Aylar süren atamalar
-
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum.Malumunuz bazılarımız 3,4 yıl bazılarımız 1,2 yıl gibi bir süredir kpss a grubu sınavlarına hazılanıyoruz.Sınavlardan puanlarımızı alıp çeşitli kurumlara başvuruyoruz.Ancak asıl savaş bizim için burada başlıyor.Girdiğimiz sınavların veya mülakatların sonuçları çok geç açıklanıyor.Bu süreler uzadıkça aldığımız puanlarıda hakkıyla kullanamaz olduk.2017 de yapılan alımların sonuçları hala açıklanmadı.Hatta kimisinin mülakatları dahi yapılmadı.Hal böyle olunca alımlar çok yüksek kapatmaya devam edecek.85-90 puan bandında olan kişiler çok az bir alımla yetinmek zorunda kalacak.Geçmişte 80 altı puan alanların bile ümidi varken şimdi 85 altı alanlar tekrar sınava hazırlanmaya başladı.Bu kurumlar bunca zamandır ne yapıyorlar.Sürelerin bu kadar uzaması hergün ömrümüzden ömür çalıyor.Sizcede artık birilerine sesimizi duyurmamız gerekmiyor mu?Aksi halde daha kaç yılımızı bu yolda heba edebileceğiz.Hepimizin gelecek planları var.Kimimiz evlenecek kimimiz askere gidecek ancak hiçbirimizin geleceğe dair en ufak bir öngörüsü kalmadı.Kamuya alımlarda bu denli bir belirsizlik olması neden bizi rahatsız etmiyor.Hayatımızın en güzel ve verimli yıllarını bu belirsizlik içerisinde umutsuzca ders çalışmakla,ilan beklemekle geçiyoruz.Gelin el ele verelim ve uygun bir dille ilgililere sesimizi duyuralım.Bizimde bir açıklama beklediğimizi artık bilmeleri lazım.Biz beklediğimizi belli etmedikçe değişen birşey olmayacak.Bu konuda ciddi bir sayıda toplanmamız lazım.100 150 kişinin yazmasıyla cevap bile verilmiyor.Bu konuyu yeni hazırlanan arkadaşlarında ciddiye alması lazım.Çünkü bir sene sonra aynı süreçleri yaşamaya başlayacaklar.
-
@luthor Twitter da etkinlik var bugün orda tt ye girmek lazım öğretmenler gibi ya da bu dediğin için şu imza toplama sitesi varya orda gerekli yerleri etiketleyip bu metni yazabilirsin sonrada facede gruplarda paylaşıp sesini duyurman lazım ve milletinde elini taşın altına sokmayı bilmesi, imza vermesi lazım, ya da halihazırda açıklama beklediğin bi kurum varsa bimerden sor direk. çözüm önerilerim bunlar
-
Muhtemelen daha da uzayacak atamalardır. Çünkü her bir atama için güvenlik soruşturması yapılıyor bu durum haliyle gitgide yığılmalara sebep oluyor. Kamuya tüm alımlara güvenlik soruşturması getirildiğinde başta 1 ay sürüyordu şimdi 5 ay civarı sürüyor.
-
@rybczynski2 Hocam mevzu şu ortak ne yapabiliriz.En azindan bir sekilde ortak bir fikir birligi yapip ona gore hareket etmek icin actim konuyu.Bu olay benim sahsi meselem degil.Bu kapidan sonuc bekleyen herkesin meselesi.
-
@luthor Sürecin hızlanması için imza toplanabilir işte hocam ya da herkes bimer e yazacak ya da Twitter’da tt olcaz. Bi şekilde dikkat çekmek lazım. Ben yapılan etkiliklere katılıyorum twitterda olan vb. Ama daha başlığa bile yazan 3 kişiyiz. Tam olarak mağduriyeti birebir yaşamak dibe çökmek mi lazım anlamadım zaten şu an mağdur durumdayız ️ Belki forum yöneticilerinin aklında bir etkinlik vardır
-
@rybczynski2 Dogru soyluyorsunuz.Yapilacak seyler belli zaten.Ama en azindan su platformda organize olsak cok iyi olur.
-
Dalga geçer gibi iş yaptıkları aşikar zaten şuan şans eseri gümrük ticaret bakanlığının bir yıl önce yaptığı yazılı sınavın sonucunu daha yeni açıkladığını gördüm bu akıl mantık işi olamaz. Beynim durdu bu durumu görünce ne olur bişeyler yapalım arkadaşlar....
-
@paretowilfredo üstad sizi etkinlik diye diye çok rahatsız ettim biliyorum ama yapacağınız bi etkinlik olursa gündemimizde gelmeyen büyük ilanlar ve gelse de açıklanmayan, sürüncemede bırakılan sonuçlar olabilir mi
-
Olması gereken 2 hafta içinde mülakat sonuçlarının açıklanması ve ardından güvenlik soruşturması sürecinin yürütülmesidir. Böylelikle soruşturması olumsuz çıkan da bu nedenle alınmadığını öğrenebilir. Adayin kendinden güvenliksiz olduğunu saklamak nasıl bir garabet
-
cumhurbaşkanının iki cümlesine bakar "bu böyle olmaz, hızlandırın bu işi" dese sürecin yarı yarıya kısalacağına eminim. daha yeni mtv ve cam filmi olaylarında etkisini gördük ama cumhurbaşkanına ulaşmak mesele. süreç; toplum tarafından bilinmediği, küçük bir kesmi ilgilendirdiği ve o kesmin de sesini çıkarmadığı için kör topal ilerliyor. verimli zamanlarımızı boş boş bekleyerek geçiriyoruz, israf resmen.
-
Bu süreçlerde de kaniksama olayı maalesef mevcut. 1 haftada açıklanan mülakat, bir önceki yıl 1 ayda açıklanmışsa, 1 ayda açıklanan bir önceki yıl 3 ayda açıklanmışsa uzayan süreler kanıksanıyor.
-
@zizek yıllar sürüyor aslında.
-
@dumbass, içinde söyledi: Aylar süren atamalar
cumhurbaşkanının iki cümlesine bakar "bu böyle olmaz, hızlandırın bu işi" dese sürecin yarı yarıya kısalacağına eminim. daha yeni mtv ve cam filmi olaylarında etkisini gördük ama cumhurbaşkanına ulaşmak mesele. süreç; toplum tarafından bilinmediği, küçük bir kesmi ilgilendirdiği ve o kesmin de sesini çıkarmadığı için kör topal ilerliyor. verimli zamanlarımızı boş boş bekleyerek geçiriyoruz, israf resmen.
Aynen hocam. Oy potansiyeli varsa yapın yoksa boşverin. Öğretmenler mesela lobisi mi var anlamadım çok iyi organizeler ya bide bize bak
-
@james-buchanan, içinde söyledi: Aylar süren atamalar
@zizek yıllar sürüyor aslında.
Hocam sana iş bulalım sahiden yani inşallah en kısa sürede iş sahibi olursun ve işsizlikten kaynaklı olduğunu düşündüğüm yıllar önceki başlıkları gün yüzüne çıkartıp ileti atmazsın.
-
Güvenlik soruşturmalarının kısaltılmasıyla alakalı bir kanun teklifi verilmiş galiba mecliste
-
@luthor, içinde söyledi: Aylar süren atamalar
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum.Malumunuz bazılarımız 3,4 yıl bazılarımız 1,2 yıl gibi bir süredir kpss a grubu sınavlarına hazılanıyoruz.Sınavlardan puanlarımızı alıp çeşitli kurumlara başvuruyoruz.Ancak asıl savaş bizim için burada başlıyor.Girdiğimiz sınavların veya mülakatların sonuçları çok geç açıklanıyor.Bu süreler uzadıkça aldığımız puanlarıda hakkıyla kullanamaz olduk.2017 de yapılan alımların sonuçları hala açıklanmadı.Hatta kimisinin mülakatları dahi yapılmadı.Hal böyle olunca alımlar çok yüksek kapatmaya devam edecek.85-90 puan bandında olan kişiler çok az bir alımla yetinmek zorunda kalacak.Geçmişte 80 altı puan alanların bile ümidi varken şimdi 85 altı alanlar tekrar sınava hazırlanmaya başladı.Bu kurumlar bunca zamandır ne yapıyorlar.Sürelerin bu kadar uzaması hergün ömrümüzden ömür çalıyor.Sizcede artık birilerine sesimizi duyurmamız gerekmiyor mu?Aksi halde daha kaç yılımızı bu yolda heba edebileceğiz.Hepimizin gelecek planları var.Kimimiz evlenecek kimimiz askere gidecek ancak hiçbirimizin geleceğe dair en ufak bir öngörüsü kalmadı.Kamuya alımlarda bu denli bir belirsizlik olması neden bizi rahatsız etmiyor.Hayatımızın en güzel ve verimli yıllarını bu belirsizlik içerisinde umutsuzca ders çalışmakla,ilan beklemekle geçiyoruz.Gelin el ele verelim ve uygun bir dille ilgililere sesimizi duyuralım.Bizimde bir açıklama beklediğimizi artık bilmeleri lazım.Biz beklediğimizi belli etmedikçe değişen birşey olmayacak.Bu konuda ciddi bir sayıda toplanmamız lazım.100 150 kişinin yazmasıyla cevap bile verilmiyor.Bu konuyu yeni hazırlanan arkadaşlarında ciddiye alması lazım.Çünkü bir sene sonra aynı süreçleri yaşamaya başlayacaklar.
GÜNCEL!!!!!!!