TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
@öğrenci
evet MİT'e geçiş yapıyorlar,HAKİMLİĞE geçiş yapıyorlar
gayet güzel bir meslektir hocam.yer sorunu biraz var evet hatta bundan sonra biraz daha olacak 600 vekil ve siz yeni uzmanların gelmesi ile vs
tek sorun eskiler ile aranızdaki maaş farkı olur lakin her kurum aynı aten.. -
Bilgilendirmeler için çok çok teşekkürler. Heyecanla sonuçlanmasını bekliyoruz umarım en kısa zamanda hakkımızda hayırlısı olur. Bu arada en zoru açıklanmasını bekleme aşamasıymış
-
@otuzyılsavaşı Mit'e geçiş yapma fikri çok hoş geldi Umarım listede olurum.
-
@öğrenci
inşallah hocam.. -
@serimeri Neyse ki bu defa fazla beklemeyeceğiz, muhtemelen haftaya cuma gününe kadar açıklanmış olur diye tahmin ediyorum.
-
@odtüsbky bir odada tek kalan uzman da var 4-5 kişilik odalar da var, sözlüye girdiğiniz binada dış ilişkiler var, halkla ilişkiler binasında da komisyonlar var orada uzman odaları genellikle 1 veya 2 kişilik. Ana binada bütçe ve kanunlar var oralardaki odalar genellikle 4-5 kişilik. Araştırma ek binaya taşındı onlarda küçük odalarda 2 kişi, geniş odalarda 4-5 kişi kalıyor. Önemli olan işi ve iş arkadaşlarınızı sevmeniz oda filan çok önemli değil.
-
@eyüp Öyle tabii ortam ve yöneticiler daha önemlidir. Katılıyorum. Ben sadece bir kez içeriye girmiştim 3-4 ay önce. Oradan edindiğim izlenimimi aktardım.
-
@eyüp Kurum yurt dışı yüksek lisans ve doktora imkanı sunuyor mu ? Yönetmelikte yazıyor ama filiyatta durum nasıl acaba? Ayrıca yurt içi yüksek lisans ve doktora teşvik ediliyor mu ?
Bir de çalışma ortamını epey merak ediyorum. Meclis olduğu için sanırım daha bürokratik ve kasvetli bir ortam olacağı düşüncesindeyim.
-
@öğrenci calisma temposu yoğun. Yurt dışı egtim ve dil öğrenmeye gönderiyorlarmis
-
@dikey
zorunlu değil hocam.isteyen gidiyor. -
@eyüp hocam en calisilasi birim hangisi ben dis iliskiler ve protokol başkanlığı ve arastirma hizmetleri başkanlığını iyi olarak duydum
-
@otuzyılsavaşı evet isteyen sanirim tek hakkin oluyormuş
-
@otuzyılsavaşı sizede sorayim hocam hocam en calisilasi birim hangisi ben dis iliskiler ve protokol başkanlığı ve arastirma hizmetleri başkanlığını iyi olarak duydum
-
@dikey
ne mezunu olduğunuza göre değişebilir biraz.iktisatçı/maliyeci iseniz bütçe başkanlığı daha iyi olabilir.hukukçu iseniz komisyonlar daha iyi olabilir.uluslar mezunu iseniz dış iliş. ve protokol daha iyi olur vs. yalnız dış ilişkiler ve protokol biraz memur işi gibi duydum.kıl yün şeyler vs -
@otuzyılsavaşı Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı yoğun çalışır ve kimi zaman mesaiye kalabilirler ancak milletvekilleriyle birlikte sık sık yurt dışındaki toplantılara ve konferanslara katılabilmeleri yönüyle avantajlıdır diye biliyorum. Araştırma Dairesi de milletvekillerinin bilgi taleplerini kurumlarla iletişime geçerek karşılamaya çalışır. Diğer dairelerin ne yaptığını hiç bilmiyorum. Ancak kasvetli bir hava sezmedim. TBMM yemekhanesinde en kaliteli malzemeden yemekler yapılır. Orada çalışanlar şanslı bence...
-
@otuzyılsavaşı kamu mezunuyum olur ise dis iliskilere ilgim var .
-
böyle yorumları/bilgi aktaran arkadaşları okuyunca insan daha bi heyecanlanıyor. bi yandan da hayal kırıklığı olmasın diye olmayacakmış gibi kendimi alıştırmaya çalışıyorum
kısa zamanda açıklanır muhtemelen ama hala p34'den kaç kişinin katıldığını merak ediyorum.
-
@parşömen Aynı duygular bende de var Tek fark p33'den kaç kişinin katıldığını merak ediyorum.
-
@burcuburcu gelir idaresi baskanliginda gelir uzmaniyim hocam bu tarz yabanci dil olan sinavlari deniyorum bende
-
@parşömen tahminim 45 kisi