KALKINMA BAKANLIĞI PLANLAMA UZMAN YARDIMCILIĞI 2018
-
@ceks74 nein, yazmıyor. geçen seneki alımın ilanına baktım, orada da yazmamışlar. yoğurt yiyişleri böyle demekki. her kurum bi ayrı acayip
-
.........
-
@ceks74, içinde söyledi: KALKINMA BAKANLIĞI PLANLAMA UZMAN YARDIMCILIĞI 2018
Arkadaslar iktisat sınav konuları yazmıyor mu ben mi göremiyorum?
Alan bilgisi demisler ya daha nediyecekler hocam . Bi de konu konu mu saysinlar yani
-
@kelaynak Yeni başlayan birine 9.000 lira çok iyi maaş.
Oralar yds istiyor sanırım,dil olsa sınavı da zordur sanıyorum -
ekonometri ve büyüme-kalkınma dahil iktisatların hepsi ama sorular çok zor değil yine de detay biraz olabiliyor. Geçen senenin yazıları işe yarar, sınav 25 Aralık olmalı.
-
şimdi baktım ben, 50 soruymuş. 8-10 arası ekonometri sorulduğu yazıyor. geçen senenin sınavında büyüme kalkınma sorulmamış ama sorulmayacağı anlamına gelmiyor tabii. hatta 10 soru büyüme kalkınma sormaları lazım adı üstünde kalkınma bakanlığı yahu
-
@monser hocam yds bile olsa kurum sınavı efsane bir sınav tcmb'nin. gerçekten çok iyi bir okulda iyi bir öğrencilik geçirmiş olmak gerekiyor.
-
.........
-
@armindo TCMB sınavı okul dersleri vize-final gibi biraz KPSS ile alakası yok dediğiniz gibi (ekonomi ve diğerleri dahil). Ama sadece maaş değil Ivy okulları yüksek lisans ekonomi bitirmeden de hatta onur öğrencisi olmadan gelebilir (gerçekleşmekte olan olaydır). Tanıdıklarımdan maaş soramam (evet yüksek) ama gelince yeni ilan yazarım inşallah sayfasına.
-
@impressiveunit Zor diyorsunuz yani
-
@monser zor değil de unutulduğu için konular hep tekrar edilmeli, yapılır hocam "neydi bu dur bakıyım" denilmezse TCMB (ben iş için ara vermesem iyi olurmuş mesela) ama Kalkınma için hafif detaya inmeli. İktisatçılar Tufan Hoca demiştik tabi Kalkınma-Büyüme için elde ne varsa. Ankara Üni hazırlamıştı ve sınavdaki sorular cevaplanabiliyordu ekonometriden http://kisisel.ankara.edu.tr/politics.ankara.edu.tr/burca/ekonometri/
-
@impressiveunit Hocam galiba çoğu mesleğin sırrı sık tekrar sağlam çalışma. Tek bir hedefe yönelik çalışma o da maalesef günümüz hayat şartlarında pek olası değil. Ama 80 yds şartını sağladıktan sonra da hazırlanılabilir gibi duruyor.
-
@kelaynak 9000 alan arkadaş uzman yardımcısı mı acaba ?
-
@shady1 hocam kurumdan kuruma alan bilgisi değişiyor ondan dedim mesela Ekonometri ekleyebiliyor bazı kurumlar hazine gibi.
-
geçen sene 80 ile kapatmıştı iktisat.36 kişi mülakata çağırılmıştı.bu sene sayı daha az daha yüksek kapatır muhtemelen.sorular kpps ayarında.belki bi tık üstü.6-7 ekonometri sorusu vardı.geçen sene ekonometri yapmadan kazanmak mümkündü ama bu sene hiç sanmıyorum.
-
@ceks74 kalkınmada daha basit sayısal ve daha karşılaştırmalı (terim, hangisi aşağıdakilerden) vb. çıkmakta.
-
@ceks74 ben burda zaten kurumu eleştiriyorum hocam . Acikca hangi konu varsa yazmasi gerek. Alan bilgisi diye bastan savma yapmis
-
@impressiveunit olarak önceden yazdığım ekonometri, ben düşünüyorum ya herkes biliyor ne düşündüğümü sanki. Ekonometri karşılaştırmalı çıkan aman karışıklık olmasın.
-
@heredotolga dostum su profilindeki Amcayi kaldir yahu kalkinma bakanligi ile butunlesti adam
-
@shady1, içinde söyledi: KALKINMA BAKANLIĞI PLANLAMA UZMAN YARDIMCILIĞI 2018
@heredotolga dostum su profilindeki Amcayi kaldir yahu kalkinma bakanligi ile butunlesti adam
Dostum konunun simgesi olarak kalması taraftariyim ilana başvurmayacagim bari benden bir iz kalsın