TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
Biraz önceki tartışmanın da ne kadar yersiz oldugu belli oldu. Sonra hukukçuların kamuya girmesi kolay diyince kızmasınlar.33 kişinin alınacağı yere 44 kişiyi zor bulmuşlar puanda 70. Ki o da hukuk puan türü %60 hukuk %40 gkgy
-
@yedimdegeldim hocam saniyor musunuz 33 kisi diyince 33 kisi alinacak? Burası TBMM, yani siyasi referansin gorulebileceği ilk yer. Hakimlikte 2000 diyip 1000 aldiklari gibi hukukta da 33 diyip 10 alabilirler bu kadar pesin hükümlü olmayin.
-
P21 ve p16 im daha yuksekken(91 e 92), p33 le başvurmuştum(88) kontenjan fazla diye. Bu durum mülakatta etkili olur mu acaba ?
-
@soulofnight, içinde söyledi: TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
@yedimdegeldim hocam saniyor musunuz 33 kisi diyince 33 kisi alinacak? Burası TBMM, yani siyasi referansin gorulebileceği ilk yer. Hakimlikte 2000 diyip 1000 aldiklari gibi hukukta da 33 diyip 10 alabilirler bu kadar pesin hükümlü olmayin.
Neyseereksiz yere bu konuyu konuşmanın gereği yok hocam ancak o dedğin durumlar sadece hukukçulara oluyo gibi diyosun ancak 70 puan alan hukukçunun şansı 85 alan iibf liden 3 kat daha fazla bu ilanda
-
@yedimdegeldim tabii ki matematiksel olarak bu kadro icin sansı fazla ama adamlar referanssiz almadigi muddet bir ise yaramıyor maalesef...
-
@soulofnight Hocam ama öyle demeyin, belli olmaz. 33 kişi için 80-90 kişi mülakata girseydi belki doğrudur dediğiniz ancak 33 kişilik bir kadro açıldıysa cidden İngilizce bilen hukuk mezununa ihtiyaç vardır. O nedenle referanssız da alabileceklerini düşünüyorum. Eksik bırakıp bir daha ilana çıksalar zaten daha fazla farklı kişi bu ilana başvuramayacağı için 2018 KPSS sonrasına kalır. Lakin aynısı İİBF için geçerli değil zira yüksek puanlarla kapatan her puan türünden belli miktarda kişi alınacak...
-
p-33 den listedeyim referansım yok ilk sınavım olacak. Hayırlısı bakalım.
-
43 kişiden 33 kişi alacaklar şimdiye kadarki girdigim sınavlarda en çok sans burada
-
@odtüsbky ingilizce bilen hukukçu yok ve bu bir sans
-
Arkadaşlar, mülakat listesinin açıklandığı sayfada GSAT formu göremedim. Herhangi bir kurumdan indirdiğimiz formu göndersek olur mu? TBMM'nin var ise link paylaşabilir misiniz?
-
@odtüsbky umuyorum oyledir ve hakeden arkadaşlarımız kazanır hocam. Zira bddk yi da gördük 8 kişi diyip 2 aldı, 7 diyip 1 aldı.
-
@personanongrata sayfanın alt kısmında var biraz asagi inin
-
@genclerbirlikli teşekkür ederim hocam. Bir de şunu soracağım: GSAT Formu için kravatlı bir fotoğraf tercih etmek daha mı münasip olur? Henüz yeniyim o yüzden teamülü tam olarak bilmiyorum
-
@personanongrata elbette hocam öyle bi fotoğrafınız varsa onu yapistirin, emniyete gidecek ama olsun, daha uygun olur.
-
Arkadaşlar bu uzman yardımcılığı hakkında bilgilere nasıl ulaşabiliriz ? İş yükü, amirlerin muamelesi, işin niteliği falan ?
-
@genclerbirlikli teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgiler için.
-
@personanongrata ne demek hocam başarılar dilerim
-
Arkadaşlar askerlik hizmeti başlama ve terhis tarihi yazıyor sadece tecil durumunu oraya yazmalımıyız yoksa askerlik hizmeti yapamadığımız için hiç birşey yazmıyacakmıyız?
-
Posta demiş ama elden aynı adrese de götürebilir değil mi?
-
@nfs elden kabul etmiyor hocam, özellikle posta yoluyla göndermeniz gerekiyor.