28 May 2018 12:23

Arkadaşlar bende düşüncelerimi toplu olarak paylaşmak isterim
1-) Sınavla ilgili sıkıntı sınav ilanı ile başlamıştır. İlanda belirtilen26-27 Mayıs iki günde yapılabilir kararı ile. Hala merak etmekteyim ösym sınav protokolündeki standart sağma hesaplanasını sınav iki günde olsaydı nasıl hesaplayacaktı.
2-) Adayların sınava gireceği yerlerin sınavdan 3 gün önce ve bazı kişilerin terçih ettikleri illerden başka ilde sınava girmeye MAHKUM EDİLMESİYLE sıkıntılar katlanarak artmıştır.
3-) Duyularda sınavdan en az bir saat önce sınav merkezinde olun deniliyor. İyi güzel sen insanları bir saat önce çağırıyorsunda orası Allahın dağı ne doğru düzgün bekleme salonu ne yeterli seviyede wc ne de insanların bir su yada yiyecek alaçağı bir tesis mevcut. İşportacı abilere saygım sonsuz ama sınava giren kişiler yiyecek ihtiyacını buralardan karşıladığı taktirde sınav esnasında oluşacak olası sıkıntılardan kim sorumlu olacaktır insanlar şehir dışından geliyor aç olarak sınava girecek halleri yok. Ayrıca kimse suya 1,5 tl bir kıytırık çaya kahveyede 2,5 tl vermek zorunda değil. Ve sıcaktan insanları benzinliklerde ve köprü altlarında köprü gölgelerinde bekletmek ise insanımıza verilen değerin bir göstergesidir acaba yağmur yağsaydı insanlar be yapacaktı ...!
4-) Sınav merkezini fiziksel olarak beğendim ama sıkıntular daha masama oturunca başladı ekranda temassızlık vardı ekran gidip geliyordu görevliyi çağırdım yapamadı oda birinni çağırdı ekranın arkasındaki kabloları sıktı falan tamam oldu dedi eminmisimiz sınav esnasında birdaha olursa be yapmalıyım dedim kablolarla oynayın olmaz ise el kaldırın cevabı içime su serpti. Çözüm çok etkileyiciydi...!!
5-) Barkottaki sıkıntıuı hepimiz biliyoruz zaten hepimiz barkotu okutabilmek için defalarça ayağa kalkıp kamera karşısında akrobatik hareketler yaptık sınav süresi geldiğinde bizde ekranlara hiç birşey gelmedi ama yanmasalar sınava başlayan arkadaşlar vardı duygusal çöküş zaten orada nirvanaya başladı yapılan duyuruda hatanın giderileceği belirtildi ama soruları gören kişiler olduğu ve hata giderildiğince yeni soruların sorulacağı falan belirtilmedi insanlar zaten bunu düşünmekten aklını yitirecek seviyeye geldi yani duyurularda yetersiz ve açıklayıcı değildi
6-) insanların alkışlayarak ve fiziksel zararlar cermeden masalara vurmadından ve birbirleriyle durumu konuş asından daha iyi ve makul bir tepki ne olabilirki alkışlayan arkadaşların elleri dert görmesin.
7-) Bir takım sıkıntılı arkadaşlarda vardı söyleki tepkilerinin şiddetini ayarlayamayan benim şahit olduğum bir arkadaş sınav koordinasyon merkezin arıyordu bağırarak en yetkili kim diye ve bir arkadaşra bir görevlinin yakasına yapışmak üzereydi başka salonda ben duymadım ama söylediklerine göre sosyalizm gelecek sıkıntılar bitecek diye slogan atan bile varmış bu tepkileride kesinlikle doğru bulmuyorum
8-) gelelim bundan sonra be yapılacağına bence sınav iptal edilip eski sistemde yapılmalı her adayın ösym ye ödeme yaptığı kredi kartına artakama makül bir bedel yatırılmalı illaki masraf konusunda tam bir adalet sağlanamaz ama buda yapılabilse iyi olur düşüncesindeyim. Bu aradada tepkilerimizi birlik olup ösym ve sayıştaya durmak bilmeden iletmeliyiz . İçimi döktüm rahatladım ohhh