2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
2011 sayıştay sınavı sorusu.
Paranın gelir dolanım hızı neye eşittir.
cevap: reel milli gelirin reel para stokuna oranı. ben cevabı reel para stokunun reel milli gelire oranı buluyorum.
M=k.P.T(Y) deklemini kullanacağız. -
@fc-real-gdp paranın gelir dolanım hızı P×T/M =V olması gerekiyor. T (işlem hacmi) P×T=GSYH olduğuna göre cevap gsyih/para stoku (M) doğru cevap oluyor.
-
@fc-real-gdp
M.V=P.Y
M/P=reel para arzi
Y=Reel GDP
V=Y/(M/P) -
-
k=M/PY bu para arzının nomınal milli gelire oranı. Her iki tarafı P ye bölersek M/P bölü PY/P oluyor orada p ler birbirini götürünce reel para stokunun reel milli gelire oranı çıkıyor cevap. ayrıca zaten cevap reel para stokunun reel milli gelire oranı olacak. yani senin bulduğun cevap doğru.
-
@beveridge-eğrisi Kitapta aynen bu sekilde çözmüş ama en sonunda cevabi reel milli gelirin reel para stokuna oranıdır demiş yanlislik kitapta sanirim. Cevap reel para stoku bölü reel gsmh olmali
-
@ameletüllabı hocam ösym de cevabı reeel milli gelirin reel para stokuna oranı şeklinde vermiş.
-
@fc-real-gdp hocam zeynelde reel para stokunun reel milli gelire oranı cevap olarak verilmiş. diğer türlü sadece fisher'ın teorisine göre çıkar başka türlü mümkün değil. Bir yanlışlık vardır.
-
Arkadaşlar konuyla pek alakalı değil ama bazı arkadaşlar şimdiden yeni anayasaya çalışmaya başlamışlar. Bunu seçimden sonra çalışmak daha mantıklı değil mi? Yani sonuçta belki 2.tura kalınabilir. 2.turun da 90 gün içinde olma durumu var, yani kpss’den sonra olma durumu var. Daha yeni kanuna çalışmak için erken değil mi?
-
@fc-real-gdp, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
ben bu deneme sınavını açamadım.oturumu açıyor ama sorular yüklenemiyor. Başka tarayıcılar denesem de aynı durum oluyor. Bu durum başka kişilerde de oldu mu?
-
@economist34 google chrome uygun yazıyordu sanırım.
-
ile huk. ve miras huk. çalıştınızmı arkadaşlar...
-
@crdnl84 aile demek istedim.
-
arkadaşlar kıymetli evrak dahil mi ben hala emin olamadım?
ticaret hukukunun içinde almış kitaplar ama çalışmamız gerekiyor mu? -
@keynesinruhu hocam eski sayıştay test sınavlarına ve sınav protokolüne bakın anlarsınız.
-
Vergi hukuku hariç tvs den kaç soru çıkar arkadaşlar?
-
@keynesinruhu dahil hocam en az bir soru var kesin
-
@minsipo onu bilmem de maliyede 15 sorunun 8'i vergi+tvs den çıkar + 1 kamu gelirleri + 2 bütçe + 2 maliye politikası + 2 maliye teorisi diye bekliyorum.
-
@marjinalist Teşekkürler hocam.
-
@islimbot ne yaptın arkadaş. O kadar gelir mi ya.