22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
-
Arkadaşlar geçen seneye göre kolaydı diyorlar. Sizce öyle miydi? 2016 ve 2017’ye göre nasıldı?
-
@veblenist Ben geçen sene girdim karşılaştırırsam :
Turkce geçen seneden daha az zaman alıyordu bu yuzden sure sıkıntısı yasamayıp tum sorulara bakabildim.
Keza matematik biraz daha kolaydı geçen seneye gore.
Tarihte ise geçen sene olay yorumlama vardı bu sene baya bilgi agırlıktaydı.Coğrafyada da durum aynı.
Vatandaslık ve guncel alan ogrencisi için kolaydı. -
@emrah16 vallahi ben de ayni soruya cevap bekliyorum. Paretoyu bitirdik de daha anlasilasi bir kitap tavsiye edene dua ederim.
-
@lucasinemmisi anlasilasi derken saha pratik, okunabilecek demek istedim yanlis anlasilmasin.
-
Bana göre biraz temeli olan ve düzenli çalışan biri çok güzel bir puan alır bu sınavdan.Coğ ve Tarih genel hatlarıyla değil de biraz detay olmuş sadece
-
@lucasinemmisi 4t çıkmış soruları bitirmediyseniz iyi bir tekrar olur hocam.Geçen sene kpss ye 1 hafta kala tekrar niyetine açıklamalarını okumadan 3 günde bitirmiştim bence çok faydalı bir tekrar kitabı.
-
@luthor kaç net yapmıştınız maliyeden hocam ?
-
@yigido89 33 yapmıştım hocam ama geçen sene maliye kolaydı genel olarak netler yuksekti
-
Arkadaşlar benim 3 oturumumda da aynı okul yazıyor bu herkesin mi böyle?
-
@circassian evet hocam benimde öyle. Geçen sene pazar günü farklı okuldu bu sefer aynı yapmışlar
-
@maxmin reşekkürler hocam ben de diyorum bi tek ben de mi sorun var iyi olmuş ya ozaman.
-
arkadaşlar bir şey soracağım.ben p48 puanına göre çalıştım.
Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi - Uluslararası İlişkiler - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) oturumuna başvuru yapmadım.bu oturuma girmemekle herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?
-
@hey p48 adina yasamazsin sıkınti hocam
-
arkadaşlar bütçe ile ilgili bütçe hazırlama süreci benim kafamı karıştırıyor. önceden mevzuatta ovp'yi kalkınma bakanlığı(veya devlet planlama teşkilatı) hazırlar yazıyordu. şimdi sadece cumhurbaşkanı onaylar diyor hazırlayan kim arkadaş? yine mi kalkınma bakanlığı? keza yine ovmp da aynı şekilde maliye bakanlığı hazırlar diyordu şimdi cb onaylar denmiş. bu mevzuatı ben mi yanlış okuyorum lütfen acil yardım arkadaşlar.
-
@osman-paşa, içinde söyledi: 22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
arkadaşlar bütçe ile ilgili bütçe hazırlama süreci benim kafamı karıştırıyor. önceden mevzuatta ovp'yi kalkınma bakanlığı(veya devlet planlama teşkilatı) hazırlar yazıyordu. şimdi sadece cumhurbaşkanı onaylar diyor hazırlayan kim arkadaş? yine mi kalkınma bakanlığı? keza yine ovmp da aynı şekilde maliye bakanlığı hazırlar diyordu şimdi cb onaylar denmiş. bu mevzuatı ben mi yanlış okuyorum lütfen acil yardım arkadaşlar.
Bu konu hakkında benim de yardıma ihtiyacım var. Bütçenin süreci hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
-
@osman-paşa hocam belli değildi daha yeni heralde hazine ve maliye bakanlığı ile strateji ve bütçe başkanlığının hazırlayacağı CB kararname ile belirlenmiş. Kpss'de gelemez sorular çoktan hazır takılmayın son değişikliklere kpss için tabi
-
@osman-paşa hocam emrah hoca vatandaslik videolarinda paylaştı bütçe hazırlama sürecini bi bakın isterseniz
-
@olursaolur hocam tam olarak hangi videoda bir sürü videosu var da zaman da kısıtlı k.bakmayın.
-
@osman-paşa ilk videosunun altında slaytların olduğu link var hocam ordan bakabilirsiniz
-
@olursaolur buldum hocam sağ olun ama süreç komple değişmiş. 5018 sayılı mevzuatta 2 temmuzda dolu değişiklik olmuş. MB, KB gitmiş CB gelmiş vs vs. YPK'yı kaldırmışlar. siz bence bir mevzuata bakıverin. en azından süreç önemli.