Hayırlı Kandiller Tercihini Yap Ailesi
-
Dostlar hepinize Merhaba.
Uzunca süredir birlikteyiz ve birlikte bir çok şey paylaştık bu platform altında. Evvelinde sosyal medya ve şimdi burası sürekli bir iletişimimiz söz konusu. Biliyorum ki özellikle KPSS noktasında çok zor bir dönemden geçiyoruz hep birlikte. Süreçlerin uzunluğu, kadroların azlığı ve her geçen gün kalabalıklaşan genç işsiz ordusunun parçası haline gelmek... Tüm bunların yarattığı buhranı sizler gibi bu süreçten geçmiş birisi olarak çok iyi biliyorum. Ancak sizlere söylemek istediğim bir kaç şey var. Bir süredir tüm bu buhranın neticesi olarak forumumuzda tansiyon oldukça yüksek. Herkes gergin, mutsuz ve en önemlisi umutsuz. Hepimizin düşleri, hayattan beklentileri, hayal kırıklıkları, üzüntüleri var. Herkesin kendi içinde kızmak, kırmak ve hatta isyan etmek için geçerli sebepler olabilir.
Unutmayın ki dostlar, umutlu olmaz iseniz, mutsuz olursunuz. Mutsuz olursanız da mutsuz edersiniz. Karşınızda kişiliği, sorunları, yaşadığı zorlukları hakkında hiç fikriniz olmayan, bir takma isimden ibaret insanlar var. Ne kadar kırılgandır, ne kadar üzülür, sizin bir cümlenizle nasıl kötü hisseder farkında olmadığınız insanlar. Keza kendi çevreniz, aileniz, sevdikleriniz de sizin mutsuzluğunuzdan nasibini alacaktır. Tıpkı umudunuzdan alacağı gibi. Gönül kırmak, gönül yıkmak çok kolaydır. Aylar belki yıllar içinde inşa edilen bir güveni, muhabbeti ve dahi özgüveni bazen bir ağır cümleniz yerle bir edebilir. Sonrasında siz bunu düzeltmek isteseniz de her yara iz bırakır insanın bedeninde olduğu gibi yüreğinde de. Yaralayan sadece karşısındakini değil, kendisini de yaralar hem. Dil bıçağı iki uçludur. Kendinize saplamadan kimseye vuramazsınız. Bu dünyadaki hiçbir şey bir gönül yıkmaya değmez. Her iş hallolur, her engel aşılabilir dostlar ama bir gönül kırmak hayata yapılabilecek en büyük zûldür.
Bir şekilde bu zor günler geçecek dostlar. Bu zor günleri sizinle bölüşen bir dostunuzum.. Sabır ile, dua ile, mütevekkil ve teslim olarak. Tefekkür ederek, emek vererek evvela. Siz gönlünüzdeki işler ve düşlediğiniz gelecek için her gün o masanın başına geçin. Ne için çalıştığınızı hatırlayın. Kimisi sadece ekmeğimi kazanayım diye yapsın bunu, kimisi iyi yerlere gelip daha büyük değer üreteyim diye yapsın. Hiç fark etmez, yapılması gereken şey emek vermektir. Bunun akabinde de sabır ve dua gelir. Dua sadece kendiniz için yapılan eylem değildir. Duanızı emek veren tüm dostlarınız için de edin. Çünkü inanan, inanmayan her kişinin emeği aynı oranda kıymetlidir. Emek en yüce değerdir, insanı insan yapan, insanı kıymetli kılan bir değer.
Bugün dua etmek, umut etmek, tevekkül etmek için güzel bir gün.
Bugün yıktığınız gönülleri iyi etmek için güzel bir fırsat.
Bugün hüsn-ü zan ile bakmaya başlamak için güzel bir dönemeç.Yarın bugünden farklı olsun dostlar. Yarın ve sonrası yarınlar verdiğiniz emek ölçüsünde, kazandığınız gönül, dokunduğunuz insan kadar sizindir.
Allah emeklerinizin karşılığını misli ile ve tez vakitte sizlere nasip etsin. Bu vesile ile Kandiliniz mübarek, Allah yâr ve yardımcınız olsun.
-
bugün af olunmadık kul, şifa bulmadık hasta, kabul olmayan duamız olmasın inşallah.
ALLAH, tüm bekleyenlere beklediklerini nasip etsin -
@paretowilfredo hayırlı kandiller mübarekler. @Phoenix @Antimülakat @Agor @odtüsbky @genclerbirlikli ve ismini dayamadığımız nice güzide üyemiz
-
Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar. Her kandil bizde bişey dağıtılır. Bu kandilde de bir avuç çekirdeği benim için çitleyin, muhabbetimiz daim olsun.
-
@paretowilfredo ve Herkese hayırlı kandiller Dostlar
@aliveli hocam bizi nasi unutursun
@Antimülakat dostum senin kandilini özeklikle ve ayrica kutlarim.
-
@paretowilfredo herkesin kandilini kutlarım allah hepimize hayırlı kapılar açsın gönül rahatlığıyla emek ve dua ile allah yardicimz olsun..
-
@shady1 hocam aklıma sen ve senin gibi aktif baya bir üye geldi mesela @guyan-gelmiş hepinizi saymak isterdim ama zaman kısıtlı. O yüzden tüm ty ailesine hayırlı kandiller diledim.
-
Ty Ailesine hayırlı cumalar ve kandiller diliyorum. En kısa sürede sınav bombardımanı yaşayacağımız bir zaman olmasını temenni ediyorum.
-
Tüm Ty üyesi emekdar kardeşlerimin kandili mübarek olsun.Allah dualarınızı kabul etsin.
-
Hayırlı kandiller bu mubarek gece de Allah kimin ne dileği varsa kabul etsin inşallah
-
Hayırlı kandiller ...Bu mübarek gecede islam alemi için kardeşleriniz için ve tabiki de kendiniz için dua etmeyi unutmayın inşallah
-
Bu gece edilen dualar cok hayirliymis. O yuzden bol bol dua edelim insallah
Forum oyle oldu ki benim icin, her kendime is icin dua edecek oldugumda sizler de aklima geliyorsunuz, size de ediyorum. Rabbim hepimizin tez zamanda yardimcisi olsun. Bol duayla, berat gecemiz mubarek olsun🤲 -
büyük bir çaba ve özveriyle ders çalışarak bir işe girmeye çalışan bütün arkadaşların kandilini kutlarım ve saglıklı güzel günler temenni ederim
-
Bir kandilden diğerine kadar zayıf ve titreyen alevimiz sönmüş olabilir. Bir nebze yorulmuş, biraz yıpranmış, çokça üzülmüş olabiliriz. Gözünüzden akacak her bir damlanın, dua olup semaya dönmüş avcunuzdan yükseleceği gecedir bu gece. Gerçek şu ki; insana en büyük haksızlığı en çok kendisi edebilir. Bu haksızlık için dua etmeli en çok. Sizin kendinize ettiğiniz adaletsizliği, kendi bozduğunuz terazinizi, ilahi adalet düzeltecektir. Allah çok büyük dostlar, amenna.
Yüreğiniz kırıklarından yükselen her bir duanın kabul olması dileği ile, kandiliniz mübarek olsun dostlar.
Yeni, nice kandillerde ve tek tek hepinizle dualarda buluşmak üzere, Allah yâr ve yardımcınız olsun hepinizin. -
Cennet kapılarının açıldığı berat gecesi mübarek olsun.
-
bu mübarek gecede beni toprak et Allahım. hemen yakma.önce bir konuşalım.Sana soracaklarım var.görüşmek üzere..
hayırlı kandiller.