Güncel Ekonomik Gelişmeler
-
Doları düşürebilmenin tek yolu üstad açıklamış:
https://www.youtube.com/watch?v=u9nu5kOden8 -
@aliveli Bankaların Merkez Bankasında zorunlu olarak ayırdıkları parasal karşılıkların bir kısmını da döviz ve altın olarak ayırması diyebilirim.
Bu oran düştüğünde bankaların döviz kullanım miktarı daha da artıyor.Ama bunu istediğimiz kadar basit bir dille anlatalım "halka" ne olacak, ne değişecek?
-
@sofuoglu Özgür Demirtaş'ın bakışları peki?
-
@buseneatanıyorum cahil içine düşmüş alime acı derlerdi bunu kastediyorlar sanırım.
-
@buseneatanıyorum ABd ile olan diplomatik krizin bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekiyor hocam.Dün görüşme yapılacağı haberi bile kura anında etki etti.Birde dün trumpın imzaladığı kararname konusu var.İran ile ithalat yapan ülekere de yaptırım uygulanacağını dile getirdi.Ab ülkeleri ve Türkiyenin bu konu hakkında muafiyet talep edeceği konuşuluyor.
-
@luthor ABD ile anlaşma söyletisinin bile kuru biraz da olsa aşağı çekmesi ancak günü kurtarır. Bu yaptırımlardan muafiyet istemek acizlik resmen.Türkiye'nin başka bir ülke ile olan ticari ilişkilerine müdahale etmek, yaptırımda bulunmak bağımsızlığa indirilmiş bir darbedir.
Ben bu yaptırım kararına karşı Türkiye ve AB dışında İran ithalatında önemli paya sahip Birleşik Arap Emirlikleri'nin tavrını merak ediyorum.Kaldı ki AB, İran ile olan ticareti sürdüreceğini açıkladı.Trump pazarlık yoluyla anlaşma yapmanın peşinde.Yakında öğreniriz.
-
-
@buseneatanıyorum Hocam ne yazıkki o konuda haklısınız.Ancak Türkiyenin iç sorunlarını halledene kadar dış politikada dengeli bir siyaset izlemesi gerekiyor.Arabistan bu süreçte Abd yanında olacaktır diye düşünüyorum.Bence biz tamamen iç ekonomiye odaklandığımız için dışarıdaki gelişmeleri kaçırıyoruz bu da ayrı bir tartışma konusu.Doların diğer ülke paraları karşısında da değer kazandığı bir gerçek.Bizdeki yansımasının bu denli buyük olma sebebi daha kırılgan bir ekonomiye sahip olmamız şüphesiz.Bunun sebebide bu başlıkta “yapısal sorunlar” adı altında çok defa dile getirildi zaten.
-
@buseneatanıyorum o da güzel o da güzel
-
Eylül ayından itibaren üç aylık diye bildiğimiz yaşlılık aylığı bundan sonra her ay verilecek ve zamla birlikte 543 lira olacak.
Ne kadar ekonomik bir bilgi sayılır bilemiyorum ama ekleyeyim Ocak 2019'dan itibaren market alışverişlerinde kullandığımız plastik poşetleri parayla satın alacağız. Çevreci bir karar olmuş ama eksik. Bu ücreti fazladan poşet alanlar için uygulamaları gerekirdi diye düşünüyorum ya da daha çevre dostu poşetler, kağıt keseler kullanımı zorunlu hale getirilebilir. Hatta file çantalar da olabilir eskilerdeki gibi. Mango'da bir tane görmüştüm file çanta ondan alacağım, tarzımızdan asla ödün vermeyeceğiz, evet market alışverişinde bile
-
@buseneatanıyorum o nasil ismis oyle. Posetler madem parali olacak o zaman secenek olmali. Marketlerde kese kagiti posetlerin yerine gecmeli ben poset istiyorum derse musteri ekstra ucret alinabilir. Bknz Bim. Posetleri kasanin altina sakliyorlar birtane birtane veriyorlar
-
@lion Bim'de kasiyerden poşet istemek küfürdür.Herhalde küfür yani öyle olmalı yoksa niye trip atsınlar ki poşet isteyince.
Bir düzenleme yapılır diye düşünüyorum.Hayatta para vermem poşete -
@buseneatanıyorum ben bi süt aldigimda 7 tane poset daha alirdim. Suan bi miktar uzuldum. Yilbasina kadar poset stogu yapalim bari🤪
-
Huzur a haber'de
https://youtu.be/7Zc-R31lrJ4 -
@onuktekin bu haber ne zaman yapılmış? Şakaysa komik değil gerçekse de hiç komik değil.
-
@onuktekin
..elleri cebinde ve hareketleri görüyorsunuz.elleri titriyor... :))
link vermeyeyim -
@agor Mayıs ayında yapılmış sanırım. Bunun troll haber olmaması insanı dehşete düşürüyor. Kuzey Kore Devlet Televizyonu'ndan yapılan propaganda gibi. İzleyince alışıyor insan. Kafam pamuk gibiydi 1-2 hafta izlediğimde.
-
@otuzyılsavaşı O adamı görürsem bi fotoğraf çekincem. Bence efsane bir haberdi
-
@onuktekin kafamız güzel ama nasıl güzel o kadar güzel ki nasıl böyle o biçim o kadar güzel
-
@sofuoglu Bizde bekliyoruz kamili hocam senin profil fotoğrafını her gördüğümde İdris Kaptan'ın Kamil'le konuşmaları geliyor aklıma