22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
-
4 dersin soru sayısı 160 zaten. Siz daha önce sınava hiçmi girmediniz. KPSS 1. 160 soruda 160 mı yapacak
-
@uruk-hai 155-160 net yapan adama devlet seref madalyası takılması için kendimi yırtmazsam namerdim
-
2015'den bu yana ilk kez bir kpss'e girmedim, eksik hissediyorum kendimi. Sınava baya baya kolay diyorlar, daha önceki tecrübelerime göre öyle inanılmaz puan-sıralama farkının oluşmayacağı kanaatindeyim ben. Geçmiş olsun herkese.
-
@murky hocam ben de senin gibi girmedim bu sene. 2017 puanım 89 ama sorduğum herkes bu sınavın çok kolay oldğunu söylüyor. Herhalde biz hata ettik girmeyerek. Şu ana kadar 90 altında puan alırım diyen çıkmadı çevremde. Ama hayırlısı olsun diyelim artık
-
90 vs diyenler kendilerini tek biz iyi yaptık saniyor olmalı :d bu sene 100 nete gelecek puan 85 civarı olur bence öyle saçma salak bir kpss idi.
-
Hacamat ettikler bizim geçen yılki puanları. Çalışmamıştım ben de bakalım ne olacak.
-
Her sene sınavın zorluğu-kolaylığı değişse de değişmeye tek şey sıralamalar. Geçen sene 85 le aldığın sıralamayı bu sene 89-90 puanla alırsın bir farkı olmaz. Değişen tek şey puanın olur fakat rakip sayın yine aynı. O yüzden puanlara fazla takılmayın. Allah herkesin gönlüne göre versin dostlar
-
@pokerface katılıyorum ama kurum başvuruları sıralamaya değil puana bakıyor bu durumda geçen seneki puanlar değersizleşir
-
Şükür yine yüzümüz kara çıkmayacak. 117-125net aralığı A grubu. Herkese geçmiş olsun.
-
Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. Ben bu sene sırf geçen seneki stresin acısını çıkarmak için girdim ama iyi ki de girmişim artık ÖSYM'nin KPSS alan mantığını çok net anlamış oldum.
1-Hukuk bu sene sınavın en kolay olduğu bölümdü. Geçen seneki Maliyenin yerini bu sene Hukuk almış. Daha çok temel noktalar sorulmuş ve alalade bir KPSS Hukuk kitabı çalışan dahi rahatlıkla çoğu soruya cevap verebilir.
2-İktisat artık yeni görünümüyle karşımızda. Geçen sene sürpriz olarak adlandırdığımız soru tarzları anlaşılan o ki artık her sene bu minvalde gelecek. Grafik yorumlamalarından ziyade artık akademik bilgiler sınanıyor. 2019 için çalışmaya başlayacaklar bu bilgiyi göz önünde bulundurarak sınava hazırlansın.
3- Maliye geçen seneki gibi olmasa da kolay bir oturumdu. Genel tanımlamalar ve birçok soru bankasında görebileceğimiz kalıplar sorulmuş. Birkaç orijinal soru haricinde sıkı tekrar yapan arkadaşların Maliye engelini aştığını düşünüyorum.
4-Muhasebe geçen seneye göre daha sözel ağırlıktaydı. Geçen sene yaşanan zaman sıkıntısını dikkate almışa benziyorlar. Burada da Maliyede olduğu gibi birkaç orijinal soru vardı fakat çıkmış soruları düzenli şekilde çözen arkadaşlar burada da zorlanmamışlardır.
Genel olarak söylemek gerekirse geçen seneye göre kolay bir sınav olmuşa benziyor. 2016 KPSS puanlarına yakın bir şekilde oluşacağını düşünüyorum. 2017 KPSSye girip bu sınava girmeyen arkadaşlar için olumsuz bir durum oluşabilir zira sıralamaların değil puanların önemli olduğu bir sistemdeyiz. Keşke bu duruma dikkat edip daha dengeli bir sınav yapsalardı. Herkese tekrardan geçmiş olsun. Şimdi iyi bir tatili hak ettiniz:)
-
69 gygk 102 net 4 alan dersi olursa tahmini kaç puan gelir p48 için
-
@rootofallevil Geçen sene 88 civarı geldi bu sene sınavın kolay olduğunu düşünürsek 1-2 puan daha dusuk olabilir diye tahmin ediyorum
-
@shady1 istatistik oturumunu nasıl bekleyeceğimi merak etmişsin.işte beyle
-
@shady1 hocam bu her surekli olan bi sey. 2016da da puanlar yukselmisti 2015liler oyle olmustu
-
Mahmut Özer, KPSS alan bilgisi sınavlarına 243 bin 80 adayın başvurduğunu aktardı.
Geçen sene 130 bindi. Sadece bu sene 100.000 den fazla yeni kişi aramıza katılmış
-
@baumol iktisatta ÖSYM doğru yapıyor bence.kimse güncel konulara çalışmıyor psikopat gibi çıkmış soru cozuyordu
-
Gecen sene kpss p48 birincisi 128 net yapmis. Bu sene beklenti 160 mi:D
-
@istatistikçik hocam tebrik ederim, sizce bu nete kaç puan gelir ?
-
@politics06 teşekkür ederim hocam. Tahmini 94-96 bandında gelir
-
Geçen sene de her çıkan çok kolaydı diyip muhasebeden yakınıyordu bu sene de aynı. Hukuk hariç diğer derslerin puan getiri ortalaması hemen hemen aynı olur geçen seneye göre. Hukuğu da muhasebe dengeler. Çok bir uçurum olacağını sanmıyorum. Bir de herkesin “kolay” kavramı farklı. 20 net yapan kolay diyebiliyorken 30 yapan zor diyebiliyor. Herneyse kısmen kaliteli bir sınavdı, (katı-rijit gibi saçmalamamışlardı bu sefer) inşallah herkes emeğinin karşılığını alır.