2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@yasaklı derdini seveyim senin
-
@genclerbirlikli
Aynen hocam öyle olursa ben başka 200 tl lik sınav beklerim, bir de şimdi yds yi 120 falan yaparlar 80 kağıdımız boşa gider -
@keynesinruhu tus kaçtan başlıyor acaba ya onlara mı kırdırsak napsak
-
arkadaşlar burada birbirimize hakarete varan sözler söylemeden tartışıp fikir alışverişinde bulunabileceğimize eminim. saat 5.12 olmuş bu kadar asabiyet uykusuzluktan galiba. ya özelden devam edin ya da gündüz.
-
@genclerbirlikli asabiyet uykusuzluktan değil hocam esenbogadaki saçma sapanlığa 5000 kişi maruz kaldı ama burda o insanların 200 lirası verilsin sınava girmesi ler deniyor.bunuda kendi yarattıkları bir mağduriyet üzerinden meşru kılmaya çalışıyorlar(sanki ÖSYM p 48 den ilk 225 i çağıracam dedi)
-
Arkadaşlar kendiminde sınav mağduru olduğunu belirterek sadece bir hususa dikkat çekmek istiyorum;
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Yönetmeliği;
Giriş sınavı esasları ve duyurulması
MADDE 5 – (1) Giriş sınavı; eleme sınavı, yazılı sınav ve mülakattan oluşur.
(2) Eleme ve yazılı sınavların yapılma usul ve esasları ile sınav sonuçlarına ilişkin hususlar Sayıştay Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi arasında yapılan protokole göre belirlenir.Bu sınavın ösym den alınması, kurumun kendi yapması veya başka bir üniversiteye yaptırması için yönetmelik değişikliği yapması gerekiyor.
Yönetmelik değişikliği yapılması demek bu sınavın komple iptal edilmesi hatta sınav ilanının komple iptal edilmesi demek ve diğer ilanında kim bilir ne kadar uzun süre sonra tekrar gelmesi demek. O kadar çalıştık, emek verdik. Ama bu sınavı ösym yapsın diye yapılmış bir hukuksal dayanak var. En adil çözüm sınavın olabildiğince hızlı sürede kağıt ortamında ösym tarafından tüm adaylara yeniden yapılmasıdır.
Ancak sınav takvimine baktığımızda ne boş bir gün var, ne de kağıt ortamında sınav yapılmasıniçin yeterli vakit var. Açıkçası bu ilansız dönemde elimizdeki ilandan da olmaktan çekiniyorum. Sırf bu yüzden haftaya sıfırdan tüm adaylara e sınav yapılsa razı olacağım. ( bu sefer sıkıntı yaşamadan adil eşit ve doğru bir e sınav olmak şartıyla tabiki )
-
Ösym bugun bir aciklama ile snavin tum adaylar icin gecersiz oldugunu ve sinavin 3 ay sonraya ertlendigini aciklayacak benim beklentim bu masraf olarakta herkesin snav basvuru ucreti iade edilecek daha baskasinj beklemeyin daha fazla masraf eden dava acip alabilir.
-
@zanzinho, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Ösym bugun bir aciklama ile snavin tum adaylar icin gecersiz oldugunu ve sinavin 3 ay sonraya ertlendigini aciklayacak benim beklentim bu masraf olarakta herkesin snav basvuru ucreti iade edilecek daha baskasinj beklemeyin daha fazla masraf eden dava acip alabilir.
Neden 3 ay sonra? Bence bu haftasonu yapilabilir.çünkü zaten bu sinava basvuru fazla olsaydi 2 gun sinav yapilacagi icin pazar gününün soeulari hazirdir.ayrica 3 ay sonra yaparlarsa sayistayin takvimine uymaz ki daha ilan bile gelmeden once sayistayin alim yapacagini ve 1 ocak 2019 da ise baslatmak istedigini soylemistik. Ama buraai da Turkiye
-
@terkiphatasi bir dunya proseduru var bu isin itiraz edenler dava acanlar bu kaos ortaminda haftaya yapalim demezle hadi haftya yapalim dedi sistem yine kitlendi ne olacak daha buyuk sknti ben e snav konusunda bir geri adim beklemiyorum adam oraya trilyonlari gommus bu snav e snav seklinde yapilcak o yuzden 3 ay sonraya felan atarlar.
-
@zanzinho, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@terkiphatasi bir dunya proseduru var bu isin itiraz edenler dava acanlar bu kaos ortaminda haftaya yapalim demezle hadi haftya yapalim dedi sistem yine kitlendi ne olacak daha buyuk sknti ben e snav konusunda bir geri adim beklemiyorum adam oraya trilyonlari gommus bu snav e snav seklinde yapilcak o yuzden 3 ay sonraya felan atarlar.
Dedigim gibi burasi Turkiye hersey mumkun bari bugun aciklama yapsalar da kafamiz berrak olsa
-
444 6796 arayio surekli soralim bugun bi aciklama yapilmasi icin elinizden geleni yapalim
-
@terkiphatasi yoo ne gerek var 3 ay sonra olsun.eksik konularımı tamamlarim
-
@uruk-hai, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@terkiphatasi yoo ne gerek var 3 ay sonra olsun.eksik konularımı tamamlarim
He ok
-
ÖSYM: Her hâlükârda açıklamayı bekleyeceksiniz. Zaten oluşan mağduriyetler hakkında ilgili birimlerin bilgisi var, bekleyeceksiniz.
Sayıştay: Bize bir şey söylenmedi bu konuda, bilmiyoruz. Sözlü olarak şikayet alamıyoruz, dilekçeyle başvurmanız gerekiyor.
Emeğe verilen değeri her defasında daha da güzel gösteriyorlar bize, sağ olsunlar.
-
@fiscaldrag sayıştay açısından yapabilecekleri fazla bir şey yok diye düşünüyorum. Sorumlu yine malum kurum ÖSYM. Umarım insanların masraflarını karşılarlar yani sözde değil gerçek anlamda karşılarlar.
-
@burcuburcu Telefondaki beyfendiye çıkışınca gayet rahat bir şekilde, hiçbir şey olmamış gibi 'Her şeyin farkındayız'. dedi. Sayıştay'da telefonu açanların dünyadan bihaber gibi davranmaları da sinir bozucu açıkçası. Bu söylediklerimi iletebileceğiniz kimse yok mu, diyorum. Biz bilmiyoruz diyorlar. Siz bilmiyorsanız kim bilecek acaba?
-
Ben iki kurumu da aradım. Sayıştay: sorumluluk ösym de bizim yapabileceğimiz bir şey yok.
ÖSYM: en kısa zamanda bilgilendirme yapılacaktır takipte kalın.Yazıklar olsun
-
Ben pazartesi sabahtan toplantı yapılır bir sonuç açıklanır sanıyordum ama galiba ÖSYM bizim gibi düşünmüyor.
-
sınavın 3 aylık uzun bir süre ertelenmesi de hak kaybı, herkesin sınavının iptal olmaması herkesin sınavının iptal olmasındaki hak kaybından daha büyük bir hak kaybı (yarışma usulü olan sınavda ve aynı kadroya farklı sınav uygulanmasının eşitlik ilkesine aykırılığı vs.) , şehir dışından gelen adayların yaptığı harcamaların iadesi olmazsa veya bir sonraki sınav için konaklama ve ulaşım sağlanmazsa orası ayrı bir mağduriyet. neresinden tutarsanız tutun elimizde kalır. daha geçen seneye kadar soruların güvenliğini sağlayamayıp soruları çaldıran kurumun neyine böyle teknolojik bir sınav, ösym önce sınav güvenliğini sağlayacak teknoloji edinsin...
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
ndan gelen adayların yaptığı harcamaların iadesi olmazsa veya bir sonraki sınav için konaklama ve ulaşım sağlanmazsa orası ayrı bir mağduriyet. neresinden tutarsanız
Hocam bu dediginiz sekilde magduriyetlerin giderilmesi acayip bir zaman alir misal deseki osym bana dilekce ile yaptiginz giderlerin faturasini gonderin magdriyetinizi giderecem nerden baksan 3000 kisi sana dilekce yollacak sen ona gore odeme yapacan vs vs bu snav komple iptal olmali oyle haftaya yada sonraki hafta yapalim snavi demekle bu surecler bitmez