2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@shady1 geçen sene genel kanaat muhasebe daha zordu.
-
Sayistay 1. sinavinda eski anayasa, 2.sinavinda yeni anayasa olcak, vay be:)
-
Üniversite sınavı 30 haziran 1 temmuz tarihine ertelendi
-
Şimdi elektronik sınav olacağı için kağıtta verilmeyeceği için iktisat ve muhasebede aman aman hesaplama soruları yoktur diyebilir miyiz arkadaşlar ?
-
@rybczynski2 Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş, işlem kâğıdı) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır.
-
@fiscaldrag Gözümden kaçmış teşekkür ederim.
-
Sınav farklı günlerde olabilecekmiş o halde sorular aynı mı olacak yoksa her oturumda farklı soru mu sorulacak anlamadım ben kılavuzdan
-
@gazi3 ÖSYM'yi aradım, farklı günlerde sınava giren adaylara sorulacak soruların farklı olacağını söylediler. Sorular farklı olsa bile, bir adayın ayrı ayrı iki sınava da girdiğini düşündüğümüzde başarı yüzdesi aynı olmayacaktır muhakkak. Bu da hakkaniyetsiz bir durum yaratacaktır. Keşke önce sağlam bir altyapı oluşturulup, sonrasında böyle köklü değişikliklere gidilse.
-
@fiscaldrag böyle saçma iş mi olur ya hocam
-
@fiscaldrag başvuran sayısı kapasiteyi aşarsa mı geçerli olucak bu 2 farklı sınav gerçekten enterasan
-
Max 15 bin kisi basvurur oda kapasiteyi asmaz diye dusunuyorum asarsa supriz olur
-
-
Sadece ankarann kapasitesi 5bin bence tek snav olur
-
Eleme Sınavı, 26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de ÖSYM Elektronik Sınav
Merkezlerinde (e-Sınav Merkezi) elektronik ortamda yapılacaktır. Sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak
her gün tek sınav olmak üzere takip eden günlerde de (28 Mayıs 2018 tarihinde ve takip eden diğer günlerde)
sınav yapılabilecektir. Adayların sınava alınacağı tarih, sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak
belirlenecektir.
1.4. Sınav ücretini yatırarak başvurusunu tamamlayan adayların sınava alınacakları tarih ve sınav merkezi,
adayların sınava başvurduğu tarih/saat, sınav merkezi tercihi ve sınav merkezinin kapasitesi göz önünde
bulundurularak ÖSYM tarafından belirlenecektir. Sınav merkezi kapasitesinin dolduğu durumlarda adaylar,
diğer günlerde ve diğer sınav merkezlerinde sınava alınabileceklerdir.ÖSYM, İstanbul ve İzmir'de e-sınav kapasitesini artıracak (28.11.2017)
"İstanbul'da elektronik sınav kapasitemizi 500'den 2 kat artışla bine, İzmir'de ise 125 olan aday kapasitesini 500'e çıkarmayı planlıyoruz"İstanbul ve İzmir'in kapasite böyleyse illaki sarkar.
Ankara kapasitesi ise 5000 diye biliyorum -
@zanzinho
Ankara-5000
İstanbul-500
İzmir-125Bildiğim kadarıyla rakamlar bu şekilde ve başvuru sayısının bundan fazla olacağını düşünüyorum.
-
@fiscaldrag, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@gazi3 ÖSYM'yi aradım, farklı günlerde sınava giren adaylara sorulacak soruların farklı olacağını söylediler. Sorular farklı olsa bile, bir adayın ayrı ayrı iki sınava da girdiğini düşündüğümüzde başarı yüzdesi aynı olmayacaktır muhakkak. Bu da hakkaniyetsiz bir durum yaratacaktır. Keşke önce sağlam bir altyapı oluşturulup, sonrasında böyle köklü değişikliklere gidilse.
Kesinlikle katılıyorum hocam. İnsanları farklı sorularla aynı değerlendirmeye tabi tutmak ne kadar adil olucak o da tartışılır tabi
-
Kesinlikle bu uygulamayı saçma buluyorum. Farklı sorular adil değil
-
Bu farklı gün farklı soru meselesini okuduğumuzda böyle bir şey olamaz, galiba anlamadığımız bir şeyler var dedim ama hayatımız kamera şakası tadında devam ediyor.
-
Başvuru da ticaret ve muhasebe çıkıyor. Acaba hangisini seçmek mantıklı olur? Ya da ikisini birden seçmek zorunda mıyız?
-
Sayistay gibi bi kurumun boyle bi sinavla denetci almasi oldukca uzucu:(
Osym otur sifir