2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
muhasebeden hatalı soruyu hatırlayan var mı?
-
@yigidooo aynen söyleyince aklıma geldi o soru ben ithalatin artırılması yaptım .Ancak tlnin revaule edilmesi de yanlış .zaten ihracata dayalı dis politika ihedefeyen ülke nin parasını degerini artirmasi ve ithalatini artirmasi düşünülemez
-
Arkadaslar itiraz edilecek sorulari toplarsak ben yarin itiraz dilekçesi verebilirim
-
arkadaslar bölüm ortalaması kaçtı 60 mı 65 mı
-
@golden-ratio bir de reeskont sorusunda ben hala cevabın hiçbir şey olduğunu düşünüyorum .Çünkü para politikasının doğrudan ve dolaylı araçları vardır .reeskont ve karşılık politikaları dolaylı politikalrdir .demek istediğim doğrudan kredi maloyetlerini etkilemez
-
@golden-ratio illa ki doğrudan etkilemesi gerekmiyor ki. Soruda öyle bir kalıp yok.
-
@baumol söyle anlatayım bir de .Siz bankadan kredi çekeceksiniz sizin kredi maliyetinizi etkileyen faktör nedir .kredi faiz oranlaridir.Geliriniz artarsa kredi maliyetleriniz düşer mi? Düşmez .reeskont oranlarinin dusurilmesi de bankanın kredi maliyetlerini değil ,kredi arzini etkiler .Çünkü reeskont sonucu bankalar ellerindeki senetleri bozdurarak bir nevi gelir elde eder ...
-
@golden-ratio Hocam şöyle izah edeyim ben de. Siz bir bankasınız. Banka olarak elinizdeki senet sepeti merkez bankasına verip onu düşük maliyetle kırdırıyorsunuz. Kırdırınca elinize bir nakit geçiyor. Bu nakit daha önce sizde yoktu. Eliniz bollaşıyor ve bu da para arzının artması sebebiyle ortaya çıkıyor. Para arzı artarsa ne olur ? Faizler düşmez mi? Düşer. Düştüğü için de faiz oranının düşük olması size reeskont oranının düşmesinden önceki duruma göre daha az maliyetli bir kredi seçeneği sunar.
-
@mithat-birden bende 1 ay link şıkkı yaptım ama devir teslim süreleri yönetmelik le düzenlenir şıkkı vardı göz kırpıyordu::)
-
@sucuklu_oralet hocam aciz vesikasi 20 yillik zamanasimina tabi diye biliyorum
-
@banshe ona baktım dostum o sık doğru yönetmelikle duzenleniyormus
-
@sirius bende öyle biliyorum o soruda bi sıkıntı var gibi duruyor . Ben taşınır rehniyle olan sikki işaretledim benim de yanlış sanırım.
-
@mithat-birden O soruda ne sıkıntı var ki? İfa zamanı gelmeyen borç zamanaşımına uğramaz ki. Muaccel olduktan sonra zamanaşımı işler.
-
İthalat artirilmasinda yanlış yok ithalat serbestlestirildi dogal olarak artacak ithalata kisitlama geldi .. İhracata dayali büyüme hedefti ama ithalatsiz da olmadigi için tr ozelinde sıkıntı yok orda
-
@brzezinski 24 ocakla ithalattaki sinirlamalar kalkti
-
@baumol siz de bankanın eline geçen bir nakitten bahsetmissiniz.Ancak burda maliyet olgusu dışsal bir neden .Yani doğrudan faiz oranlarinin dusurulmesi gibi .Ayrıca para arzinin artırılması faiz oranlarını gerçekten düşürür mu??Bollasan para miktarı ile kısa vadede düşer Ancak uzun vadede enflasyonla beraber kesinlikle artacaktır ..bu da maliyet azaltack bir neden değil ..
Ama çok detaylı ve uzun vadede etkisi dusunulunce bunlar geçerli .soruyu soran böyle ayrıntılı düşünmemiş olabilir ,dolayısıyla cevap izin dediğiniz olabilir.
Hernyese sizinle iktisat tartışmak güzeldi... -
Maliye 18. Verginin konusu
19. Operasyonel açık 95
20. Eğitim harcamaları kamusal mal değil
21.istisnalar -
@golden-ratio hocam sizinle de iktisadı tartışmak güzeldi. Hepimiz için hayırlısı olsun
-
@baumol benim açımdan sıkıntı var demek istedim hocam
-
Maliyede dışsallıkla ilgili mülkiyet haklarının düzenlenmesi vardı.Bu piyasa çözümüydü.