Bedelli Askerlik 2018
-
@genclerbirlikli hocam şikayet etmiyorum veya iletilere lafım yok sükunet sağlanamıyor bir türlü. İki karşıt görüş kendi görüşünün zıttını söyleyince hemen saldırı vaziyeti alınıyor koçumlar adammısınlar havada uçuşuyor. İleti değil, kişilerin sukuneti bozduğu an başlıktan banlanması daha kalıcı bir çözüm olabilir, insanlarda en fazla vurkaç yapabilirler o iletileri de silinir bir daha giremezler, ispiyonlar gibi şu iletide şu denildi demeye gerek yok durum ortada.
-
Savaşlar da sizin gibi insanlar yüzünden çıkmıyor mu zaten?
Ben eziyet çektim o da askere gitsin o da görevini yerine getirsin demek zaten askerliği bir görev değil eziyet olarak gördüğünü ortaya koyuyor insanların."madem ben çektim sen de çek kardeşim" bu işin altyazısı.
Foruma üye alırken tartışmayla kavga etmek arasındaki ayrımı biliyorum, aynı fikirde olmasam da insanlara saygı duymak zorunda olmam gerektiğinin farkındayım.okudum,anladım gibi bi özellik gelsin acilen.
-
@Sayıştay tartışmalarda kullanılmayan argümanları, söylemleri kullanarak insanları tahrik etmeye devam edersen müdahale etmek zorunda kalacağım. Yazdıklarımı nerenden okuduğun belli diye saygısız bir üslup kullanırken kendin bir daha düşün yazılanları acaba okuyor muyum diye? Kimse ben çok vatanseverim veya vatan millet sakarya gibi söylemlerde bulunmadı yok 28 güne laf edip vatan millet sakarya diyorsunuz diyorsun, kimse benim işim dünyanın en harika işi demedi ikide bir bu söylemi kullanıyorsun, kimse askeri, polisi kolluk güçlerini aşağılamadı laf kalabalığı yapıyorsun, kimse demokrasi vurgusu yaparken ülke kullanmadı amerika vs diye kendin örnekler veriyorsun. Ya başka platformlardaki insanların söylediklerini bu forumdaki insanlara mal ediyorsun ya da kafandaki kalıplarla karşındakini dinlemeden yorumlar yapıyorsun. İnsanlar demokratik bir biçimde 28 günü eleştirebilir, yanlış diyebilir, ağlıyorsunuz diyerek saldırma hakkına sahip değilsin, hele de bunu altı boş argümanlarla yapıyorken.
-
@agor Hocam bu adam özelden bana sen beni g.tünle mi dinliyorsun dedi. 1 saattir yazıcam yazamıyorum. Haliyle bende küfür ettim bu karaktersize. Yüzüme karşı söyleyemeyeceğim lafları klavyeden döküyor. Net söylüyorum böyle insanlar bu forumu kirletiyor. Ben yıllardır burada paylaşımda bulunan biriyim böyleleri olmasın buralarda.
-
@paca08, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
@agor Hocam bu adam özelden bana sen beni g.tünle mi dinliyorsun dedi. 1 saattir yazıcam yazamıyorum. Haliyle bende küfür ettim bu karaktersize. Yüzüme karşı söyleyemeyeceğim lafları klavyeden döküyor. Net söylüyorum böyle insanlar bu forumu kirletiyor. Ben yıllardır burada paylaşımda bulunan biriyim böyleleri olmasın buralarda.
Söyleyemeyeceği cümleleri olacaktı
-
@paca08 hocam tartışmayı uzatmayalım daha fazla. Başka şeylere birikip başka yerlere patlıyoruz, işte tam da dünden beri ben şunu dile getirmeye çalışıyorum biz burada birbirimize karşı anlayışlı olamazsak, "eğitimli" insanlar olarak birbirimizle sağlıklı tartışamaz, basmakalıp cümleler ile, araştırmadan, düşünmeden, karşımızdakini anlamadan kavga etmeyi sürdürürsek bu forumda şikayet edilen adalet sorunu, eğitim sorunu, liyakat sorunu gibi sorunlar sürer gider. Biz değişmeliyiz ki toplum değişsin.
Lütfen başlıktaki tartışmayı daha fazla uzatmayalım, herkes önyargılarından sıyrılıp biraz empati yapmayı denesin ve sonra bu konuları tekrar konuşalım.
Saygılar... -
Ankara Kuşu 28 gün şartının kaldırılacağından emin olduğunu söylemiş, bende kalkacağını düşünüyorum.
-
4-5 yılda bir gündem haline gelmesindense kökten bir çözüm lazım bu meseleye. Bizler ordu millet geleneğinden gelen bir milletiz bedelli askerliğe ben de karşıyım ama bu kişileri mağdur edecek şekilde de olmamalı. Herkes üniversiteyi bitirdiği yılın yaz ayında 2 ay askerliğini yapmak zorunda olsa ve bedelli de hiç gündeme gelmese çok güzel olur mesela. Her Türk evladı eline silah almalı kanımca.
-
tam bilmiyorum ama ülkü ocakları başkanı bile bedelli yaptı deniyordu.
-
@deschain biraz altlara bakın tam tersini de söylemiştir hangisi tutarsa onu rt yapar.
-
@burcuburcu Bir kaç gündür takip ediyorum da 10.000 iddiamın arkasındayım diyordu ücret için. Altlarda da yine kalkacak demiş 25 gün. Umarım dedikleri çıkar. Ben yeni takip etmeye başladım, dediğiniz gibi olabilir tabi.
-
Bedelli askerlikte Meclis'e sunulan 25 gün askerlik şartının da kalkması için CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım teklif sundu.
-
28 gün yapar geliriz adam olacak ha 1 ay ha 5 ay diyenler gitsin 5 ay yapsın ne diyim. Devletin verdiği hakkı kullananları yargılıyorsunuz ne kadar saçma devlet vermiş bana bu hakkı niye kullanmayayım arkadaş git devlete kız bana ne laf söylüyorsun, bedelli yapana niye kızıyorsun suç değil bir şey değil. Bu arada devlet 4 senede bir bedelli çıkartmasa kimse ne olsa bedelli çıkacak ertele gitsin demez her seçim dönemi çıkıyor işte insanlar da erteliyor bir şekilde. İnsanları yargılamanız anlamsız devletin vermiş olduğu bir hak yani sonuçta isteyen kullanır isteyen kullanmaz.
-
Acemi birliğe sınav nedeniyle 3 gün geç teslim olmak enter
-
@burcuburcu Hocam bedelli yapıp yapmamak milliyetçilik için bir ölçüt değil bence. Sözde değil özde milliyetçi olmak lazım.
-
Bedelli Yasası karşıtı görüşlere savaş hali dışında karşıyım ki savaş anında da böyle bir yasa çıkarılamaz. Yine tekrar tanıdığım insanlar üzerinden örnekler vereceğim askerlik konusunda. Ben bir bölümü geleneksel milliyetçi muhafazakar bir çevreye sahip olmakla birlikte benim görüşüme saygı duyması şartıyla her görüşten insanla arkadaşım. Bu çevrenin büyük bölümü askerliğini fiziki olarak kışla da yerine getirdi. Kimisi batıda, kimisi doğuda ve kimisi de Suriye sınırında. Bir çoğu onlara ideolojik bir simge ifade eden askerlik ve asker ocağını olmazsa olmaz bir mentalite olarak kabul ederek askere gittiler. Daha sonra hem askerlik dönemlerindeki konuşmalarında hem de askerlik sonrası konuşmalarında hep aynı söylemlerle karşılaştım.
Askerlik profesyonel olmadıkça ülkemize külvet, hiçbir mantık kalıbına sığmayacak uygulamalar var, çoğu komutan seni insan olarak görmüyor, bir daha olsa kesinlikle bedelli beklerim, ömrümden 6 ay - 12 ay veya 18 ay gitti gibi. Şimdi mevcut askere gidip gelenler bunları ifade ederken askerlik zamanı gelen birisinin bedelli yasası beklemesinde abes olan nedir? Çevrenize bir bakın dostlar, önyargısız ve tarafsız. Askerlik görevini kışlalarda tamlayanlara bugün hiçbir sebep yokken 28 gün daha askerlik yapar mısın?Sorusunu sorun. Samimiyetle verilen cevaplarda oran ne çıkacak? Onda sonra bu konulardaki kalıplarımızı tekrar gözden geçirelim.
Tabi şunu da ifade edeyim: Bizim için askerlik milli bir simge olmanın yanı sıra Peygamber Ocağı'dır aynı zamanda. İslami bir anlam ve maneviyat ifade eder. Buna rağmen insanlar askerlikten ve asker olmaktan kaçınıyor ve bedellinin makul gerekçelerini sıralıyorsa buradaki sorunu da bu insanlarda bulmak büyük kabahat olur. Eski askeri komutanların keyfi ve münferit uygulamaları insanları maalesef askerlik konusunda bu hale getirmiştir. Bu da bir gerçek olarak bilinmelidir.
-
@kilici bana sorarsanız bence de değil ancak vatanını çok sevdiğini söyleyenler hep askerlikten dem vuruyor.
-
Naci Bostancı: "28 günlük eğitim sürecinde; askeriye, toplumsal hayat, Türkiye'nin jeopolitiği, tarihi ve geleceği konusunda yetkin hocalar dersler verecek."
Bakalım nasıl olacak. -
Arkadaşlar bedelli askerlik için kredi faiz oranlarında ilerleyen dönemlerde bir esneme olur mu şuan ziraat kamu çalışanlarına &1,63 ten faiz veriyor ve en makul seviyedeki faiz oranı şuan onda, şimdi bu faiz oranlarından kredi çekip beklemek ne denli mantıklı sizce,aşırı arafta kaldım...
-
@antimülakat, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
Bedelli Yasası karşıtı görüşlere savaş hali dışında karşıyım ki savaş anında da böyle bir yasa çıkarılamaz. Yine tekrar tanıdığım insanlar üzerinden örnekler vereceğim askerlik konusunda. Ben bir bölümü geleneksel milliyetçi muhafazakar bir çevreye sahip olmakla birlikte benim görüşüme saygı duyması şartıyla her görüşten insanla arkadaşım. Bu çevrenin büyük bölümü askerliğini fiziki olarak kışla da yerine getirdi. Kimisi batıda, kimisi doğuda ve kimisi de Suriye sınırında. Bir çoğu onlara ideolojik bir simge ifade eden askerlik ve asker ocağını olmazsa olmaz bir mentalite olarak kabul ederek askere gittiler. Daha sonra hem askerlik dönemlerindeki konuşmalarında hem de askerlik sonrası konuşmalarında hep aynı söylemlerle karşılaştım.
Askerlik profesyonel olmadıkça ülkemize külvet, hiçbir mantık kalıbına sığmayacak uygulamalar var, çoğu komutan seni insan olarak görmüyor, bir daha olsa kesinlikle bedelli beklerim, ömrümden 6 ay - 12 ay veya 18 ay gitti gibi. Şimdi mevcut askere gidip gelenler bunları ifade ederken askerlik zamanı gelen birisinin bedelli yasası beklemesinde abes olan nedir? Çevrenize bir bakın dostlar, önyargısız ve tarafsız. Askerlik görevini kışlalarda tamlayanlara bugün hiçbir sebep yokken 28 gün daha askerlik yapar mısın?Sorusunu sorun. Samimiyetle verilen cevaplarda oran ne çıkacak? Onda sonra bu konulardaki kalıplarımızı tekrar gözden geçirelim.
Tabi şunu da ifade edeyim: Bizim için askerlik milli bir simge olmanın yanı sıra Peygamber Ocağı'dır aynı zamanda. İslami bir anlam ve maneviyat ifade eder. Buna rağmen insanlar askerlikten ve asker olmaktan kaçınıyor ve bedellinin makul gerekçelerini sıralıyorsa buradaki sorunu da bu insanlarda bulmak büyük kabahat olur. Eski askeri komutanların keyfi ve münferit uygulamaları insanları maalesef askerlik konusunda bu hale getirmiştir. Bu da bir gerçek olarak bilinmelidir.
Asker ocağını kıymetli gören ancak bedelli yapacak olanlara esip gürlemenin de doğru olmadığını sonuçta bunun bir imkan ve tercih meselesi olduğunu düşünen biri olarak söylediğiniz gibi bir oranlama yapılırsa dediğinizin aksi çıkacağı kanaatindeyim. Her türlü saçmalığa rağmen keyifli, güzel ve değerli anılar biriktirenler çoğunlukta olacaktır. Şöyle bir dönüp geçmişimizi irdelesek gereksiz o kadar çok şeye saatler, günler, aylar harcamışızdır ki en azından 25 gün konforlu yatağımızdan, istediğimizi istediği gibi yeme zevkinden, telefonumuzdan, internetimizden ve daha birçok konforumuzdan taviz vermenin, bu sabır testine girmenin de insana katacağı bir şeyler olmalı...