2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
sürecin başından beri bu adamlar kararlarını duruma göre alıyor, duruma göre sınavı 2 gün farklı sorularla yapma ihtimalleri vardı, yine duruma göre 3 gün önce insanların tercih yerlerini değişirdiler bu krizi de duruma göre sonuçlandıracaklar. şu olayda sınava giren herkes mağdur ve getirilecek çözümün mağduriyetleri tamamen yok etmesi mümkün değil. ben bi yandan seçim öncesi tepki çekeceği kesin yollara başvurmazlar diyorum bi yandan da ösym bu belli olmaz diyorum. şahsi kanaatim sınavı komple iptal ederler ve optiklerle istanbul izmir ankara da tekrardan sınav yaparlar
-
@enki Bizim bilgisayarlara reset atılmadı mesela. Sanki f5'e basılmış gibi oldu. Sonra dili değiştirip eski hale getirdik direk fotoğraf aşamasına geçti.
-
@replaa Bizdede o şekilde Barkod sorunu çözülüyordu..Ne için işi karıştırıp reset attılar onuda anlamış değilim..Sınav başlamadan 14:40 gibi barkod kaldırılsaydı sorun olmayacaktı.Soruları görenler olduğu andan itibaren süreç yönetilemez oldu.
-
@enki Sanırım tek bir sınav koordinasyon merkezi yok(saçma). Çünkü sınav saati daha gelmeden bizim bilgisayarlarda başlama saati 15.00 olarak güncellendi. Kimse soruları göremedi yani.
-
@replaa evet başta bahsettiğiniz barkod okutamam ve fotoğraf çekememe sorunları Ankarada da yaşandı. siz bu sorunların ardından sınava sorunsuz bir şekilde devam edebilmişsiniz Ankara Esenboğada ise devamında da sınav sorunsuz ilerlemedi bir soru ekrana geldi ikinciye geçerken ekranlar dondu daha sonra tekrar geldi fakat süre geçmişti. bir kısım adaylara ekran gelirken bir kısım adayların ekranı daha geç geldi ya da hiç gelmedi. sonuç olarak saat 3 ü geçmişti ve sınav bir daha kendine gelemedi.
-
@replaa ben Esenboğa da nasıl olduysa 2:45 de sınava başladım 1 soru çözdüm bütün bilgisayarlar kapandı sonra benim sisteme girmedi ama başkalarının ki girdi bu kez.hic giremeyenlerde oldu yani tamamen şans sonra benim ki tekrar geldi 50dk kaldı yazıyordu.muhatap kimse yoktu toplama kampı gibiydi hayatımda yaşamadığım kadar gerilim yaşadım.
-
@replaa esas sorun kiminin sınavı başlarken diğerlerinin başlamamasıydı, barkodu kabul etmedi herkes sakince bekledi sınav saatinde işleri çığırından çıkaran kiminin sınavı başlarken diğerlerinin başlamaması. insanları panikletip geren ne olacak şimdi dedirten o oldu , salonda danışman bazılarının sınavı başladı oturun bekleyin gibi bişey söylediğinde bi baktım benim sınavım başlamış 15 16 soru çözmüştüm ki sistem kapandı. büyük ihtimal aç kapa yaptılar ama tekrar bilgisayarlar açıldığında benim dakikam 50ye düşmüş ve yine çoğunluğun sistemi açılmamıştı ordan sonra işler karıştı zaten
-
@zwasp hocam, aç kapa aç kapa artema oldu.
-
-
@fc-real-gdp off hemde nasıl
-
Yarın kapsamlı bir açıklama yapılır inşallah.
-
@fc-real-gdp tabi ki. Bir özür bile dilemediler.
-
Sınav bence iptal olacak olmasa bile mahkeme iptal eder zaten
-
@replaa 14.25 den 14.45 e kadar barkod okutmaya calistik olmafi benim salonumda 5 6kisinin barkodunu okudu sistem onlar sinava basladilar pcler kapatildi sinava baslayanlarin pcsi kapatilmamisti benim caprazim 8 no ben 1 nodaydim pcler kapatildiktan sonra fotoyla giris yapilcagi soylendi benim fitomu kabul etmedi ve pc dondu sinav gorevlisi kendi pc iminreset dugmesine basti ekran geldi sinava basladigimda 77 dkkakniz kaldi yaziyodu sinav gorevlisine 8 nonun sinava coktan basladigini benim suremin telafi edilip edilmeyecegini sordum cevap alamafim arkamdaki ve onumdeki pcler halen acilmamisti 8 nodaki arkadas yaklasik 20 soru cozdunu belirtti ki biz sinava baslayamamistik tum pclerin kapatilip sure sifirlanacagi soylendi bunun uzerine herkes ayaga kalkti ve alkis tutmaya basladi tum pcler kapatildi acildi sure olarak son 57 dk kaldi yaziyodu sinav sureleri sifirlandiginfa yaklasik 20 soruyu onceden cozen arkadas hemen isaretliycekti ve adaletsiz olucakti bunun uzerine iptal sesleri yukseldi ve siralara vurmaya basladilar yaklasik 1 saat aciklama yapilmadi ve millet gerildi.olay 1 kac arkadaslarin sinava baslayip sorulari cozmeleri bizim sinava baslayamamiz sinav gorevlilerinse sure sifirlanacak demesi uzerine millet cildirdi eger herkes baslayamamis olsa problem yoktu 1 soru dahi onemliyken 20 yi askin soru goren arkadas her halukarda onde
-
Sınavı tamamla tuşuna basılmadan otomatik ekran kapandı. Eğer sınav herşeyiyle doğru yapılsa idi bu durum bir sorun yaratırmıydı???
-
Arkadaşlar aranızda daha önce e sinav uygulamasıyla Ales ya da YDS ye giren var mı , barkod okuttunuz mu daha önce ?
-
@nesrin8 vay be tam bir kaos ortamı. Yani siz itiraz etmeseniz sınav baştan başlayacaktı ve 20 soru gören de.. Ben salon görevlilerinin de kabahatli olduğunu düşünüyorum. İstanbul'da barkodlar okunurken sorun olunca sınavın başlamasına 10 dk kala falan merkezle irtibata geçtiler ve sınav saati 15.00 olarak güncellendi. Eğer sınav başlayana kadar aynısı yapılsaydı belki de hiç bunlar yaşanmayacaktı.
-
@veda sanmıyorum. Benim de aynısı oldu. O teleş ile kimsenin dikkat ediceğini sanmıyorum. Zaten ekran kapandı ve "sınavınız tamamlanmıştır" yazıyordu.
-
@postaci arkadasim arkadaslarin belirttigi gibi osym daha once belirtmisti.Sayistay icin P48 ile basvuru alinacak diye.bircok kisi sirf bu yuzden sinava girdi.Ama bir ilan cikiyor P48 den yeller esiyor.Oyuzden daha kpss ye girmemis kisiler icin adilsizlik bir durum yok. Yada bunu bilmedigi icin kpss ye girmemisler icinde sunu derim. O donemde bircok forumda yada bircok yerde bunun hakkinda yazilanlar oldu.sayistay sinavina girmek isteyen kisi ilaki bu forumlara girip kolacan eder. eger ilgilenmemisse birseu diyemem. Basta P48 olmaliydi kosullar arasinda. eger olsaydi bu kadar magduriyet te yasanmazdi.
Balik bastan kokar denir ya resmen oyle birsey. Bastan sonra sıkıntıliydi. Ayrica her zaman yaptiklari zaman olan Eylul-Aralik aylarinda yapip hem de 2018 kpss de gecmis olurdu.bu ilan cok sacma zamanda cikti. -
@replaa yazıklar olsun bizleri bu duruma düşürenlerden. Teşekkür ederim dostum