TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
benim olmamış. üşenmeden p34'ten kazanan asillerin mülakata çağrılış sıralarını yazdım. bu nasıl yorumlanır bilmiyorum ama dursun, bundan sonrakilere fikir verir.
- 9
- 10
- 20
- 36
- 2
- 29
- 62
- 21
- 28
- 23
- 18
- 55
- 60
- 45
-
ek olarak: torpil ya da referans, adına ne diyorsanız, hiç girmedim o işlere. illa ki listedeki çoğu arkadaş bu işlere girmiştir. ben girene "neden girdin? hakkımı yedin" demem. sistem onları mecbur bırakıyorsa iradeleri bi yerden sonra ezilir. ama hem torpile başvurup hem de bu torpil sistemini siyasi tutumuyla cezalandırmadığı gibi destekleyen arkadaşlara (allah dedikleri gibi var ise ve kul hakkını dedikleri gibi umursuyorsa) hakkımı helal etmiyorum. mutlak adalet mümkünse iki cihanda da nefsinizden çıksın.
referanssız/torpilsiz girenlerin ise yolu açık olsun. devletten aldığınız her kuruş helal-i hoş olsun valla
-
Kazanan arkadaşlar yeni mesleğiniz hayırlı olsun,
Sgk denetmenliğini de kazanıp feragat edicek arkadaşlarımız varsa eğer bana ulaşabilirler mi? -
@musgrave_ valla özellikle işsizken işe girecekseniz ilk başta 4500 iyi gelecektir tabiki ama işe başlayıp bir süre maaş aldıktan sonra insanoğlu gözünü daha yüksek maaşlara çeviriveriyor
-
Sınav sonuçları internete konulmuş mu? Nereden baktınız?
-
siteden kaldırdılar heralde ben bulamadım
-
@eyüp https://www.tbmm.gov.tr/duyurular/sinav_duyurusu.htm
Burada duruyor hala.
-
@14140154 valla ben girdim yok, sözlüye gireceklerin listesi var hala eski liste.
-
telefonumdan girdiğimde başarı listesi var bilgisayardan girince yok çok ilginç.
-
Bazı puan türlerinde yedek var bazılarında yok ,bunu neye göre belirlediler acaba?
-
@öğrenci bildigim kadariyla alınacak kontejanı dolduramazlarsa yedek koyamıyorlar sanırım.
-
@14140154 p33 ve p34 de alacakları sayıyı almışlar.Kontejan dolmuş ama yine de koymamışlar.
-
asil veya yedek olmak tamamen mecliste çalışmaya uygun görülüp görülmediğiyle ilgili birşey. alınması planlanan sayının bir anlamı yok. yedek adı üstünde yedek, yedeğe asil başlamazsa işe alınabilir gözüyle bakıldığı için öyle. ama bazen yedek olmaya değer görülecek kimse yoksa yedek de gösterilmeyebiliyor. Ancak şunu belirtmek isterim ki yedeklerin de şansı var, geçmişte tbmm uzmanlığına yedekten giren çok var, 3'üncü yedeğin dahi alındığı oldu geçmişte. Yedek olanlar bu nedenle umutlarını yitirmesinler hatta gerekirse birkaç hafta sonra arayıp yedeklerden çağıracak mısınız diye sorsunlar hiç belli olmaz.
-
Alınması planlanan 70 iken 50 kişi alınmış. Zaten 4 katı başvuru da olmadı. Sözlü listesindekilerden de girmeyenler oldu. 50 kişiye hayırlı olsun, yukarıda dediğim gibi yedekler de umutlu olsunlar. Hepiniz için hayırlısı olsun. Eğer birim tercihi yaptırırlarsa bütçeyi tavsiye ederim.
-
@eyüp Cok tesekkurler zaman ayirip verdiginiz bilgiler icin.
-
Kazanan arkadaslari tebrik ederim. Kazanamayan arkadaslar icin de insallah daha guzel, hayirli yerler olur.
Goreve baslama tarihi ile ilgili bir bilgisi olan var midir acaba diye merak ediyorum ben.
Herkesin hakkinda hayirlisi olsun.
-
@apranax 18 ine kadar evrak teslimi olduğuna göre bana seçimlerden sonra gibi geliyor
-
@lilit gecen haftalarda baska bir kurumu kazanan bir arkadasi 7 gun icerisinde baslattilar. O sebeple sordum. Ben de temmuzu bulur diye düşünüyorum. Cok tesekkurler yanıtınız icin.
-
çok ani olacak ama seneye açılır mı burası tekrar ? ayrıca yds olarak süresi geçmemiş diyor. burada kasıt 5 yıl mı acaba ?
-
@apranax bayramdan sonra başlatılacak diye duydum...