2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@otuzyılsavaşı şu sayıştay sınavı bir nihayete kavuşsun pareto hocam açar bize şöyle güzelinden bir başlık
-
Kpss'nin kalkması demek her kurum sınavına çok yüksek katılım demek kişi sayısı kısıtlaması yapılamayacağı için burdanda her kurum sınavı parayla yapar ya da ösym'ye parayla yaptırır bunun sonunda her sınav için para verilmeye gider iş kesinlikle daha iyi bişeyin geliceğini düşünmüyorum ayrıca birde referans muhabbetlerinide kpss bir nebze azaltıyor diye düşünüyorum sonuçta kurum sınavına herkes girerse durum kötüleşebilir.
-
soruların kolay olması ile içlerinden birkaç zor sorunun şansa doğru yapılıp sınavı geçmek düşüncesi hiç mantıklı değil bence. önceki sınavlarda ne kadar basit soruları yanlış yaptığımız ortada. son kaymakamlık sınavı bununu en iyi örneği. 40 soruluk sınavın 2-3 sorusu hariç sınav aşırı kolaydı. burda ben doğrularımı söylerken bana forumda ilk 5-10 girersin diyenler olmuştu. sonuç ne oldu derseniz 154. oldum. yani sorular ne kadar kolay olursa olsun her ihtimalde yine eleyici oluyor. fule yakın netle ilk 100'e giremiyorsunuz yani.
-
@fc-real-gdp sorular kolaydı diyenlerin hatırladıkları sadece 5-6 tane akılda kalan basit sorular. Normalin dışında alışılmadık ve beklenmeyen birçok soru vardı alanda , genel kültür kısmı ise tamamen zordu ki bence sınavlarda olmaması gerek saçma sapan sorular soruyorlar anlamı yok ordan burdan duydun gördünde çözüceksin ya da attığın tutacak şansa hiçbir ölçücülüğü yok bunun
-
Yorumlari okudum ve cok dogru dusuncelerle karsilastim. Evet kpss gibi yilda 1 defa yapilan bir sinavin butun sinavlara girmek icin bir on bilet olmasi sahsen banada sacma geliyor. Sadece biran dusunun koskoca 1 yil gunde 7-8 saat ders calisiyorsunuz ama sinava 1 hafta kala bir kaza geciriyorsunuz veya cok yakin bir sevdiginizi kaybediyorsunuz psikolojik olarak yikik durumdasiniz ve sinavda konsantre olamadiniz simdi bu reva mi yani? Eger su elektronik sinav sistemi tam oturursa bence kpss ye gerek kalmadan belli basli 10-15 merkezde buyuk salonlar kurularak kurum sinavlari kpss on kosulu olmadan yapilabilir. Adi ustunde kardesim sinav yani. Suan ki sistemde sinava girmeye hak kazanmak icin sinava giriyoruz bu hic mantikli degil. Son olarak sayistay sinavina girenlere kendileri icin hayirli olmasini diliyorum umarim herkesin gonlune gore olur.
-
@lion Ben sınava son 10 gün kala çalışmayı bıraktım hocam. (KPSS) Artık psikolojik olarak takatim kalmadı. Dershane hocamla konuştum bu saatten sonra canın ne isterse onu yap dedi. Puanlarımı aldım gayet de. İş son 1 haftaya falan kalmıyor merak etme hiç. Tamam forumda fikirlerimizi özgürce tartışalım ama bazı ön kabulleri tartışmamız bana çok manasız geliyor. KPSS şartı kanuni bir dayanak olarak var ve Ecevit döneminden beri uygulanıyor. Bütün adaylar da bunu bilerek hazırlıklarını yapıyor ve sınava giriyorlar. Muhtemelen siz de bu ön kabulle hareket edip KPSS ye hazırlandınız. Bundan sonra da adaylar bunu kabul edip hazırlanacaklar.Tartışılacak onca şey varken bunları konuşmayalım lütfen.
-
Bence tartışılması gereken Sayıştay P 48'le alması gerekirken neden almadığıdır. Benim puanım var diye konuşmuyorum. Bir kural koyduysan önce kendin uyacaksın. Gerçi yine de çok fazla kafama takmıyorum sebebiyse zaten bu sınavda ilk 225'e kalacak kişiler KPSS'de de muhtemelen yüksek puan yapacak kişilerdir diye düşünüyorum. Ancak bu konuları çok fazla konuşursak buralar karışır vaziyet alın derim :))
-
Selamın Aleyküm Dostlar. Bende bir ÖSYM mağduru olarak sınavdan sonra foruma ancak girebildim. Öncelikle istanbulda oturduğum için sınav yerini doğal olarak İstanbul seçtim ama ÖSYM bizi ankaraya sürdü büyük rezillik silsilesi böylece başlamış oldu. Normalde sinirlendim gitmeyecektim birazda arkadaşların teşvikiyle gitmeye karar verdim. Neyse Ankaraya vardık sonra ikinci rezillik sınav merkezine ulaşmak oldu balık istifi şeklinde vardık sınav merkezine, dışarıdan hoş gibi duruyordu ama tuvalet sırası o intibayı götürdü. her neyse içeri girdik ve asıl büyük rezillik tiyatrosu sahneye konnmaya başlandı. Önce okunmyan karekod sonra aç kapa karekod iptal resim çekin çekilemyen resimler zamanın geçmesiyle gerilen sinirler başlayan protestolar derken bir saat sonunda iptal ve hadi güle dediler. Yanımıza kar olarak iki gün boyunca doğru dürüst uymadan yollarda geçn zaman ve boşa harcana paralar yazık vallahi yazık bu kurum acil olarak kapatılmalı
-
Ayrıca şunu söyleyeyim arkadaşalar yarın herkes sayıştayı telefon yağmuruna tutup bu sınavın ÖSYM den alınmasını kurum kendi yada başka bir üniversite ile anlaşıp sınavın tekrardan yapılmasını talep etmeli bu sınavı bir daha ÖSYM yaparsasa sayıştay 200 yıla yakın süre gelen tüm saygınlık ve tarihine kara bir leke çalacaktır. Sayıştaya bir telefon organizasyonu yapmalıyız yarın üstada ön ayak lütfen buna @paretowilfredo
-
@paca08 işin saçma yanı ne biliyor musun ösym bir eleme sınavı(kpss) yapıyor. sonra sayıştay sınavı için yine aynı kurum aynı içeriklerle tekrar eleme sınavı yapıyor. guy sınavında olduğu gibi farklı bir kurum yapsa yine lafım yok. ama bunun bu şekilde yapılması aklıma tek bir şey getiriyor PARA. çünkü senin de dediğin gibi kpss de iyi bir puan alamayan adam bu sınavda zaten alamayacak. şimdi arkadaşlar diyecek bu sınava kadar çalışır alır bende diyeceğim ki bu sınava kadar çalısıp alabiliyorsa o puanı bak bir buçuk ay sonra yine kpss var gir orada al yine puanını. daha sonra kpss deki ilkler olarak gelin en üst kurum için 225 kişi yarışalım. böyle sokaktan geçeni toplayıp sonra abuk subuk sınav yapmanın anlamı yok. bu kadar paraya ihtiyacın varsa hazineden yardım al...
-
@baumol kardesim onu tartisma bunu tartisma herseyi oldugu gibi kabullene kabullene bu duruma geldik. Su hale bak kendi aramizda bile konusamayacaksak ohoo ne sistem degisir ne adaletsizlik son bulur. Bak butun partilerin secim beyannamesinde ogretmenlerde ogretmenler diyor. ALLAH gostermesin sinava 3-5 gun kala bir kaza bela gelse basina hastanede yatsan sinava giremesen ne olacak dusundun mu hic bunu yazarken. Hersey insanlar icin dostum. Ben bundan 3-4 sene once sinava 10 gun kala babami kaybettim 3 gun kalada annem kalp krizi gecirdi bilmem kac gun yogun bakimda yatti. Hadi gel bu kafayla gir sinavada goreyim seni. Oyle oturup bilmis bilmis konusmak kolay...
-
Ayrıca takip edemedin arkadaşlar ÖSYM masraflarıda karşılayacak dendi ama o nasıl olacak acaba
-
Arkadaşlar p48 vs tartışmasını bırakıp öncelikli odaklanmamız gereken sayıştaya baskı yapıp bu sınavın ÖSYM den alınmasıdır. Çünkü bu işin bir kere tadı kaçtı bu saatten sonra bu sınavı ÖSYM nin yapması her türlü adaletsizdir şaibelidir en adil çözüm ÖSYM ye sınav ücretlerin iade ettirip sayıştayın kendi bu alım sürecini başlatmasıdır. Haksızmıyım @paretowilfredo
-
Bence komple osymden alınırsa sınav ücret iadesi falan yapmazlar. En fazla alışveriş çeki falan verirler diğer sınavlarda kullanmak üzere
-
@ua1905 eğer sayıştay protokolü iptal ederse ve paralar geri iade edilirse ki böyle bir sey mümkün görünmüyor. Masraf Sayıştay'ın bütçesinden çıkar ve Sayıştay yöneticileri bundan sorumlu olur. Aynısı ÖSYM için de geçerli.
Bu talepler makul görünmeyecektir. En makul talep herkesin iptal edilip yazılı ya da elektronik ortamda yeniden sınava tabi tutulmalarıdır. Protokole bilmem kaç kişiden az kişi başvurursa aradaki farkı Sayıştay ÖSYM'ye öder şeklinde madde koyduran ÖSYM'ye sınavı sen yapma ver herkesin paralarını demek kolay mı? Haa yol biletlerini tazmin edebilir şehir dışından gelenler için o makuldür ama en makul talebi yaparsak en azından zararı minimize etmiş oluruz.
-
bu p48 de diretenleride anlamadım gitti.neymiş p48 eleme sınavı yerine gecsinmiş. okudugunuzu anlamıyor musunuz Sayıştay kanununda sayistay eleme sınavı adı altında bir sınav yapılması zorunlu. p48 olacaksa sınav 4 aşamalı olur ve 225 kişi değil yine çok daha fazla kişi çağrılır.
-
@uruk-hai sen yenisin galiba
-
@keynesinruhu sesli güldüm o çeki de tek seferde kullandırır, para üstü vermezler
-
@yasaklı ezbere konuşmasan keşke. herkesin derdi sınavın iptal olması. bir de kpss puanını işin içine sokup durumu iyice içinden çıkılmaz hale getirmeye çalışmayın. herkesin tek hedefi sınavı iptal ettirmek olmalı. yok kpss puanı 81 olsun yok 82 olsun falan gibi saçmalamaları bir tarafa bırakmalıyız. zaten durumun eşi benzeri yok. ÖSYM'nin buradaki hamlesi benzerlerine aynı mahkemelerdeki emsal karar gibi emsal hamle teşkil edecektir.
bu arada bizzat komşumuz olan bir abi 2014'te kpss'den 70 küsürlerde puan aldı. aynı sene sayıştay ve hakimlik sınavı da varmış. ikisinde de başarılı olmuş. ancak mülakatta elendi. şuan hazinede. bu sene tekrar hazırlandı. bence bilip bilmeden konuşmamakta başkalarının adına karar vermemekte yarar var. kpss'den yüksek alan adam senin gibi burada konuşmaz zaten girer tekrar Sayıştay sınavından da alır. konuşacak daha önemli meseleler varken konuyu bulandırmayın!
-
@keynesinruhu, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Bence komple osymden alınırsa sınav ücret iadesi falan yapmazlar. En fazla alışveriş çeki falan verirler diğer sınavlarda kullanmak üzere
:))üstüne diyebilecek sözüm yok