2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
@instinct hatay ın neresinden
-
Mülakat sektörüne yıllarını vermiş biri olarak buradaki bilgi kirliliğine ve birbirini gaza getirmeye çalışan arkadaşların üstündeki gaflet ve dalalet bulutlarını dağıtmak için üstümdeki pasifist gözlemci tişörtümü çıkarttım ve aktivist yazar pijamalarımı giydim.
Öncelikle sözlerime İstanbul ilini kazanan arkadaşlarla başlamak isterim. Hepinizi tebrik ederim. Fakat bankanın size konaklama imkanı tanımamasına öfke duymanız açıkçası saçma. Başvuru aşamasında sizlere "çalışmak istediğiniz il" (veya buna benzer bir ibare) yazan bir soru soruldu. Bu arkadaşlar -muhtemelen en az %60'ı- "la olm İstanbul çok adam alır ve düşük kapatır" diye bu tercihte bulundu. Gelgelelim, İstanbul ili 60,8214 gibi nispeten yüksek sayılabilecek bir puanla kapattı. Bunun en büyük nedeni seçimlerin bu ilde yoğunlaşmasıdır. Burayı tercih edip 1 günlük konaklamadan faydalanmayacak arkadaşlara şunu sormak isterim "1 gün bile kalamayacak durumdaysan niye burayı seçtin?". Bu tercihi yaparken gerçekten İstanbul'da çalışmak isteyen adayların elenmesine sebep olduklarının farkında değiller mi acaba? Ayrıca yine bu tercihi yapan arkadaşların kimisi doğu illerden... Hatta ikamet ettiği il Diyarbakır, Sivas, Erzurum, Bitlis, Muş vs. gibi olmasına rağmen burayı yazan arkadaşlardır. Bu illerin taban puanları da İstanbul'dan düşüktür. O yüzden bu durumdaki arkadaşlar mülakata kadar başını duvarlara vurabilirler. Sizler bu tercihi yaparak farkında olmasanız da bankaya "hacı ben bu şehirde yaşarım, sorun olmaz" demiş oldunuz. Hatta bir aday şöyle bir şey yazmış -ismini vermeyeceğim o kendisini biliyor- "Bakın zaten şu an haberlerde, sağda solda kötü intiba bırakmışsınız. Benim Hilton'a verecek param olsa servis görevlisine başvurmazdım." Bu arkadaşa tavsiyem henüz mülakatına girmediğin bir kurum hakkında böyle kelamlarda bulunmaması yönünde. Daha önce başka kurumların sınavına girenler bilirler, bir kurum kolay kolay mülakat aşamasında adayların konaklamasını karşılamaz. Yığınla mülakata girdim hiçbiri karşılanmadı. 1295 kişilik bir alımda mülakata çağrılan aday sayısını hepiniz tahmin edersiniz zaten. Hiçbir adayın konaklamasını karşılamamak da bankanın inisiyatifinde olan bir durumdu. İstanbul hariç geri kalan 80 il için hepsinin konaklamasını karşılıyor. Bu güzel bir şey... İstanbul'u karşılamamasının altındaki mantık da budur. Neyse... İstanbul ilini kazananlar hakkında yeterince açıklayıcı şeyler yazdığım düşüncesindeyim.
İstanbul dışını kazanan adaylar da konaklamanın neden 1 günle sınırlı tutulmasından şikayetçi. Sanırım bu arkadaşlar en az 3 günlük bir konaklamayı... Hatta mümkünse 1 hafta olmasını istiyorlardı. Gençler mülakata geliyorsunuz, Hilton'da kalıyorsunuz neden 1 gün diye şikayet ediyorsunuz. Çünkü 1 günlük konaklama hem bizim hem de bankanın işini görecek nitelikte. Bu mülakat olmasa acaba aramızdan kaçı hayatı boyunca Hilton'da konaklayabilecekti? Bankanın mülakata çağırma mantığına bakarsak mülakat günleri bir şehrin İstanbul'a olan uzaklığı baz alınmış. Bu yüzden Kırklareli (İstanbula uzaklığı 211 km) 19 20 şubatta mülakatta gelirken Kayseri (İstanbula uzaklığı 771 km) 7 8 martta mülakata geliyor. Onun dışında konaklama yapacak arkadaşlar üstünü otelde değiştirebilir -şahsen ben öyle yapmayı planlıyorum-. Otele ulaşım ise Sabiha Gökçen'den havabus'le -veya adı ne zıkkımsa artık Ankara'da havaş zira- otelin bulunduğu yere tek otobüste yaklaşık 40-50 dk ya gidebilir. Otobüsten indiğinizde Hiltonu yolun karşısında görmeniz çok da zor değil.
Diyeceklerim bu kadar arkadaşlar, yazıyı üşenmeyip buraya kadar okuduğunuz için hepinize teşekkürler. Malum Türk halkı olarak okumayı pek sevmiyoruz. Gerekli yazıları okusak -duyuru metni vs.- zaten böyle bilgi kirlilikleri oluşmaz. Mülakatta herkese başarılar. Sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
-
@ali1703 hocam benimde aynı tarih ve saat
-
@w-s-jevons ben aradim ik yi.5 martta sabah 8de mulakatim ve 4u girmem lazim yani otele sabahin korunde nerden bulacam oteli nasil yetiscem bunlari dusundunuz mu dedim maalesef 2 mulakat gununun ortasinda konaklamaniz var 1gece oncesini kendiniz ayarlicaksiniz dedi.dedim 5i gece kalma hakkimi 4unde kullansam nasilsa 6sindaki mulakat genel merkezde otelde degil dedim maalesef yerler ayarlandi sartlarimiz bu dedi..haydi simdi 4unde git yakinlarda otel ara sabah 8de otelde mulakatta ol mulakattan cik otelde konaklama veriyor ne anladim o isten ya
-
@umutlu-bekleyiş whatsapp grubu kuralım mı ben çok görmedim bizden
-
@umutlu-bekleyiş sizin mart sanirim ali arkadaşımız subat icin bahsediyo
-
@mutlakz yani koca forum da yok mu bizim tarihlerde
-
@yaseminnnn yok hocam Gaziantep değil Adıyaman benim
-
@ali1703 sanirim kocaeliyi secenler forumda degil
-
@mutlakz hadi bu forumu geçtim sağda solda da pek göremedim
-
@heaaa İstanbul adayları için söylediğin doğru ama diğer iller için söylediklerine katılamadım.Eğer sabahın 8.30 undan İstanbulu hiç bilmeyen birine mülakat yapacaksan o kişiyi mülakattan 1 gün önce otele alacaksın.Banka bu konuda hata etmiş bence.Yani hilton yerine daha düşük standartlarda bir otel tutsaydı da insanların mağduriyeti giderilseydi daha iyi olurdu.Mevcut durumda insanlar Hiltonda kalmaktan ziyade mülakat günlerinde daha rahat etmeyi isteyeceklerdir diye düşünüyorum.
-
@heaaa dediklerinize bende katılıyorum yani banka hiçbirşeyi karşılamıyorum ve istanbul'da olacak diyebilirdi ki o durumu da cogu mülakat da öyle oluyor.Ankara'da diyebilirdi aynı şekilde gelen gelsin diyebilirdi. bizde cok zengin oldugumuzdan demiyoruz genelde böyle oluyor halkbank karşılayarak büyük bir jest yapmış çalışanına değer verdigini göstermiştir. İstanbul'da yaşayan adaylar için büyük bir avantaj deniyor haksızlık fln görüyorum benim sabah 8:30' da ataşehir'de olmam gerekiyor benim otel ücretimi banka karşılamıyor ve de ben karşıdan gelecegim sen önceki gün otelde kalıp servisle geçeceksin ben karşıdan o saate yetişecegim. tabi ki başka illerden gelip grup mülakatına ilk gün sabah erken saatlerde grup mülakatı olanlar içinde aynı sıkıntı var. Banka bence en adaletli bir şekilde sistem kurmuş. Herkes için hayırlısı olur inşallah hakedenler kazanır.
-
Ankara mülakatları için 3-4 kişi yorum yazmış fakat 27-28 şubat demişler. Ben de Ankara için gireceğim fakat 25-26 şubat. Var mı benim ile aynı tarihte mülakata girecek arkadaşlar?
-
Rica etsem istanbulu iyi bilirim diyen bir arkadaşımız bana yardım edebilir mi?birkaç sorum olacak sadece.
-
@pembeseker mülakat yerlerini biliyorum o cevrelerden geçmişligim var. Başka bölgeyse cok fazla bilemeyebilirim.
-
Otel konaklamasını lutuf gibi göstermeyin kazanamayan kişde kazana da 75 tl veriyor. B
-
@divane otel masraflarini banka karsilayacak yaziyor
-
@zweigstefan benim ilk gün mülakatım 12de.kagithaneden hiltona gelmek nasıl olur bilemiyorum 8de çıksam yetişir miyim?ailem otelde kal hiç uğraşma diyor ben kararsız kaldım.
-
@ali1703 olabilir
-
İstanbul için bir whatsap grubu kurulmalı orda istişare edelim..