Vakifbank müfettişlik
-
@füreya sorumlu değilmişiz tamamdır baktım tekrar ️
-
Herkese kolay gelsin. Önceden giren ya da duyumu olan varsa muhasebe zorluğu ne oranda ? Bankacılığa ilişkin muhasebe konuları neleri kapsıyor ?? Şimdiden teşekkürler hocam
-
@irmak önceden girmedim ama ne yazıkki forumlarda araştırdğım kadar muhasebede en az 15 soru banka muhasebesinden gelmiş (sayısal işlemler ).Herkes genel muhasebeyi kolaylıkla yapmışlar ,banka muhasebesinden bu kadar çok soru beklemedikleri için ne yazıkki yapamamışlar.Özetle banka muhasebesine çalışmak gerekiyor.Banka mali tablolar analizi yeterli olur diye düşünüyorum, ilkeler cart curt çalışmayı düşünmüyorum.
-
Yeri gelmişken ben de maliye hakkında sorayım o zaman. Her konudan, isimlerden vs... geliyor mu? Kpss den sonra detaylı çalışmadım pek maliyeye kurum sınavlarında niyeyse maliyeye üvey evlat muamelesi yapmaya başladım çok sıkıcı geliyor artık
-
@irmak Soru dağılımlarını hatırlamıyorum ama ben geçen seneki sınavda banka muhasebesine çalışmadan 40 soruda 32 doğru yapmıştım. Banka bilançosuna bakmanız bile çokça işinize yarayacaktır. Sınavda en önemli nokta ilk kısımda süreyi doğru kullanabilmek. Alanda temel konuları bitirdiyseniz ilk bölümde şansınız yaver giderse başarılı olmamanız için bir neden yok. ilk bölümde ingilizce ve genel yetenek sınavları birlikte yapılıyor ve süre yeterli değil. ikisine de yeterli zamanı ayarlamalı sadece birine yoğunlaşmamalısınız. ingilizceden barajı geçerseniz alanın adaylara engel olacağını düşünmüyorum.
-
@maçası ilk oturum kaç saat sürüyor peki hocam
-
@irmak Süreyi hatırlayamıyorum,yanlış bilgi vermek istemem. ilk kısımda süre problemli ama alanda süreyle ilgilisorun yaşamazsınız. Ayrıca önceki sınavları Anadolu Üniversitesi yapıyordu bu sene Ankara Üniversitesi yapıyor bumu da göz önünde bulundurmak lazım, ne gibi farklılıklar olur ben de kestiremiyorum.
-
@maçası eyv hocam
-
@irmak 80 soru 90 dakika diye biliyorum.
-
İlk kısımda 40 matematik ve 40 ingilizce sorusu var Toplam süre 90 dk . Öğleden sonraki alan kısmında her bir ders 40 soru toplam 120 soru 150 dk.Geçen sene alanı ortalama 80 dkda yapıp çıkmışlar ama ilk kısımda zaman bile yetmemiş .Matematik pratiği yapmanızda fayda var .Özellikle faiz problerinden kesinlikle soru gelir diye tahmin ediyorum sonuçta banka sınavı.
-
Arkadaşlar bilgisayar 2 ve 3 konularıyla ilgili nasıl sorular çıkıyor? Kaynak var mı sizde? Birkaç kere daha sordum ama sallayan olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
-
@civilengineer11 Hocam sallamamak değilde forumun geneli iibf mezunu olunca sizin soruya cevap verecek biri çıkmayabilir.
-
@civilengineer11 grubun hemen hemen hepsi iibf mezunu olduğu için size öyle geliyor hocam. Yani bilmiyoruz, bu yüzden de cevap veremeyiz. Bir, iki arkadaş vardı bir aralar ama onlar kimdi ve nereye gitti bilmiyorum. Gerçekten yardımcı olmak isteriz ama maalesef konuyu bilmiyoruz.
-
@luthor @veblenist Eyvallah çok teşekkürler. Forumda takılanları bilmediğim için sallamıyorlar sandım. Neyse artık ya bu saatten sonra bir işe yaramaz zaten. Genel kültürümün yettiği kadar yaparım :)) Çok sağolun.
-
Son 12 gün. Benim gibi çok heyecanlı olan var mı başka merak ediyorum Her geçen gün bildiklerimi de unutuyor gibi hissediyorum.
-
@civilengineer11, içinde söyledi: Vakifbank müfettişlik
Arkadaşlar bilgisayar 2 ve 3 konularıyla ilgili nasıl sorular çıkıyor? Kaynak var mı sizde? Birkaç kere daha sordum ama sallayan olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
öncelikle kaynak bulamazsın, ben bilgisayar mühendisiyim daha önce 2 banka sınavına girdim pek bir standardı yok soru tarzlarının ama çalışmak istiyorsan çıkacak konular zaten ders isimleri o derslerin notlarını bulup göz gezdirebilirsen faydası olur
-
@pantheon1 +1
-
@pantheon1 ortalama 10 gün desek her gün 300 soru çözüp tekrar yapsan sınava +10 net eklersin minimum. Sakin kal.
-
@keynesinabv İnşallah hocam, son ana kadar bırakmamak lazım tabi.
-
Yemin ederim İngilizceden çok tırsıyorum. Hergün iki tane paragraf sorusu çözsem faydası olur mu acaba, bilemedim.