22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
-
@marjinalfaydali Benim de doldu.Başvuru merkezinde fotoğraf çektirdikten sonra başvurumuzu eve gelip internetten yapabilir miyiz?yoksa orada mı yaptırmamız gerekir?
-
@gagelessh en sonki ilan
http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/yeni_PDF.aspx?dad9cc2f-0bfa-44a4-ae60-b595877be1d7
Burdan şartlara bakabilirsiniz.
Osym sitesindeki kpss klavuzu icinde puan turleri var orda hangi testler hangi puani olusturuyo gorebilirsiniz.
Bu ikisini kullanarak bulursunuz cevabi
-
Arkadaşlar KPSS Lisansa başvurdum ama henüz ödemeyi yapmadım. Fakat Alan bilgisine başvuramıyorum. " Alan Bilgisi sınavına yalnızca KPSS Lisans başvurusu yapan adaylar başvurabilir." şeklinde bir uyarı alıyorum, başvuramıyorum. Ne yapmam gerekiyor?
-
@gagelessh hocam onu ben de bilmiyorum ama anladigim kadariyla foto yenileyecegiz osym burosunda sadece.ondan sonra para yaitrip basvuru yapariz
-
@nfs yukarda biri aramış lisansa başvuru yapıp parayı yatırınca alana başvurulabiliyormuş
-
@yazgan sağolasın kardeşim. Vay arkadaş sanki bir yere kaçacağız, hepsine izin ver bitirelim sonra gidip yatıralım.
-
Dostlar hepinize merhaba. Bildiğiniz gibi daha evvel ÖSYM'nin yanlış uygulamalarını dile getirmiştik bu başlık ve ilgili haber vasıtası ile ancak bu yıl görüyoruz ki bu keyfiyet aynen devam ediyor. Bu nedenle yine bir haber oluşturma gereği hissettim. Sosyal medya aracılığı ile bunun yayılması hepimizin lehine olacaktır. Özellikle oturumlardaki anlamsız yayma ve 2 gün zorla şehir dışına gitme durumlarını dile getirmeye çalıştım. Buyrun ilgili haberimizi;
https://www.tercihiniyap.net/kpss/osymnin-yanlis-uygulamalarinda-israri-suruyor
Sizler de sosyal medyada bunu yayarsanız iyi olur.
-
@genclerbirlikli dostum muhasebeden cıkmısları cözdum ancak netimi bu sene arttirmak istiyorum.Pegem reditus soru bankası nasil ozelliklede stoklar kısmı.Yoksa cıkmışları bir kez daha mı cozeyim
-
@zenginmemur hocam reditus zorlar ve öğretir tavsiye ederim. Özellikle stoklarda baya zorlanmistim çözerken
-
@genclerbirlikli eyvallah hocam peki bu sayılar falan küsüratlimi yani ugrastirici mi?
-
@zenginmemur öyleydi biraz şaşırtmalar da vardı
-
@marjinalfaydali teşekkürler
-
Bu KPSS başvurusunda bir kamu kurumunda çalışıyor olma seçeneğini işaretlemek zorunlu mu ? Nerden çıktı bu seçenek ? Neyi ölçmeye çalışıyorlar ? İşaretlemesek olur mu ?
-
Arkadaslar bir durumda kafam karışık..
Ben Ankara'da ikamet ediyorum.
22 temmuz gk-gy sinavina baska uzak bir sehirde girip (ozel sebeplerden dolayi)
28-29 temmuz'da yapilacak olan sinava normal olarak Ankara'da girmek istiyorum.
Osym telf. Aradim, gorevli sistem izin veriyorsa girebilirsiniz dedi ama bence çok anlamadi konuyu ;(
Sistem basvuru esnasinda izin verse bile sonra sorun yasamaktan endiseleniyorum.
Sizce ne yapmaliyim. Risk soz konusumudur.. -
@crdnl84 Bence mümkün olabilir. Başvuru formunu okuyun bi'.
-
@crdnl84 hayir hicbir sorun olmaz ozellikle 2 tercih hakki vermez sistem oyle bir durum olsa
-
@crdnl84 ÖSYM alternatif başvuru merkezlerini yayınlamış :
http://www.osym.gov.tr/TR,15003/2018-kpss-lisansoabtdhbt-kilavuz-ve-basvuru-bilgileri.html buraya bı bakın.
Başvuracağınız yer Ankara için sayılan alternatif yerlerden ise sistem kabul eder. -
Arkadaşlar başvuru yaparken kılavuz koşullarını kabul ediyorum u işaretlediniz mi
-
@hayatım-sınav nasıl yani ikamet ettiğimiz ilin karşısındaki ilden başkasında giremiyo muyuz sınava
-
@themis19 Geçen yıl uğraştığım kadarıyla şunu biliyorum:
ikametgahınız değil sisteme girdiğiniz adres bilgisine göre sistem klavuzda belirten seçeneklere izin veriyor. Eğer Manisa ise adres bilginiz, alan sınavı yapılmıyorsa İzmir kuzey ve güney olarak iki seçenek sunar ya da alan sınavının yapıldığı çevre ilden birini daha kabul ediliyor. Siz de onlar arasından seçim yapıyorsunuz.