22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
-
Temmuz gelsin görürüm ben forumu.Buraya girip bu sıcakta çalışılmıyor,motive olamıyorum.Yazın ortasında ders çalışmakta nedir diye yazılar göreceğim.Bir kere psikolojik olarak olumsuz etki yapacak.Hatta Haziran'da başlar bu tantana.Yeni mezunlar için iyidir benimde işime yarıyordu. Final,büt biter 1 ay daha geç tatile girerler.
-
Arkadaşlar merhaba.
Hukuk: benim hocam videoları+Konsensus
İktisat: benim hocam videoları+ceteris paribus
Maliye: Pareto+4T
Muhasebe: Ferhat Yıldız çıkmış sorular.Bu kaynaklar Kpss A için yeterli midir? Yoksa bayağı bir yetersiz mi kalır? Şimdiden teşekkür ederim.
-
@rintintin yeterli aslinda ama ben pek tavsiye etmiyorm bazilarini.. ceteris paribus gereksiz bi kitapdir içinde birbirini tekrar eden sorular fazladir.. bunun yerine cikmis iktisat sorulari+ akadro ozgun iktisat sorulari yada themis sorular daha guzel olur.. maliye kolay bir derssdir ama ciddi calisma gerektirir 4t cikmis sorular ve konu isini gorecektir yada akadro konuda fena degildir.. ferhat yildiz iyidir ancak tavsiyem muhasebede cozumsuz soru cozmen dir hizlanirsin ve dusunce kabiliyetin artar. hukuk icin birsey diyemicm..
-
@goodwill teşekkür ederim hocam bilgiler için
-
Kpss gecerlilik süresi 4yil oluyomus. Biz 2016 ya girdik 1sene gecerliydi. Şansa bak !
-
@shady1 Google aratınca çıkan şu haberi mi diyorsunuz? "kpss 4 yil gecerli olacak"O sadece çalışma yapılıyor diye bir haber. Hemen uygulanacağına dair bir ibare yok ki... Ayrıca a grubu için etkili olmayabilir...
-
Arkadaşlar bakan ekpss den bahsediyor kpss yine aynı 2 yıl
-
Merhabalar. Hukuk soru bankası için Ankara Kariyer kitapsec sitesinde en çok satılan hukuk soru bankası. Hiç kullanan oldu mu? 2017-KPSS-A-Grubu-İştirak Hukuk Cozumlu Soru-Bankasi Ankara-Kariyer-Yayinlari
Peki ya bu kitabı kullanan var mı? KPSS-A-Grubu-Parite-Tamami-Cozumlu-İktisat-Sorulari-Grup-Vizyon-Yayinlari
(Link vermiştim ama gönderirken sorun oluştu)
-
@manifatura1 iştirak vasat 6/10
657 hukuk daha iyiydi bence 7.5/10 -
arkadaşlar kpss 2017 soruları elinde olan var mı ? bulamadım ben
-
arkadaşlar genel bi konu hakkınd fikriniiz almak istiyorum ben 2 yıldır sınava jhazırlanıyorum ama kazanamadım son sınavda da 72 puanla sıralamam 15binlerde uzun zamandr özel sektörde iş aradm ama çevrem ve tanıdıgım kimsem olmamdığı için sekreter dahi olamadım. mecbur umut fakirin ekmeği dierek son kesz hazrlanma kararı aldm ama bu süreçte sınav ertelendi kimine göre iyi kimine göre kötü oldu... neyse 6 yıllık bi birlikteliğim var ve evlenmek için sürekli baskı yapıyor bense doluya koyuyorum almıyor boşa koyuyorum dolmuyor ders başına oturuyorum sürekli kendimi tarih hesaplarken ne zaman nişan ne zaman düğün yapabilriz derken buluyorum. mutlu muyum hayır onu kaybetmek istiyor muyum hayr evlenmek için param var mı hayır çalışmak zorunda mıyım kesinlikle evet... ne yapmam gerek arkadaşlar bu süreçte en iyi ve en cabuk nasıl işe girebilirm gerçekten yani bilmiyorum sadece bi fikre ihtiyacm var..
-
Merhaba arkadaşım. Öyle umutsuz vakaymissin gibi yazmışsın ama inşallah o modda değilsin. 72 yi 80 üstüne çıkarman süreç içinde seni gerçek anlamda özel hayatından uzaklaştırır uzaklaştırmak. Ve biliyorsundur kesinlik de yok. İlanlar yayınlanir yayınlanmaz yine de beklemek zorundayız ve ders calisarak tabi. Ama senin önünde evlilik var diyorsun. Evli kişiler de gayet hazirlanarak şansını deniyor ama sürece yaymış bulunmaktayız. Sıkınti yaptığın bi süreçten. Bu süreçte verimli hazırlanman zor. Eğer çok çok istediğin bir şeyse kariyer, kadrolu olmak o zaman gözden çıkarman gerekenler var malesef. Ama iş için iskur u bi dene. Bu kpss için de azimli olmamız gerekiyor. Öncelik olmalı. Kaçış son umut olmamalı.
-
işkuru denedm iş görüşmelerine gittim ama bi sonuc alamadm. kadro almak zorundayım ilerde beni bekleyen süreçte kendi evim dısında, kendi ihtiyaclarım dısında annem var düşünmek zorunda olduğum. haklsnz sanrm azmi elden bırakmamak gerek hayırlısı demekten başka yapabileceğim bişey yok sanrm beni bekleyen süreçte teşekkür ederim cevap verdiğiniz için @falanfilan
-
@aysee1993 rica ederim bisi yazamadım aslında. Burda okuduklarimdan bi de yaşayarak süreci öğreniyorum. Siz de biraz kurcalayin. Okuyun ona göre karar verin. Kolay gelsin...
-
@aysee1993 İyi akşamlar. Ben de bir şeyler yazmak istedim. 2012 mezunuyum ve 3.5 yıl kadar özel bankada çalıştım. Günlük 10 saat çalışma + satış baskısı + terfi imkanının olmaması + düşük maaş. Bu gibi sebeplerden dolayı işi bıraktım. Elinde ne var dersen sadece kazandığım güzel insanlar oldu. 2017 yılında kpss ye hazırlanmaya karar verip sınava girdim ve 73 aldım. Size tavsiyem ( benim aklım sonradan başıma geldi diyelim ) azimli ve istikrarlı olup meslek sahibi olmanız. Tabiki benim için de geçerli:) Hakkımızda hayırlısı diyelim. Allah çalışanın karşılığını her zaman verir.
-
iyi akşamlar kesinlikle haklısınız... umarm her şey bizler için daha güzel olur @zuzu1911
-
@aysee1993 once bi net karar vermen lazim.hem evlilikte hem kpss de aklin olursa odaklanman zor olabilir.ha evliykende hazirlananlar var.ben evliyim.son sinifa gecerken evlendim.okul bitti anne olmak istedim kizim oldu cok sukur.biraz onu elden cikarinca girdim bu surece.gurbet elde 3.5 yasindaki kizimi yarim gun krese vererek bu sene 12 binde siralama yaptim.simdi kpss odakli tekrar devam ediyorum.bu o kadar ince bir konu ki ve tamamen sans isi.edim beni maddi manevi cok destekliyor keza kendi ailem ve esimin ailesi sagolsun cok yardimci oluyorlar.sinava 2 3 ay kala gelip kizimla ilgileniyorlar.yani soyle soyleyeyim benim bekarken ozel nedenlerden dolayi hazirlanmam mumkun olamazdi(maddi degil).
Benim icin evlendikten sonra hazirlanmak cok cok iyi oldu.hic pisman olmadim.26 yasindayim.erken yasta anne oldugum icin seviniyorum.ben kendimi bu sekilde calismaya kanalize ettim.arkadaslarim cogu kez sasiriyor ya da elestiriyor fakat insanin alistigi hayat kolay gelmeye baslarmis.bana zor gelmiyor.
Ha aksi ornekleri de yok degil.cevremde cok gordum evlenince cocuk sahibi olunca bu sureci birakani...dedigim gibi sadece srnle bitmiyor is.senin azmin,esinin destegi,ailelerin sabri ve yardimi...bunlar birarada olmayinca cok cok zor...
Sana tavsiyem riske girmememen.onumuzde halkbank sinavi var.basvurdun mu bilmiyorum.basvurduysan siki calis.banka sinavlarini takip et.kpss a calisirken b yi de yukseltmeye calis ki belki ptt vs alim yaparsa girebilesin.
Yukarida kendimi yazmamin sebebi evli olupta sureci birakmayanlarinda oldugunu gostermekti ama su bi gercek ki aksi daha rastlanir bir durum.
O yuzden ben riske atma derim. -
evet kararımı verim.. sonucta herkesin duman gibi bi anda ortadan kaybolabileceği bi dünyada yaşıyoruz.. teşekkürler size de @marjinalfaydali
-
@manifatura1 hocam kitap alacaginiz zaman internette o site hakkinda sikayet olup olmadigini arastirip alin.kitapseci onermiyorum.eylul kaymakamlik sinavi icin 2 deneme seti aldim hala gonderecekler parayida yatirmama ragmen.Lutfen dikkatli olun
-
Bütün uyarılarımıza rağmen, sadece konu anlatımı kitapları üzerinden ilerleyen arkadaşlar test kaynaklarına muhakkak yönelin. Bu süreçte test çözmeksizin ilerlemek, hedeflediğiniz puanın çok altında almanıza neden olacaktır.