2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
Repo: Bankalarca yapılan belirli bir faiz oraniyla ve belli bir süre sonra gerin satin almak guvencesiyle bono tahvil vb. değerli kagitlari satmaktir ( geri alim vaadiyle satim islemi) not. Ters repo tam tersi (geri satim vaadiyle alim işlemidir)
Swift: Tüm dunyadaki bankalar arasinda elektronik fon transferi sağlayan bir sistem
Eft: Farkli iki banka arasinda ki para transferi
Havale: Ayni bankanin farkli hesaplari arasında ki para transferi
Virman: Ayni bankanin ayni hesapta ki para transferi
En son tüfe %11.92 üfe %15.82 artti
Birde rezervlerin bilancoda ki yer aldigi tarafi banka bilancosu ve MB bilancosu olarak bakarsak; MB da baz paranin altinda pasifte yer alir. Banka bilancosunda aktifte yer alir
Onemli bilgiler para-bankadan -
@i-fisher paylaşım için teşekkürler.
-
Cok tesekkurler
-
Yarin insllah aciklanir mulakat yeri ya
-
@jois06 rica ederim kolay gelsin
-
Mülakatta başarılı olanların eğitim süresi ne kadar oluyor bu konuda bilgisi olan var mı acaba?Kaç gün/ay eğitim gördükten sonra işe başlanılıyor?
-
@0626 servis görevlisi 1 hafta. uzman yrd 2 hafta hocam
-
Şunu merak ediyorum eğitimde yapacağımız işi gösteriyorlar mı uygulamalı?
-
@vlkrt eğitim tırt. En kral otelde 1 hafta tatil ye iç keyfine bak. İşyerinde kullanacağın ekranlar fln hiçbir şeyi uygulamalı gösterme yok. 1 hafta kafa dağıtmak için tatil işte.
-
@sgkbıkkını iş yerinde nasıl öğrencez direkt müşteri karşısına koyarlarsa zor durumda kalırız
-
@vlkrt eğitimde her şeyi isteseler bile gösteremezler ztn. En az 6 ay - 1 yıl sürüyor tüm ekranlara hakim olmak.
-
@sgkbıkkını hocam peki o zamana kadar napacagiz? Musteriden mudurden laf yer dururuz...
-
@marjinalfaydali ztn o yüzden ilk aylar baya heyecanlı,curcuna ve kaos içinde geçiyor şubelerde :))
-
@sgkbıkkını hayirlisiyla olsun da napalim onu da idare edecegiz: ) en cok kortkugum sey isi ogrenememek.malum cok risk goturen bi meslek degil...
-
Şubede ise başlayınca pat diye bos masaya oturtmuyolar arkadaslar calisan birinin yanina bi sandalye cekiyosunuz bi kac gun izliyosunuz sonra basit islemleri yaomaya basliyosunuz çalışanlar size yardımcı oluyor zamanla öğreniyorsunuz korkacak bişey yok herkes aynı yoldan geçiyor sonucta ilk bir ay biraz zor olur
-
@cnn44 o zaman dua edelim de çalışma arkadaslarimiz iyi olsun. Herkes sevmez birine bir şey öğretmeyi..
-
@prsnll-adayı-52 kesinlikle hocam.egolu birine denk gelirsek yandik.insallah insan evladina duseniriz kazanirsak..
-
Mülakatla ilgili bilgi almak için aradığımda telefondaki görevli kesin bir ifade ile tüm grupların mülakatı İstanbulda yapılacak dedi️
-
@birgarip Ne zaman ilan edeceklermis bilgi verdiler mi?
-
@onuktekin siteden takip edin demekle yetindi