22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
-
@Antimülakat @odtüsbky @sofokles bir konu hakkında bilginizi almak istiyorum. bu yıl üniversite 3. sınıfım ydsye hazırlanıyorum kpssye gelecek sene hazırlanmayı düşünündüm kursa gitmeden okulla beraber video ders dinleyerek ve kitaptan calısarak ne kadar yapabilirim hedefim göç uzman yardımcılığı ve alanı çok istiyorum bitirme tezimi de bu alanda yazacagım . tesekkür ederim
-
@gocuzman öncelikle bölümünüzü öğrenmekle işe başlayalım. Bölümünüz üzerinden daha ayrıntılı bir rota çizebiliriz. 3. sınıf için YDS hazırlığı çok doğru bir karar olmuş ama bunu 70 seviyesine çıkarak düzeyde konsantre devam edin. 70 puan altının çok fazla hükmü yok. Bu puanı alırsanız çok güçlenecek demektir.
-
@antimülakat bölümüm uluslararası ilişkiler. ilk defa bu yıl hazırlanıyorum yds sınavına mezun olana kadar B seviyeye ulasmak istiyorum insallah yapabilirim
-
@gocuzman hocam içimden umarım ulus mezunu değildir diye geçirirken maalesef. Ulus mezunu olduğunuzu söylediniz. Bunu söylememin iki sebebi var: Ulus mezunlarına özel kadro açan meslek grubu maalesef çok sınırlı. Hal böyle olunca YDS puanları iyi olan ulus mezunlarına çok fazla fırsat doğmuyor. En ideal kadrolar: Tika, Dış İşleri, KGM, Göç İdaresi, Yurtdışı Türkler, Bakanlıkları AB Uzmanlıkları, UDHB Uzmanlıkları, Gümrük Uzmanlığı vs. gibi kadrolar. Göç Uzman Yardımcılığı için öncelikle sınava çağrılma puan türlerini ve bu puan türlerindeki derslerin yüzdeliklerini bir kenara not ediniz. Yıllar içerisindeki puan durumunu ve atama sayısını takip ediniz. İlgili derslere çalışmanız sizi sınava sokmaya yetecektir. YDS puanı ile birlikte. Tabi burada asıl mesele a grubunun bir kaç sınava bel bağlayarak hareket edilmemesi gerektiği. A grubuna hazırlananların büyük bölümü hedefinin dışında bir kuruma atanabilmektedir. Bu nedenle diğer açılacak sınavları da ihmal etmemek adına 4 ana dersten, soru sayısının min. yarısı kadar net bırakmak gerekir. Bu konudaki çalışma metodlarını ve yorumları sitemiz içerisindeki sayfalarda erişebilirsiniz. İlk sayfada etiketlenen pareto kardeşimin yazılarını okumalısın.
-
@gocuzman Her sene kurumun sınav açacağının bir garantisi yoktur ancak orayı hedefiyorsan puan türlerine göre çalışmanı tavsiye ederim. Merkez göçte YDS puanının 70 olması zorunlu olmasa da önemlidir ve mülakatta az da olsa avantaj sağlar. Ancak KPSS A Grubunda tek bir kurumu hedeflemek eğer başarısız olunursa müthiş bir zaman kaybı yaratır. Bu nedenle sadece uzmanlık, sadece YDS şartı olan ilanlar, sadece uluslararası dersinin puanıyla alan ilanlar ya da sadece taşra kadro olmayan ilanlar gibi hedeflerinizi spesifik hale getirebilirsiniz ancak her zaman en iyisi kurum seçmeden 657'li olmaya çalışmaktır. Ayrıca uluslararası ilişkiler mezunu olarak zaten YDS'den 70 alamıyorsanız yarışta 10-0 geridesiniz demektir zira uluslararası ilişkiler mezunları arasında devlete yönelen çok kişi olduğundan başka bölümlerde eleyici şart olan YDS uluslarda zorunluluk haline gelmiş gibi. Çünkü KPSS'ye çok iyi çalışıp 90 üstü alanlardan çok fazla YDS puanı iyi olan kişi var ve KPSS A Grubunun diğer bölümlerine göre rekabet had safhada... Bu seneki sınav ilan başvurularında uluslar mezunları arasındaki rekabetin iktisat ve kamu yönetimini de geçtiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Amacım moral bozmak değil. Sadece bu sürecin özellikle uluslar mezunları için çok zor geçtiğinin ve uzun sürdüğünün bilincinde olmanızı istedim...
-
Öncelikle herkese merhaba ..
Sizden tavsiye almak benim için rehber olacaktır. Özel sebeplerden dolayı çalışma başlangıcımı yapamadım. Maliye ve hukuktan azda olsa alt yapım var. Bugün itibariyle başlasam, sizce hatrı sayılır güzel bir puan alabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim herkese. -
@minaz 6 ay az zaman değil. İyi bir çalışmayla neden olmasın ?
-
@baumol hocam cidden moral buldum. Umutsuzdum, acaba hiç mi başlamasam yetişmeyecek dedim ama teşekkür ederim.
-
@minaz Hocam umutsuz olacak bir durum yok. Siz yeter ki elinizden geleni yapın
-
@baumol hocam belli bir program öneriniz var mı acaba
-
@minaz Hocam ben başla bitir taraftarı değilim. Aynı anda 2 dersi alın. Hukuk muhasebe iktisat maliye gibi
-
@Antimülakat @odtüsbky hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. pek çok dezavantajım var bunu biliyorum insallah bende ustesinden gelebilirim. son sınıfta dershane ve okulla bu işi yürütebilir miyim? yoksa mezun olduktan sonra mı calısmalıyım? ben son sınıftada çalışıp denemeyi düşünüyorum ne kadar yapabilirim bilmiyorum tabi
-
@gocuzman son sınıfta girin hocam. İyi çalışıp çok iyi yerlere giren arkadaşlarımız oldu. İçlerinde derece yapanlar oldu. Son sınıfta olmaz diye düşünmeyin. Her çalışmanın bir karşılığı olacaktır.
-
Arkadaşlar merhaba. 2017’de değişen sistemden sonra kpss puan ve ders % dağılımları elinde olan var mı? Araştırdım ama bulamadım
-
@fenerbahceli https://www.tercihiniyap.net/kpss?page=12
Dostum ileriki sayfalara gittikçe tüm puan türlerini detayları ile bulabilirsin.
-
@paretowilfredo çok sağolun hocam
-
Merhabalar arkadaşlar.
Özel sebeplerimle birlikte yarından itibaren a + gygk başlıyorum.
Maliye, kamu hukukundan azda olsa temelim var.
Gerçekten yarından itibaren yeter mi?
Çok çaresizim, nasıl yol izlemem gerektiğinide bilmiyorum
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. -
@eliföz a grubuna sağlam şekilde günde 4-5 saat altına düşmeden çalışırsanız olur bence hızlı şekilde konu çalışmanız gerekecek özellikle iktisat muhasebeyi hemen bitirip konu soru şeklinde ardından araya maliyeyi atın son olarakta hukuğu konu çalışıp bi kaynak çözüp sınava girersiniz iktisat muhasebe 20 netin altına düşmeyin maliyeden 25 ve üzeri hukukta 15 netin altına düşmeyin bu kısa zamanda bunları yaparsanız bi 80 gelir bence
-
eğer gk gy de iyi isen sadece orayada odaklanabılırsın ama cidden iyi bir puan almak gerekır. bir yere kapagı attıktan sonra a grubu kasabılırsın.
ama matematigin iyi ise şayet.
-
@antimülakat hocam alan için ydsye girme zorunluluğu kalktı mı