1000 Devlet Gelir Uzman Yrd. Kadro İhdası! (İlan değildir.)
-
@rybczynski2 Hocam o milletvekilini öğrenebilir miyim? Ben de yazayım Sn vekile .
-
@mhd @dr_sozdemir buyrun hocam
-
@okahraman07 14'de çalışmaya başladı meclis ancak kanun gorusmelerine daha sonra gecildi hocam.
-
-
@zenginmemur Kadrosu kanunla veriliyor hocam illaki çıkılır ilana parça parça ya da bütün olarak. Ama bana da VMY daha erken gelecek gibi geliyor. Çünkü Sn. bakanda DGUY dan bahsederken önümüzdeki dönem dedi ama hangi dönem oluyor o bilemiyorum
-
@rybczynski2 hocam bu önümüzdeki dönem sözünü bir ben duymadım sanırım son meclis sorusuna verdiği cevapta sayın Bakanın böyle bir kelime duymadım. Alıp eğitilecekler dedi
-
19.md ara verdi kaçta kapatıyorlar dükkanı
-
18:55 tekrar başlayacak. 19:30 gibi geçeçek gibi hızlı ilerlemeye başladılar
-
@rybczynski2 insallah hocam vmy dguy fark etmez ama dguyun kurumda sayisi daha az belki hizlica alirlar diye bekliyorum ama vmyde kdv iade tasarısıyla grup baskanligi falan kurulursa ordada bir seylwr olabilir kpss oncesi
-
@maxmin Buyrun hocam buldum sizin için o günkü tutanak metninde geçiyor önümüzdeki dönem
SİBEL ÖZDEMİR (İstanbul) – Çok kısa bir tane daha soru soracağım.
Teşekkür ederim Sayın Başkan tekrar.
Sunumunuzda Sayın Bakan, “KDV iadesi vergi denetimi altında bir grup başkanlığı kurulacak ve 2 bine yakın da yeni personel alınacak.” Bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz personel alımıyla ilgili, 2 bin yeni personel alımıyla ilgili daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
BAŞKAN – Buyurun.
MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) – Çok teşekkür ediyorum.
Burada yaptığımız düzenlemede bin adet vergi müfettiş yardımcısı alacağız, bin adet de devlet gelir uzmanı alacağız. Buradaki amacımız, Vergi Denetim Kurulu bünyesinde yeni kurduğumuz katma değer vergisi iade grup başkanlıkları bünyesinde bu arkadaşları istihdam etmek ve bunları ileriye dönük hazırlamak.
Diğer taraftan, konuşmamda da ifade ettim, yeni bir risk analiz merkezi kuruyoruz. Özellikle yeni sistemde iktisadi faaliyetlerin daha yakından, düzenli bir şekilde ve risk analizine dayalı olarak takibi gerekiyor. Burada yaklaşık bin devlet gelir uzman yardımcısı almak suretiyle bu arkadaşlara önümüzdeki dönemde ekonometriden tutun da istatistik, iktisadi analizler, sektörel faaliyetlerin analizi gibi birçok konuda eğitim verip ileriye dönük bunları yetiştireceğiz. Gerçekten, KDV Kanunu’nda vatandaşa yine önemli bir kolaylık getiriyoruz. Ama bunun taşıdığı bazı riskler de var. Bu risklerin yönetilmesinin tek yolu iktisadi faaliyetlerin risk analizine dayalı olarak takibi. İnşallah, bu konuda idari kapasiteyi geliştirmek anlamında bu arkadaşlarımız bize büyük bir güç ve enerji verecekler.
-
@rybczynski2
"Burada yaklaşık bin devlet gelir uzman yardımcısı almak suretiyle bu arkadaşlara önümüzdeki dönemde ekonometriden tutun da istatistik, iktisadi analizler, sektörel faaliyetlerin analizi gibi birçok konuda eğitim verip ileriye dönük bunları yetiştireceğiz. "Hocam burada önümüzdeki dönem alıcaz demiyor ki bu kelimeyi bakanın bile bilinçli kullandığını zannetmiyorum lafın gelişi anlam aramaya gerek yok bence burda. Alıp sonrada yetiştircez şeklinde anladım dinlediğimdede ben bence biz her kelimede anlam ve mesaj arayarak kafayı bozmuşuz
-
@rybczynski2 MV den ucu açık bi soru Bakanda aynı şekilde ucu açık bir cevap bu alım nezaman ilana çıkacak net bir tarih verin net bir tarih veremiyosanız ay verin vs... Alım kaçar kaçar alınacak vs... diye sorulsa ya da açıklansa olmuyor...
-
@maxmin Hocam dediğiniz gibi anlam yüklemeye bayılıyoruz belirsizlik içinde olduğumuzdan umarım dediğiniz gibi herhangi bir öteleme olmaz
-
@mahlaki Bu 22 mart günü tutulan bir tutanak hocam belki bugün net bir soru sorarlar diye umarak izliyoruz bakalım
-
Bu belirsizlikler çok can sıkıcı . Ecek acak lı cümlelerden bıktık
-
@rybczynski2 yeni guy aldık alımlarımiz iibfden oluyor demişti ya en son onun gibi biraz belirsiz bir konuşma
Tek takıldığım sanırım tek düşünen benim bu konuyu ama ileriye dönük vermek istedikleri eğitim istatistik ve ekonometri diyor. Bu konularda nasıl bir eğitim ve iş yapabiliriz yani ben yapamam. Bütsuz geçtiğim dersler ama hiçbir zaman anlayamayacağım konular. İlgimi çekti, müfettiş adaylarını mi kastetti acaba yoksa dguy lari mi
-
@rybczynski2 ben suan soruldu sandım yine hayal kırıklığı diye düşündüm kendimcede nekadar hızlı oylamışlar dedim
-
@mahlaki K.bakmayın hocam arkadaşa net cevap vermek istedim siz de haklısınız uzun uzun yazı olunca bi de alakalı Bugün sorulursa onu yazacağım
-
Önceden ne güzelmiş senede 3 guy ilani 2 vmy 2 mhuy ohh birine giremezsen birine giriyormuşsun şimdi senede bir guy ilanı gelse öp başına koy
-
@falanfilan Risk analizi için dguylar kastediliyor gibi. İstatistik beni de zorlayan bir dersti ama bilemiyorum ilan aşaması bi gelsin bu merkezle ilgili yönetmelik çıkınca inceleriz