını biliyorlar krediydi borçtu,açıkcası halkın durumunun daha kötüye gitmesi borç batağına girmesi kimseyi ilgilendirmez gibi geliyor malesef,umarım 20binin altında olur ve düzenli olur kimsenin önünde engel kalmaz.
-
"Seçim kampanyası sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından gündeme getirilen bedelli askerlik konusunda hazırlıklar tamamlandı. Millî Savunma Bakanlığının teknik hazırlıkları bitirdiği, alternatifli hazırlanan bedelli uygulaması konusunda son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceği öğrenildi. Hükûmet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bedelli askerlik konusunda yaş ve ücret için 4 ayrı seçenek hazırlandı. Ancak, 26 veya 27 yaş alternatifinin ön planda olduğu belirtildi.
TÜM TEKNİK HAZIRLIKLAR TAMAM
Türkiye gazetesinin haberine göre, ücret konusunda da farklı rakamları içeren önerilerin hazırlandığını dile getiren hükümet kaynakları “Tüm teknik hazırlıklar tamam. Cumhurbaşkanımızla yapılacak istişareden sonra, hem yaş hem de ücret netleştirilmiş olacak. Geçmiş dönemde 2011 ve 2014 yılında çıkarılan bedelli askerlik uygulamaları da baz alınarak, kıyaslamalı olarak bir hazırlık yapıldı. Ama henüz netleşmiş bir şey yok. Son kararı Sayın Cumhurbaşkanı ile yapılacak toplantıdan sonra vereceğiz” diye konuştu. Çıkarılacak bedelli askerlik uygulamasında yaş sınırının, ‘yasanın yürürlüğe girdiği tarihte belirlenen yaşı doldurma’ şeklinde olacağı belirtiliyor.
Milyonlarca gencin beklediği bedelli askerliğin yasalaştırma sürecinde ise farklı görüşler söz konusu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis’in yeni yasama yılının başlayacağı 1 Ekim’i işaret ederken, AK Parti’de ‘Macun tüpten çıktı, Meclis’in tatile gireceği 15 Temmuz’dan önce yasalaştırmak lazım’ görüşü ağır basıyor. Meclis tatile girse bile, bedelli düzenlemesinin KHK yolu ile yapılabileceği de belirtiliyor."
Mynet'te çıkan haber, kaynakları Türkiye Gazetesi.
-
@agor ben agustosta 26 yi dolduracam kanun temmuzda cikacak diyorlar bana vurmaz mi bu durumda
-
@bigmac temmuzda çıkıp ekimde uygulanacak diyolar öyle olursa vurur hocam
-
@bigmac ha yok ben yanlış anlamışım hocam pardon
-
Temmuz'da çıkacağı belli mi?
-
@corleone Kesin bir şey yok söylenti hocam
-
@pawnex 91 Mart'ı vurur mu hocam?
-
@deschain o çok yüksek ihtimal hocam 91'i kapsar bence,92-93 tartışılıyor en çok
-
yaş 25 bedel 15
-
@deepblue neden 15? Dövizle askerlik 5 bin küsüre gelirken bedelli için 15 bin istemek garip değil mi? İlla 10 bin üstü olacaksa en fazla 12 bin olmalı. Neden 15 diye ısrarla etiket yapılıyor anlamıyorum.
-
@onuktekin bilmem bencede 10 bin falan olmalı ama o kadar düşmiceklerini hepiniz biliyorum.en azından 15 olsun diyolar
-
@deepblue hocam 10 diye ısrar etmekte fayda var. Çıkacağı kesinleşti artık şartlar üzerinde baskı yapmak lazım. 15 diye etiket yapanlar çok yanlış yapıyor.
-
cimere 25 yaş için yazmakda fayda var
-
Yarın saat 13.00 de tivitırda bedelli askerlik için etkinlik var. Bu sin virajda çok önemli bir etkinlik bu. Katılımın çok olması hepimiz için avantajlı olacaktır.
-
93 doğumlulara vurur mu dersiniz, araba alma planım var sırf bedelli için bekletiyorum,nedense bana 92 ve üzeri gelecek gibi geliyor ama bi ihtimal 93 de olur mu die beklentiye girdik bakalım hayırlısı
-
@sofuoglu Bekle dostum biraz daha. Gelme ihtimali var.