Maarif Vakfı Uzman Yardımcılığı 2018
-
Konular birkaç alakasız bölümden oluşuyor, hepsinden önemlisi 30 puanlık açık uçlu soru nasıl okunacak ?
-
@aliveli bana bugün mail geldi de sınav konuları saçma ama neyse bakalım bunu da deneyelim
-
70 üstü herkes mi girecek sınava?
-
Istanbul disindan kalkip bu sinava gitcekler var mi ?
-
@shady1 ben gideceğim ve sanırım bayağı kişi katılır bu ilan kıtlığında.
-
Halkbank mülakatından 2 gün sonraya denk geliyor, gitmişken bu sınava da girmemek olmaz. @shady1
-
Ilanin basinda coktan secmeli sorulardan ve essay type( acik uclu) sorulardan 30 puan diyor
En altta ise sorularin 80 tanesi coktan secmeli olarak verilmis 81. Soru kitapcik uzerine bir sayfayi gecmeyecek sekilde cevaplandiracal essay sorusudur diyor.
Ilk dediginden anladigim bir kac tane klasik soru var gibiydi fakat alttakine gore deneme falan yazmis parantez icinde sanki bildigimiz ingilizce toefl sinavlarindaki essay gibi bir sey mi gelcek diyeceg ama ingilizce de gelcek diye bir sey demiyor. O zaman turkce klasik kompozisyon derdi. Anlamadim cok garip bi ilan. -
@sonhukukbükücü hayırlı olur inşallah. Mülakatınız hangi gün?
-
BAŞLIYORUZ ARKADAŞLAR KİMLER DUYARLI VE KİMLER GÖNDERDİ BAKALIM???
Sayın Cumhurbaşkanım. İİBF mezunları olarak işsizlik ile mücadele etmekten gücümüz takatimiz kalmadı. İİBF mezunlarının beklediği ve geçmişte her yıl açılan kadrolar son yıllarda ciddi oranda azaldı. 2017 KPSS alan puanları 80 ile 90 arasında olan İİBF mezunlarının kamu kurumlarına atanabilme umutları neredeyse tükendi. 2017 KPSS sonrası Maliye Bakanlığının a kadro sınavlarından hiçbiri açılmadı. Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak? Sorusunun cevabını bilmeksizin ders çalışmaya devam eden on binlerce İİBF mezununun tek ümidi bu sınavın en az 2.000 kişi olarak açılması. Sn. Cumhurbaşkanım yüz binlerce İİBF mezunu olarak sizden, üniversitelerdeki İİBF kontenjanlarının azaltılması, devletimizin doğrudan veya dolaylı destekleriyle istihdam kapılarının İİBF mezunları için arttırması ve çok az kadrolarla açılan kurum sınav sonuçlarının makul sürelerde açıklanması konusunda yardım bekliyoruz. Size şahsım ve İİBF mezunları adına bunları arz ederim.
-
Davet gelmiş o konular ne öyle? Ankara'dan gidecek var mı ?
-
@monser Ben gideceğim Ankara'dan. Ayrıca sınava kaç kişinin katılacağına dair bilgisi olan var mı?
-
@aliveli 17 şubat hocam
-
@sonhukukbükücü başarılar diliyorum, tecrübelerinizi bekliyoruz
-
@aliveli teşekkür ederim hocam tabi ki eğer siz de giriyorsanız size de başarılar dilerim
-
Isletme bolumu olup basvuran var mi?
-
Arkadaşlar herkesin sınav yeri marmara üniversitesi iktisat fakültesi mi ?
-
Buradan sınava giren var mı arkadaşlar ben girmedim de sorular nasıldı sizce, çok eleyici miydi ?
-
Evet soruları paylaşırsanız seviniriz.
-
Genel Yetenek kısmı kolaydı. Ama alan kısmı eleyici ve karışıktı. Felsefe, istatistik ekonomi vb. her şeyden sormuşlar. Essay sorusu ise yeni dönemde Türkiye'nin yurt dışı eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında idi.
Benim görüşüm essay kısmı belirleyici olacak.
-
@mikkolata hocam bu soru çok öznel değil mi yani bilgi gerektiren bir soru değil bence