2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@genclerbirlikli Söylediğin durum kısmen doğru dostum bence de ama bahsettiğin kişi sayısı, benim söz ettiğim kitleden daha kalabalık değil bence. Burada hangisinin hakkının korunması daha evlâdır diye düşünürsek fikrimde ısrarcıyım ben. Tabi dediğim gibi diğer koşullar normalleşir de farklı bir tablo ortaya çıkarsa senin öngördüğün sisteme ben de tamamım. Ancak mevcut koşullar devam ettikçe terazide hangi tarafın hakkı daha ağır basarsa onu kollamak daha adilane görünüyor. Bakalım önümüzdeki süreçte göreceğiz nasıl bir uygulama gelecek. Bu sınav nezdinde en azından bir ahvâl çıkacaktır ortaya.
-
@eray123 genel yetenek kısmını bitirdiğimde 15-16 dakika olmuştu akabinde genel kültüre geçiş için ileri tuşuna bastığımda tekrar başa dönüyordu , ben de kısım kısım ayırdıklarını düşünüp sınavı bitir ibaresine bastım ve komple sınav gitti(normalde gözden geçir sekmesinden geçişler oluyormuş fakat gözetmenler bize bunu bir kaç kişi aynı hataya düşünce söyledi yani sınav devam ederken ) neyse gözetmenler geldi isim falan aldılar bi 10dakika kadar bekledim, süreyi ilave edeceklerini söylediler açıldı sınava 10 dakika eksik başladım, gözetmene bunu söylediğimde siz çözmenizi devam edin sure otomatik eklenecek dendi. neyse bir şekilde sınavı tamamladığımda 7 dakika falan kalmıştı, cevapları da gözden geçirmeye zamanım kalmadı. bana süre eklendiyse ki soruları çözerken dikkat edemedim 2-3 dakika falandı(çoğunluk bitirdikten 2-3 dakika sonra kalktığımı anımsıyorum o esnada fazla da dikkat edemedim). Karekodu da kamera okumadı ayriyeten bizim salonda o şekilde başladık. Rezillikti gerçekten siz süre falan deyince anlatmak istedim epey uzun oldu ama
-
@genclerbirlikli Bu eleme illa KPSS olmamalı. Kendi sınavlarını yapmasınlar,elemeden geçmesinler demedim. Bir puan şartı yerine kendi sınavını yapsın diyorum Sayıştay,Kaymakamlık ve Hakimlik için en azından böyle olmalı. Torpilin engellenmesi konusunda da çok bir şey değişmiyor.A kişisini tanıyan B kişisi kazanamazsa A kişisini tanıyan C kişisi kazanıyor. Yeri geliyor kontejanlar boş kalıyor.
-
@kilici, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Bu sınav için değil bundan sonra yapılacak sınavlar için p48 şartını mantıklı buluyorum ben. Bu sınav öyle bir sınavdı ki sınavdaki sorular ya aşırı kokaydı ya da aşırı zordu ortası yoktu. Yanlışlar doğruyu götürmediği için kolay soruları yaptıktan sonra işaretlenen diğer zor sorularla tesadüfen sınav kazanılabilir bu hiç uzak ihtimal değil. Durum böyleyken şans eseri sınavı kazanmak hiç adil olmayacak p48 şartıyla hiç olmazsa yüksek puanlılar arasında bir yarış olur az da olsa adaletli bir şekilde kazanılmış olur sınav.
Kesinlikle katiliyorum.
Bu sinav icin ilana p48siz cikildigi icin dogru olan ilk haliyle sinav yapilmasi. Ama dun sinavda gordum ki osym soru havuzu yapmis, sinavin yarisi cok kolay, birazi normal birazi da cok zor sorulardan olusuyor. Sorular icinde dengesizlik var. kaymakamligin istisnai memurluk olmadigi, esnekligin 0-1 olan malin zorunlu mal olmasi vs bilgisiz ya da cok az bilgili kisilerin bile yapabilecegi sorular. Ama ozellikle maliyede tvsde cok karisik kitaplarda olmayan konular vardi. O sorulari bilgili de yapamaz. Ee dogru yanlisi goturmuyor haketmeyen birisi atip tutabilir.
Yani bu sene p48im yoktu, sinava kpssiz alacagi icin sevinmistim. Ama sinavda sunu cok net gordum ki kpss olsa en azindan hakedenler arasinda bi yaris olcakti ve kim kazansa kazansin cok da sorun olmazdi. Dunki sinav cok vicdanimi yaraladi acikcasi. Gercekten bilenin belli olacagi bi sinav degildi -
Arkadaşlar ösym sitesinde bugünde sınav var gözüküyor oldu mu böyle bi sınav
-
@sofuoglu hocam sınavı tamamla demeniz biraz sizin hatanız. Sınavdan önce e denemeyi çözüp bölümler arası geçişin "gözden geçir" sekmesinden olacağını biliyor olmanız gerekirdi. Tabi bunları söylüyorum diye adamları savunuyorum sanmayın. Tamamen saçma sapan bir sistem. 90 soru/ 90 dk tamamen adaletsiz bi kere. Bilgisayarda aşırı zaman kaybı oluyor.
-
@1umut Kısmen katılıp kısmen katılmıyorum buna. Çünkü Sayıştay eleme sınavının temel saiki sadece bilgiyi ölçmek değil, aynı zamanda bir sürat sınavı. Süre ile soru sayısının sayısal sorular olmasına rağmen denk tutulmasındaki temel amaç bu. Bu nedenle eski sınavlara da göz atarsanız çok ölçücü ve ölçücü soruların sınavın %20'sini oluşturduğunu, kalan sorularınsa çok ağır olmayan temel konulardan sorulduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bu yönden bakınca bilgi ölçmek gayesini Klasik sınava sakladığını, asıl sağlam soruları orada sorduğunu keza her alandan ciddi hakimiyeti orada beklediğini görebilirsiniz dostum. Bu yönden yine P48 aklıma yatmıyor. Şu olursa makul karşılanabilir, P48 ile al ve direkt klasik sınav yap. O vakit zaten eleme sınavının yerini KPSS almış olur ve amaç hasıl olur yine.
-
@paretowilfredo
Aynen zaten elemedeki o sallayip tutturabilenlerin sukur ki klasik sinavda elenemesi oluyor. Ama yine de klasige bile hakedenlerin girmesi icin kpss olabilir. hani direk eleme yerine kpss ile almak degil ama bi baz puan belirlenip 80 gibi en azindan kismen basarisini kanitlamis kisiler olabilir diye dusunuyorm.
Ama bu sinav icin degil tabiki. Insanlar 2 ay calisti hayal kurdu emek verdi, bu magduriyetin cozumu asla bu olmamali. Akla bile gelmesi hata. Gorusum diger olacak sinavlar icindi -
@paretowilfredo sizce sınav ne zaman yapılır?
-
@1umut Bu sınavın şans ile kazanılabileceğine de inanmıyorum dostum açıkçası. Çünkü eleme sınavı da 85 puan ve üzeri arasında geçiyor 225'e girmek için. KPSS'de 70 küsürlük seviyesi ile bu sınava gelen bir aday kolay kolay bu yarışa dahil olamaz ki örneğini de görmedim. Keza KPSS'de çuvallamış ama sonraki 4 ayını çok ciddi bir hazırlık ile geçirmiş bir arkadaşım derece ile kuruma girdi şu anda da meslek mensubu, KPSS başarısızlığı onun bu kurumu haketmediğini göstermez ki Klasik sınavda da derece yaptı bu arkadaşım. Klasik sınavda çok düşük alan aday sayısının 2 veya 3'ü geçmediğini eski sonuçlara bakınca görebilirsiniz ki onlarda da gerekçe başarısızlıktan ziyade başka sebepler olabilir. Her halukarda yarış zaten şampiyonlar arasında geçiyor. Bu yüzden KPSS süzgeci bir noktada anlamını yitiriyor yine ve yukarda değindiğim kişiler açısından sadece ek bir maliyet kalemi haline geliyor.
-
@1umut sayıştayın test sınavının ortalama bir bilgi seviyesinden sonrası için tamam nasip kısmet işi olduğuna inanıyorum ben alan sorularına bakarsak çok absürt sorular yok çok farklı içeriklere çalışmaktan ziyade genel herzaman çıkan konulara iyi hakim olmak lazım. Ama genel kültür kısmı tamamen şans nekar çalışsanda yapamayacağın sorular oluyor denk gelmesi lazım bir yerlerden . Mesela 2011 yılında kazanan bir arkadaşla muhabbetimizde arkadaş sınavdan iki gün önce yorulmuş tv açmış cnn türkte bir program izlemiş hani kafası dağılsın diye oradan iki tane soru yakalamış butarz denk gelme durumları yada güzel sallamasyonlarla genel kültürden fazla soru yapılır ve kazanma şansı artar diye düşünüyorum
-
@qrats Bu hafta netleşir dostum bir şey diyemiyorum kimseyle konuşmadan.
-
Arkadaşlar kpss dibi senede nirkez yapılan bir sınavın yıl içindeki tüm sınavlara girme şartı olmasına kesinlikle karşıyım bir yıl emek ver çalış son bir haftan kötü geçerse sınava geç kalabilirsın hasta olabilirsin ölüm kalım olabilir yani bir dış etken yüzünden insanın önündeki bir yıl boyunca açılan sınavların hepsine girememesi e karşıyım sınavlar herkeze açık olsun herkez girsin kim yüksek puan alırsa kazanır bukadar basit bir işlem hem böyle olduğında eskiden daha fazla karşılaştığımız en yüksek puan alan 100-200 kişinin girmeyecekleri bir sınava bile sırf kendilerini tatmin etmek için başvurup kontejan doldurmalarınında önğne geçmiş oluruz bence .
-
@paretowilfredo hacam ortalık durulduktan sonra kurumsınavlarında kpss şartı olmalımı olmamalımı şeklinde bir başlık açıp orada düşüncelerimizi paylaşabiliriz diye düşünüyorum nasıl olur
-
@sofuoglu teşekkür ederim bilgilendirici oldu . Emeğimize yazık ediyolar. Tek derdimizin sınav soru olması lazımken çekilen çilelere bak. Biz hiç başlayamadık
-
@victory-carleone Güzel olur dostum.
-
@victory-carleone kpssin yilda bi kez olmasina ben de karsiyim. Ama bence kpsssiz alimdan ziyade kpss yilda 2 kez olabilir. Bi yaz bi kis.
Boylelikle insanlar hatalarini telafi etmek icin bi yil beklemis olmaz. Aman neyse dusunceler dusunceler:)
Once su sinavdaki hakkaniyet durum duzelsin, digerlerine Allah kerim:) -
@1umut Bu iletiyi kaldırsam mı n'apsam? :)) ÖSYM duyar okur yapmaya kalkar, yılda bir olanını organize etmekte zorlanıyor kurum zaten.
-
@paretowilfredo :)) haklisin:))) oyle bir sey olsa o da ayri kaos olur. Yapilan her yenilik lehimize olacagi yerde aleyhimize oluyor,boyle de mukemmel bi kurum kendisi:D o yuzden kaldirabilirsin,evet:/
-
evet evet ayrı bir başlık açalım.orada tartışalım. kpss'yi tartışalım. kpss'nin kaldırılmasını tartışalım.kpss'siz bir hayatı tartışalım.kpss'nin hayatımıza kattıklarını tartışalım.kpss'nin hayatımızdan götürdüklerini tartışalım.başlık şart.başlık lazım.bize bir başlık lazım nerden bulsak acaba?