KALKINMA BAKANLIĞI PLANLAMA UZMAN YARDIMCISI
-
@alihusssain artırır diye soruyordu
-
@JanTinbergen teşekkür ederim.
-
İktisatta
Endüstri içi ticaret varsayımları
Üretim maliyetleri(iktisadi kâr,muhasebe kârı)
Fiyat tüketim eğrisi eğimi 0'sa ne olur
Kısa dönem Phillips eğrisi
Okun Kuralı
İşsizlik Oranı
Hangi işsizlik türleri önlenemez tarzında öncüllü soru
Karşılanmamış faiz paritesi ile ilgili bi soru
M2 para arzı bileşenleri
2001 krizinde devalüasyon beklentisine neden olan durum(döviz çapası vs.)
Para arzı artınca faizlerin düşmesi
Nominal para arzı=reel para arzı+gerçekleşen enflasyon durumu
Doyum Noktası
Gelir %40 artarken mallar %20 artırılırsa hangisi gerçekleşir -
@Piketty13 2001 krizi devalüasyon beklentisi sorusunda şıklarda A)İhracat teşvikleri. C)Kitlerin fiyatlarını sabitlemesi vardı. Acaba hatırlayan varmı? Şıklarda Döviz Rezervlerinin azalması var mıydı?
-
@paretosef döviz rezervlerinin azalması gibi bir şey hatırlamamakla beraber cevap olarak döviz çıpası yaptım o soruyu
şıklarda lüks mal normal mal ikame mal olan bir soru vardı ,soru kolaydı aslında "gelir %x artarken tüketilen miktar %x artmıştır o zaman bu mal nasıl bir maldır " cevabı lüks mal yaptım, ama acaba pay ile paydayı karıştırdım mı diye düşündüm sonra ,hatırlayan var mı değişkenlerin değerini -
@Piketty13 Lüks mal yaptığımı hatırlıyorum. Ayrıca, 1 ) Endüstri içi rekabet/ Tam rekabet özellikleri. , 2 )Üretim maliyetleri sorusu yanlış olan şık İktisadi kar pozitif olması için örtük maliyet büyük olmalı açık maliyetten.(saçma sapan bir şık) 3 )F.T.E nin eğimi 0 ise yatay eksene paralel, dikey eksene dik. X dikey eksende, Y yatay. X zorunlu mal olabilir/ Em<1 gibi bir şık ile Y malının fiyat esnekliğinin sonsuz olduğuna dair bir şık vardı ikisi arasında kaldım ama ne yaptım hatırlamıyorum. 4 )Kısa dönem Philps eğrisinde her noktada beklenen enf. = gerçekleşen enf. şıkkı yanlış (uzun dön.). 5 )Okun içler dışlar oran orantı 1.8. 6 ) Önelemeyen işsizlik= Doğal işsizlik = Yapısal + Friksiyonel = I Ve II. (Bu cevaplarda Gözümden kaçan olabilir. Yanlış da çıkabilir.)
-
Sinav sonuclari ne zaman aciklanacakti onunla ilgili bir bilgi var miydi ben mi hatirlamiyorum...
-
@terliksi sinav sonuclari kalkinma bak. bina girisine asilacak ve internet sayfasinda duyurulacaktir gibi bir ibare var. Net bir aciklanma tarihi verilmemis gördüğüm kadariyla.
-
Arkadaşlar c ve t arasında gidip geldiğimiz sorunun metnini tam hatırlayan var mi ? Maliye politikasının etkinligini mi soruyordu direkt yoksa başka bir bilgi vermiş miydi ?
-
@ziyaretci86 mp etkinliği
-
@paretosef eyvallah.
-
Geçen seneki sınav yanlış bilmiyorsam 1 haftada açıklanmış. Bu sene daha az kişilik bir ilan olduğu için inşallah bu hafta içi açıklarlar.
-
Geçen sene 8 gün sonra açıklandı yalnız ilanda açıklanacağı gün belirtilmişti. Bu sene böyle bir ifade olmasa da ben de bu hafta içi açıklanmasını bekliyorum.
-
bugün açıklanır mı acaba?
geçen sene odtü sem hazırlamıştı 8 günde açıklandı ancak bu sene ankusem aynı hızı gösterir mi bilinmez. -
http://forum.tercihiniyap.net/topic/599/2017-guy-i̇lani-3-000-guy-i̇sti̇yoruz/82?page=5 buraya ııbf ohal ılan edıyor
-
bu süreç biraz uzadı gibi sanki. onbin kişinin girdiği guy sınavları bile 8 saatte açıklanırdı önceden. geçen sene de hızlı açıklanmıştı. bu sene hala ses yok.
-
@JanTinbergen KALKINMA BAKANLIĞI PLANLAMA UZMAN YARDIMCISI içinde söyledi:
"onbin kişinin girdiği guy sınavları bile 8 saatte açıklanırdı önceden. "
Harbiden şok içerisindeyim şuan. -
ben bu hafta içinden ümitliydim. hala 2 günümüz var.
-
@JanTinbergen @ziyaretci86 hazine ve kalkinma listesi asgai yukari ayni. Kalkinmanin sinavi hazineden daha cabuk aciklanacagini dusunuyorum.
-
Açıklandı