Bedelli Askerlik 2018
-
@casanova Bedelliye karşı olmamakla birlikte buna tamamen katılıyorum.Alınacak ücret kazanca göre şekillenmeliydi.
-
@davetsiz çok haklısın. Eğer düzenim bozulacaksa ki 28 gün için muhatapları almayacağım adamlara yalvaracağım o yüzden gidip yaparım geriyor 4.5 ay kalıyor. Param da cebimde kalır
-
@luthor evet hocam öyle olursa en azından insanlar maaşımızdan oluyoruz tezini öne süremezlerdi, guy olan biri için verin 50000 TL ücret paşa paşa o askerliğe gider alternatif maliyetini değerlendirerek 6 aylık ücretinin. Devlet marjinal maliyeti marjinal hasılata eşitlemek yerine esnekliği çok küçük olduğu için hasılat maksimizasyonuna giderek hem sosyal maliyet eşitsizliği oluşturuyor, hem de adaletsiz dağılım ortaya çıkıyor en nihayetinde altta kalanın canı çıkıyor zenginse sanki bahşiş atıyor. En çok hem işi olmayan hem de bir şekilde işe girmek için bilgilerini güncel tutmak zorunda olan kişilerde bu işten zarar görüyor çünkü fırsat eşitsizliği oluşuyor.
-
@sayıştay Kimsenin polislik mesleğini kötülediği yok. Kimsenin askerliği kötülediği yok. Kimsenin kendi işini üstün görüp diğerlerini aşağıladığı da yok. Dikkat ettim senin dışında ağlayan da yok. Sakin ol iki kere düşünüp bir kere yaz.
-
@harun-resid Hayır kendiside gitmemiş. Gitse biraz anlayacağım da adamda gitmemiş. Bize efelik yapıyor. @Sayıştay bugün askeriyeye gidiyorsun ve diyorsunki beni askere alın. Demezsen mert değilsin, korkaksın. Eğer yok ben gidemem diyorsan traş yapmayacaksın. Sözünün eri ol.
-
@casanova Haklısınız hocam.Artık ne özel sektörde ne de kamuda mezun olur olmaz iş bulunamıyor.Bulunsa dahi işin içine askerlik girdiğinde işverenler kanunda yazdığı gibi adil davranmıyor.Kamu bu konuda istisna belki ama kamuya giren kişi sayısı devede kulak.Alınan ücret oransal olmayıp bu şekilde belli bir tutar olunca sizin bahsettiğiniz adaletsiz ortam oluşuyor.Burada dikkate alınması gereken tek konu ödeme gücü olmalıydı gerçekten.
-
@paca08 Bunlar düz ova milliyetçileri kardeşim, zannederler ki vatanını bir tek kendileri seviyor. Gelmiş birde ahkam kesiyor burada bize. Kendisinin yapabileceği yegane şey fikir söylemekken bir de bizi eleştiriyor, meslekleri kötülediğimizi, kendi mesleğimizi yücelttiğimizi falan sanıyor. Aslında bunları demediğimizi biliyor da kendini haklı çıkarmak için bunu yapmak zorunda, Allah yardım etsin böyle insanlara.
Onun haricinde bu 28 gün olayı kaldırılmadı henüz, torba yasa ile Meclise sunuldu. İnşallah reddedilir 28 gün.
-
@deschain Ya madem 28 gün askerlik yapılacak o zaman hiç çıkarmasınlar bedelliyi. Eğer böyle olursa bu yasa tutmaz zaten. Bu arada yurtdışındakiler 2000 euroya yani yine daha ucuza yapacaklar. Oradaki herhangi birinin aylık maaşı bile değil 2000 euro. Ayrıca onlara uzaktan eğitim vereceklermiş. Şaka yapılsa böyle olurdu zaten. 28 gün şartı kaldırılmazsa bir sürü insan mağduriyet yaşayacak. Yani ya 28 gün olmadan çıkarsınlar bu kanunu ya da bedelli çıkmasın.
-
@paca08 Daha 2 yıl benim zamanım var , benim hiçbir cümlemde şimdi askere gidin diye bir eleştiri olmadı. Ben sadece 28 güne takılan insanları eleştirdim.Zamanı geldiğinde gidip paşa paşa 6 ay askerliğimi yapıp geri geleceğim.
uygunsuz üsluptan düzenlenmiştir -
@sayıştay Kaç yaşındasın ? Neden şimdi gitmiyorsun ? Madem paşa paşa yapacaksın seni tutan mı var?
-
@sayıştay siz kasım celbinde gidersiniz artık neden 2 yıl bekleyeceksiniz ?
-
Burada hararetle bedelliyi savunan, askerliği izmarit toplamaktan ibaret gören arkadaşlar askerliğini yapmış en azından yarın bir gün torunlarına o şerefli üniformayla bir fotoğraf gösterebilecek olmanın mutluluğunu hissetmiş olsa şimdi tam tersine kim bilir bedelli karşıtı yazılar yazacaktı, askerliğini yapmış şimdi bedelli karşıtı olanlar ise yapmadığı dönemde belki de iyi bir bedelli savunucusuydu. Keşke insanlar aklında geçenlerden ziyade kalbinden geçenleri diline vursa samimi olabilsek... Acizane fikrim istisnaları dışarda bırakırsak askerliğini yapmayanlar "konforumdan taviz veremem arkadaşım" ifadesini farklı mantık çerçevesinde, askerliğini yapanlar da "ben çektim sen de çek" ifadesini farklı mantık çerçevesinde cümlelere büründüyorlar.
-
Tbmmye sunulan metinde 28 gün boyunca ücretsiz izin veya aylıksız olarak olacağı ve işyerinin sizi atabilme gibi bir durumunun hukuken olmadığı kesinleşti.
Hala 28 güne karşıysanız diyecek bir sözüm yok.
-
Herkes eşit ama yurt dışından bedelli askerlik yapanlar daha bir eşit uzaktan eğitim alacaklarmış. Ne kadar adil bir düzenleme o eğitimin fason olduğunu hala anlamayan var mı?
-
@paca08 Vallahi anlamadım ben bu işi dostum, umarım reddedilir ya da değişiklik falan yapılır. Bu haliyle bedelli askerlik değik kısaltılmış askerlik oluyor.
-
Ağustos celbine askerim ve bedelliyi mantıklı buluyorum. Cazip bile olsa, eğer zaruret yoksa bedelli yapmam ama yapana da bir şey deme hakkım yok. Kimin vatanperver olduğunu da kimse tespit edemez, kimin haddine? Şimdi ben 2 yıldır ders çalışan bir işsizim, makama gelmek için de işsiz işsiz keyif olsun diye çalışmıyorum. Bu da vatanperverlik değil mi? Kimsenin hakkını gasp etmiyorum, bu vatanperverlik değil mi? Ama siz sonradan türediniz, üç beş kere Mustafa Yıldızdoğan dinlemekle vatanperver oldunuz. Elinize Türk bayrağı almakla kendinizi Alparslan sandınız. Size ne olum?
-
@sayıştay hocam hepimiz aynı yolun yolcusuyuz aynı gemideyiz. Burda boşuna insanlarla tartışmaya giriyorsun ve boşuna hem kalp kırıp hem de kalbin kırılıyor eleştiriden ziyade hakaret vari bir ortama gidiyor. İtirazını savunana veya savunmayana değil kanuna karşı dile getirsen veya bundan yaralananlara değilde bu yolu açanlara dile getirsen daha makul olacak. Diyeceğim o ki burda senin gibi düşünmeyenler seni linç ederken sende kendin gibi düşünmeyenlere saldırıyorsun, sonuç olarak kanun değişmiyor kalpler kırıldığıyla kalıyor. @genclerbirlikli hocam niye müdahil olmuyorsunuz duruma neden saygı çerçevesini aşan yorumlara engel olmuyorsunuz onu da anlamış değilim bu arada.
-
@casanova Hocam bakın ben hiçbir yazımda bedelli karşı olduğumu söyledim. Ama gelipte 28 gün temel asker eğitimini bile angarya olarak görüpte burada vatan millet sakarya yapmaları benim gözümde ahlaksızlık. Bundan önce şehit olanları , 36 ay 24 ay 18 ay 12 ay askerliğini yapıpta şehit olanları hiç mi düşünmüyor bu kişilerde gelip 28 güne sanki düşman varmış gibi karşıda saldırıyorlar. Bu nereden bakarsanız bakın tutarsızlık.
-
@casanova hocam şikayet etmek istediğiniz iletileri bayraklayin bakalim, tüm iletileri okuyamıyoruz doğal olarak
-
@sayıştay hocam burda ki insanların çoğu üniversite mezunu. Devlet şuanda 6 aylık kısa dönem erleri zaten operasyona göndermiyor. O yüzden bu insanlar askere gittiği zaman anlatılan olaylarla karşılaşıyor. Evet bir arkadaş yorum yazmış denk geldim birinin savaşması için birinin patates soğan soyöası lazım diye, işte patates soğan soyanda üniversite mezunu olmasında askeriyenin fiziki çalışanı olsun diyor millet aslında profesyonel askerlikle veya kadrolu memurlukla. Şimdi emin ol bak 28 gün askere gidecek olan 28 yaşındaki bir adama 18 yaşındaki 12 ay uzun dönem er dedelik taslayacak ve herkes kinle nefretle bakacak parayla geldin diyeni olacak, sizi gidi korkaklar sizi diyen olacak, madem 28 günlüksün tuvaleti temizle diyeni olacak, insanların korkusu bu psikolojik şiddete maruz kalmak. O yüzden ben herkesin temel bir eğitimden geçmesine razıyım fakat bundan önce ki iki büyük dellide de 5 dk askerlik yaptı insanlar sadece 5 dk. Şimdi tepkinin sebebi bu aslında ya geçmişten günümüze herkes için aynı uygulama istikrarlı olarak sürdürülecek, ya da bu düzen değişecek kastı var insanlarda. Ailenizde asker olabilir, askerlik kutsal bir vazifedir fakat bu bir seçim meselesidir unutmayın lütfen ve lütfen kişilere olan ithamınızda sınırı aşmayın ki tepki çekmeyin ben tarafsız olayın dışından biri olarak yazıyorum size cephe aldım sanmayın.