TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
@dikey En rahat ve evraksız çalışma ortamı Araştırma Hizmetleri Başkanlığı'ndadır. Aynı üniversitede olduğu gibi kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, sosyal politika, ekonomi ve maliye gibi bölümlere ayrılmıştır. Herkes çalıştığı bölümde o bölümün konusuna giren konularda milletvekillerine ve uluslararası kuruluşlara bilgi hazırlar, bilgi notları, raporlar, dökümanlar, göstergeler vb. Ancak gelecek vadetmez. En keyifli iş ise bence Bütçe Başkanlığında yapılır, dönemsel çok yoğun zamanlar geçirebilirsiniz, gece yarılarından sonra eve döndüğünüz zamanlar olur bütçe dönemlerinde. Yasama konusunda çok iyi donanıma sahip olursunuz. Kanunlara bağlı komisyonlarda ise bazı komisyonlar rahattır bazıları yoğundur. Kanunlar merkezde ise bürolar var oralar biraz daha evrak işi ağırlıklıdır.
-
@otuzyılsavaşı Mit'e geçiş yapan bir iki kişidir yani öyle sanki herkes geçiyor gibi anlaşılmasın. Hakimliğe de eskiden geçen azdı ama şimdi maaş farkından dolayı özellikle hukuk mezunlarının hakimliğe geçmeye çalışacağını düşünüyorum.
-
@dikey Dış ilişkiler ve protokol ise orta yoğunluktadır. Yurtdışı toplantılar v.s. olur. Tam olarak yasama uzmanlığı işi yapılmaz ama yabancı dil bilgisi gerektirir ki bu da bir uzmanlıktır sonuçta.
-
@öğrenci Öyle bürokratik kasvetli bir ortam yok kesinlikle. Meclisin kendine özgü bir havası var. Yurtdışı lisansüstü eğitim tam oturmadı, gidebilenler oldu gidemeyenler oldu. Aslında yurtdışı kısa dönem dil eğitimi veya bilgi görgü artırma şeklinde bir uygulama da var yükseklisanstan ayrı olarak. Kısa dönem dediğim ortalama 6 aylık bir süre için gidiyorsunuz. Tabi buna gidenler yükseklisansa da ayrıdan gidebiliyor birine giden diğerine gidemez diye birşey yok. Yurtiiçi lisansüstü eğitim ise mümkün, özellikle Araştırma Hizmetlerinde çalışıyorsanız teşvik bile ediliyor.
-
@dikey yukarıda da yazdım aslında iki kez yurtdışı imkanı var birisi kısa dönem bilgi görgü artırma veya dil kursu şeklinde. ikincisi ise lisansüstü eğitim. Gerçi fiiliyatta sistem tam oturmadı, 15 Temmuz sonrası da biraz aksadı yurtdışı eğitim konusu. İleride normale dönecektir.
-
@eyüp
demek istediğim:geçiş yapılsa/yapılmak istense bile bu tür yerlere geçiş yapıldığıdır/yapılmak istendiğidir şimdi ise durum biraz daha farklı olacaktır dediğiniz gibi (maaş farkından dolayı) -
@eyüp Önümüzdeki süreçte kamu reformuyla alakalı olarak maaş artışı konuşuluyor mu hiç ?
-
@eyüp hocam maaşları ne kadar peki? çok mu düşük ki insanlar kurum değiştiriyor? 4300 civarı diye biliyorum ama
-
@eyüp Bilgiler için çok teşekkürler.
-
@musgrave_ uzman yardımcısı ve uzman maaşları 2011 yılında çıkarılan bir khk ile aynı seviyeye getirildi. Ancak bu durum söz konusu düzenlemeden öncekileri kapsamıyor. yani düzenleme öncesi çalışanlar eski maaş sistemine tabi. düzenleme sonrası işe başlayanlar ise yeni maaş sistemine göre maaş alıyor ve her kurumda uzman/müfettiş maaşları 2011 sonrası girenler için aynı. uzman yardımcıları 4500'e yakın bir maaş alıyorlar diye biliyorum. Ancak hakimlik mesleği bu kapsamda değil, hakimler 7000 tl civarı bir maaşla işe başlıyorlar, sonrasında yıllar içerisinde 10 bini de geçiyor, emekliliğe doğru daha da artıyor.
-
Ne zaman açıklanır acaba? Umarum bu hafta açıklarlar.
-
@öğrenci hocam vallahi heyecanla bekliyoruz inşallah en kısa zamanda açıklanır. En azından bir tarih olsa yarım saatte bir kontrol etmeyi bırakırız
-
@serimeri Öyle gerçekten hocam. En son alımı 13 günde açıkladılar. Bu alımda mülakata daha az kişi girdi. İnşallah daha kısa sürede açıklarlar.
-
@eyüp çok teşekkür ederim hocam, 4500 bile bana fazla ya olursa başka yeri düşünmem:)
-
Aciklandi arkadaşlar
-
- mülakatımdan da elendim...
-
Benim de olmamış... Herkese çeşitli alanlardan soru sordular. Neye göre karar verdiler bilemiyorum tabi. Hayırlısı.
-
Benim oldu. Insallah herkesin gonlune göre olsun.Olmayan arkadaslarim daha iyi yerler sizlerin olsun.
-
Torpilsiz kazandim diyen var mi?
-
Benim de olmadı arkadaşlar. Kazanan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.