2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@victory-carleone ben geç geldiğim için duymadım demek ki ben gelirken 14.30da içeri girmeyen adaylar için kapılar kapatılacak çatılarda sniperlarla ateş açılacak acele edin minvalinde bi anons vardı. Nazi toplama kampına benziyordu 5dk içinde girmezsem yakacaklar sandım millet koşuyor dedim ben nereye geldim yahu
-
@kilici sadece sözel olan yds tarzı sınavlar için çok mantıklı ben sadece 2 soru görebildim Türkçenin ilk sorusu baya hızlı çözdüm
-
@rorschach159 aynen hocam işlem gerektiren her soru için vakit kaybı ayrıca müsvettenin ortasına kocaman yazı yazmışlar yayınevlerinin reklamını zorla göze sokan şekilde kendi karaladığını göremiyorsun
-
@fc-real-gdp hocam malumunuz çok eski bir site değiliz, oaravan site konumuna düşmemek için yapılan bir uygulama bu durum.
-
@paretowilfredo öyle vallaha arttırayım o zaman; domuzlar körfezi çıkarması ile de zirve yapmıştım:/
-
@kilici e sinavi begendin mi?
Bizimle degilsinnn.. -
Salonda bir bilgisayarin başına üçer beşer kişi geçip ne sormuşlar diye bakarken maliyedeki şu soruyu gördük asagidakilerden hangisi elektronik ortamda yapilamaz? Arkadaşlardan birisi e sinav dedi yuksek sesle etraftaki herkes kahkahalara boğuldu :):):) tug life gözlükleri belirdi hemen suratinda :)))
-
ÖSYM arayın şikayet edin. İstifaya davet edin. Kendi adıma şikayet edilmesi gereken her yere yaZdım durunu ilettim... herkes arasın durumun vehametini anlasınlar utanmazlar...
-
Umuyorum ki tüm sınavın iptalini bugün duyarız.
-
@qrats 15 nolu salondamıydın
-
Arkadaşlar Cimer-Bimer- twitter yüklenemeyi ihmal etmeyin. Sonuç ne olur bilemeyiz, hepimiz deneyelim tüm yolları. Önemsemezlik yapmayın lütfen mesele bizim meselemiz.
-
@möözun arkadaşımın dediği gibi aynen. Ayrıca ösym yi telefonla arayıp şikayet bölümünden gerekli baskıyı yapmayıda ihmal etmeyin.
-
Düşündüm de eğer e-sınava başvuran sayısı e- sınav merkezlerindeki kontenjan sayısını geçseydi bunlar 27’sinde de sınav yapacaktı. Cidden bunu yapacaktı. Şimdi 27’si için hazırlanan sınavı, ertelendi deyip geçiştirdikleri esenboğa için yapmasınlar. bu kadar garabet ve adaletsiz bir olaya imza atmazlar herhalde dimi. Kılıfını hazırlar nasıl olsa 2 ayrı gün sınav yapacaz diyerek.
-
Örnek bir metin paylaşmıştı pareto ama sayfalar arasında kaldı. Tekrar koyuyorum buraya.
26 Mayıs 2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde gerçekleştirilmesi planlanan Sayıştay-Eleme Sınavı'nın Ankara-Esenboğa E-sınav Merkezi'ndeki bölümü, teknik aksaklıklar nedeniyle tamamlanamamış ve bunun akabinde ÖSYM Başkanlığı, Ankara'daki sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştur.
İstanbul ve İzmir illerinde sınava giren adayların, sınavı tamamladıkları göz önünde bulundurularak, bu illerde sınavın iptali veya ertelenmesi yoluna gidilmemiştir. Lâkin bu durum, daha sonra Ankara'da sınava girecek adaylarla İstanbul ve İzmir illerinde sınava girmiş olan adaylar arasında hakkaniyetsizliğe neden olacaktır. Adaylara sorulacak soruların eşdeğer olması mümkün olmadığından, değerlendirmede adaletsizlik yaşanacaktır.
İkinci bir husus olarak; ilgili sınava Ankara dışından pek çok aday katılım göstermiş olup; yol, yemek, barınma gibi masraflara girmişlerdir. Adayların bu konudaki mağduriyetlerinin de acilen giderilmesi gereklidir.
Sınavın adil olarak yapılabilmesi adına tüm adaylar için iptalini, yeni yapılacak sınavda e-sınav usulünden vazgeçilmesini, adayların maddi olarak uğradığı zararın tazmin edilmesini ve bir daha böyle mağduriyetler yaşanmaması adına yetkililerce gereğinin yapılmasını arz ediyorum.
NOT: CİMER için bu metin 1000 karakteri geçiyor. Metnin sahibi @fiscaldrag arkadaşımız şu şekilde Cimer için revize etmiş :
26 Mayıs 2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde gerçekleştirilmesi planlanan Sayıştay-Eleme Sınavı'nın Ankara-Esenboğa E-sınav Merkezi'ndeki bölümü, teknik aksaklıklar nedeniyle tamamlanamamış ve bunun akabinde ÖSYM Başkanlığı, Ankara'daki sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştur.
İstanbul ve İzmir illerinde sınava giren adayların, sınavı tamamladıkları göz önünde bulundurularak, bu illerde sınavın iptali veya ertelenmesi yoluna gidilmemiştir. Lâkin bu durum, daha sonra Ankara'da sınava girecek adaylarla İstanbul ve İzmir illerinde sınava girmiş olan adaylar arasında hakkaniyetsizliğe neden olacaktır.
İkinci bir husus olarak; ilgili sınava Ankara dışından pek çok aday katılım göstermiş olup; yol, yemek, barınma gibi masraflara girmişlerdir.
Sınavın adil olarak yapılabilmesi adına tüm adaylar için iptalini, yeni yapılacak sınavda e-sınav usulünden vazgeçilmesini, adayların maddi olarak uğradığı zararın tazmin edilmesini arz ediyorum.Dilerseniz bunları kullanın hocalarım. Ama mutlaka yollayın.
-
Arkadaşlar, Sınav Protokolü m.15/1-a bendinde şu hüküm mevcut: "Güvenlik nedeniyle veya benzeri neden ile OSYM nin isteği ile sınavın iptali halinde; OSYM, Sayıştay Başkanlığı ile belirlenecek uygun bir tarihte sınavı yeniden yapmayı taahhüt eder."
Bu hükme göre yeni tarih belirlemede Sayıştay başkanlığının da fikri etkili olacaktır.
Diğer bir husus şu; sınav için ağustosa kadar boş tarihler şunlar: 3 haziran-15 temmuz ve 11-12 ağustos. Bunlardan 15 temmuz genel tatil hükmünde olduğu için sınav yapılamaz. 11-12 Ağustos ta sayıştayın yazılısı var. -
@kurumsaliktisat, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Arkadaşlar, Sınav Protokolü m.15/1-a bendinde şu hüküm mevcut: "Güvenlik nedeniyle veya benzeri neden ile OSYM nin isteği ile sınavın iptali halinde; OSYM, Sayıştay Başkanlığı ile belirlenecek uygun bir tarihte sınavı yeniden yapmayı taahhüt eder."
Bu hükme göre yeni tarih belirlemede Sayıştay başkanlığının da fikri etkili olacaktır.
Diğer bir husus şu; sınav için ağustosa kadar boş tarihler şunlar: 3 haziran-15 temmuz ve 11-12 ağustos. Bunlardan 15 temmuz genel tatil hükmünde olduğu için sınav yapılamaz. 11-12 Ağustos ta sayıştayın yazılısı var.Bende dun bunu soyledim sinavin yapilabilecegi tek tarih haftaya görünüyor.birazcik haysiyetleri varsa -ki yok- pazartesi aciklarlar sinav tarihini ve kimleri kapsayacagini
-
Bugün sınav mar mı acaba?
Facebook ta yazmis birisi
Grupta pazar günü sınavı olan birisine denk gelmedim
Varmı bilgisi olan -
@kurumsaliktisat zaten eger sayistay ile kararlastirilmasi bu sinav tamamen osymnin olur. ama sadece bir yerdeki tum merkezlerdeki ertelenmelidir.
ben cimere yazdim. ama bimere yazamadim basvuruda inatla zorunlu kisimlarini doldurunuz diyor ama tum zorunlu kisimlar doldurmama ragmen. bu yuzden bimere basvuru yapamadim.Sayistay icinde bilgi edinme formununu hazirladim ama imza kismini el ile attip formu taratttiktan sonra epostasina atacagim.
ben sayistaydan yarin yada en kotu bu haftaici bu konuyla aciklama yapilmasi gerektigini dusunuyorum. -
@guymağduru, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Bugün sınav mar mı acaba?
Facebook ta yazmis birisi
Grupta pazar günü sınavı olan birisine denk gelmedim
Varmı bilgisi olanFacebooktami grubun linkini atar misin
-
@economist34 Cimer ile Bimer arasında fark yok. İkisinde de sistem ilgili merciye yolluyor.