Jandarma Kom. ve Sahil Güvenlik Akademisi sivil memur alımı
-
@zeus fırtına öncesi sessizliği. ..-)
-
Son 48 saat
-
@zeus pazartesi acklanacagi kesin mi ki?
-
Kesin mi bilinmez hocam ama bilinen bir şey var ki bakan imzası beklenmesi ve cumaya yetişmezse pazrtesı ye kalır diyenlerde vardı çok.Oradan fikir yürüttüm birde tam 1ay olmuş oluyor.
-
@zeus, içinde söyledi: Jandarma Kom. ve Sahil Güvenlik Akademisi sivil memur alımı
Kesin mi bilinmez hocam ama bilinen bir şey var ki bakan imzası beklenmesi ve cumaya yetişmezse pazrtesı ye kalır diyenlerde vardı çok.Oradan fikir yürüttüm birde tam 1ay olmuş oluyor.
Valla arkadaşlar benim kardeşim jandarma subaylık mülakat sonuçlarını bir buçuk ay bekledi bu sene onlara da 1 ay içinde açıklanacak demişlerdi tabii gönlümüz pazartesi açıklanmasından yana ama gecikmesine de hazır olmalıyız
-
Evet mülakat tarihi belli olduğu halde belirtilen tarihten geç açıklandı. Bunda belli bir tarih bile yok her şeye hazır olmaliyiz.
-
Acaba mülakatlarda neler nasıl puan getirecek bize.Nasıl bir puanlama sistemi ile puanlandık gerçekten merak ediyorum.Bu konularda bilgisi olan varsa anlatrsa çok memnun olurum şahsım adıma
-
@zeus hocam bence açıklanınca bile bunu bilemeyeceğiz puan yazmıcaklar gibi geliyor bana.geçen yıl giren ebru hocam daha iyi bilir ama
-
Ebru hocam geçen yıl girmişsiniz.Neden olmadı geçen yıl sizce.Neye bakıyorlar ,görüşünüz nedir?bir fikirnz mevcutmu bu konuda.Teşekkür ederiz
-
@glc evet hocam puan yazmiyorlar
-
Arkadaşlar hayatımda gördüğüm en kötü kabuslardan birini gördüm size anlatmak istiyorum
Jandarmanın mülakatına gitmişim sözlü sınava girmek için kapıda bekliyoruz
Ben sivil kıyafetlerimleyim sıram yaklaşınca üstümü değişecekmişim. Neyse vakit geçiyor gidip tuvalette değişeyim üstümü diyorum. O sırada etrafımda da diğer adaylar var herkes sınav hakkında bir şeyler konuşuyor. Sonra bir kızdan bahsediyorlar. Kız sözlü sınava “ablasıyla” girecekmiş. Biz nasıl olur falan diyoruz. Ben gömleğimi ve klasik ayakkabılarımı giyemeden kimmiş o diye bakmaya çıkıyoruz tuvaletten. Alt katlara inip kızı buluyoruz. Meğer kız fetöcüymüş. Ama kurum farkında değil. Bi şeyler dönmüş ve birkaç aday bunu anlamış. Hep birlikte bir personel bulup şikayet etmek için uğraşırken sıramın gelmiş olabileceğini fark ediyorum. Koşarak yukarı çıkıyorum. Kapıdaki görevliye soruyorum “ senin sıran geçti” diyor. Bi yandan “nolur beni alın ne olur” diye yalvarırken bi yandan da koşarak tuvalete gidiyorum. Bi de ne göreyim kıyafetlerim, hiçbir şeyim yok! Her şeyimi çalmışlar resmen. Spor ayakkabı klasik pantolon ve üstümde bir sweat. Darmadağın haldeyim. Ağlıyorum, sonra yine koşarak görevlinin yanına gidiyorum “beni ne olur içeri alın başıma neler geldi bi bilseniz” diyorum. Görevli listeye bakıp senin adın listede yok ki diyor. Tabi o an ki çaresizliğimi anlatamam şu an bile kalbim sıkışıyor. Nasıl yok nasıl benim her şeyim tamdı evraklarımı verdim bu mülakata girmem lazım diye tekrar yalvarıyorum başıma gelenleri söylüyorum. Cüzdanım hiçbi şeyim önemli değil çalınsın ama bu sınava girmem lazım diyorum. Üstüme süzerek bakıp, Kıyafete önem veriyorlar uygun giyinenlerin yanına “AY” diye not düşüyorlar diyor görevli. Etrafımda yine adaylar da var. Bu kez hepsine yalvarmaya başlıyorum girip çıkan biri ne olur bana kıyafetlerini versin diye. Kimse yanaşmıyor. En son bi kız buldum. Beraber tuvalete gidip değişecektik. Ama adım hala listede yoktu ve mesai yani mülakatlar bitmek üzereydi.
Birden uyandım, kalbim sıkışmış, gözlerimden yaş gelmiş. Çok kötü hissettim. Hayra yormak istedim ama hala etkisindeyim. Rabbim hayra çıkarsın. Sizlere anlatmak istedim. -
@zeus hocam ben sinav ve mulakatin ayni gun olacagini bilmiyordum ve normal kiyafetlerle gittim ve mulakata da montla girdim. Tabi etkiler mi diye cok dusundum biraz da yorgunluk var aksama dogru kalmisti mulakat. Mulakattaki komisyon da askeri kiyafetliydi sanirim teknik degildi. Tecrubem var diyince sunu bunu yapabilir misin diye sorular geldi. Ben de yaparim dedim yaparsin yani de insaAllah dedim. Tabi hep dedigim icin insaAllah i agiz aliskanligi cikti agizdan. O da isimiz Allah a kaldiysa dedi. Ciktim. Olumsuz oldu tabiki. Ama kiyafetten dolayi degildi cunku baska arkadasim da benim gibi montla girmisti ama alinmisti. Bu arada gecen sefer asil adaylardan cok yedekler ise girmis yedekte olursak da uzulmeyelim bekleyelim.
-
@ebruuu anladım hocam.Geçen yıl bayaga kötü geçmiş demekki sizin ve olumsuz gelmesi normal gbi bişey.Bu yıl inşallh olumlu gelir sizinde hayırlısı olur inşallh.Ümitlerimiz decam ediyor yarın açıklanır inşallah
-
@atanamiyorum hocam bu nasıl rüya ya geçmiş olsun kabus gbi çünkü :)...Çok kafamızda büyüttük bu alımı ve gün içinde çok düşündüğümüzden geceleri böyle garip rüyalar görmemiz normal.Hayırlısı neyse o olsun tabiki.
-
@zeus insaAllah hocam bu seferde beklemiyorum ya nasip artik. Hakkimizda hayirlisi olsun. Evet aciklansa da rahatlasak
-
@zeus öyle tabi her şeyin hayırlısı hocam aslında çok düşünmemeye çalışıyorum o yüzden bu başlığa da sık sık yazmamaya özen gösteriyorum ama bilinçaltımız perişan halde
-
Şu gün bir gecsin de yarın tam bir ay olacak.insallah yarın acıklanır da tüm sorularımız cevap bulur.
-
Sonuç herkes için hayırlı olur inşallah, kazanacagima pek ihtimal vermiyorum ama yine de aciklansin diye heyecanlanıyorum
-
Arkdşlar şuan kesin bir şekilde öğrendim 31 ocak ta ptt 2000 kişi alım için dilekçeyle kpss şartsız iibf mühendis bürocu ve 4001 şekilde eleman alımı yapmışTek şart 18 30 yaş arası olmakmış.Ve bir gün sabah alım için dilekçe verilmiş akşamında son verilmiş.Bizde bu kadar puanımızla buralarda ömür çürütelim.Ptt de çalışanlara bile dememişler ama belli bir kesimin haberi varmış.Allah kahretsin hak yiyenlerin.Yazıklar olsun
-
@zeus bu tarz durumlara şaşırmıyorum artık daha bilmediğimiz duymadığımız neler var acaba şuan hepimizin kpss puanı en az 80 dir ve biz hala mülakatlarda birilerine yaranmak için yok onu mu giysem yok sunu mu desem diye düşünüyoruz ama millet çok güzel yatarak bi yerlerlere geliyor ne diyelim bu devran bir gün biter inşallah