Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
-
@alpagu hocam arkadaşlar mesleğe başlamadan, her şeyi gözden geçirmesinler isterseniz
-
@antimülakat peki hocam ilk baslangıcta nerede ne şekilde çalışacagımız nasıl belli oluoyor sonucların acıklanmasıyla beraber yanında hangı sehır felandamı yazıyır?
-
@engin0516 bölge müdürlüğü yazıyor isminin yanında. Kuşadası, Çeşme, Konya gibi nokta yerlerde direk ismen yazıyor.
-
@antimülakat kazanıp kazanmadıgmıızn bellş olmasıyla beraber eger kı kazandıysak calısma yerımızınde aynı anda bellı olması iyi bir haber hıc olmassa kazanırsak daha sonra atam yerının bellı olma stresı ve surec uzunlugunu yaşamayz
-
@engin0516 çalışma yeri aynı anda belli olmuyor. Önce belgelerin teslimi sonra kura çekimi. Kura çekimi ile belli oluyor. Genelde TOBB da yapılıyor kura çekimi.
-
@antimülakat başlasınlar ama devlet memuru olacağını unutmasınlar bilerek gelsinler sonra vay efendim neden böyle demesinler burası ana kucağı değil az büyüyün artık gümrük iyidir batıda özellikle sizi memnun eder guydan 2 katı para alırsınız herkes de batıya gitmeye çalışıyor ama doğuda çalışanların günahı ne yeni atanacak olanların hepsi artık polis gibi çoğu sıkıntılı personel eksiği olan yerlerden başlayacak ki tayinler düzelsin 5.bölgede çalışıp rezillik çekenlerin puanlarının bir anlamı olsun
-
@engin0516 kazan da kura ile çıkacak kura da sırf formalite adamı olanı evinin dibindeki gümrüğe veriyorlar kaç kez şahit olduk malesef istanbullu olanların istanbul çıkması balıkesirli olanların karşıdaki adaya verilmesi filan çanakkaleli olana çanakkale çıkması aaa ne büyük şans demi
-
Abi simdi edirnede calisan muhafazayla hakkaride kilisde calisan muhafazanin maaslari ne kadar ? Bilen var mi
-
@alpagu herkesin hakkında hayırlısı olsun kardeş
-
@engin0516 hayırlısı kısmı yok kardeşim malesef tüm kurumlara liyakatsizlik referansa göre iş yapma kanser gibi yayılmış durumda sonra bürokrasi yavaş sistem işlemiyor vay ekonomi kötü üretemiyoruz inovasyon teknoloji derler sen önce insan kaynağını güzel kullan hakedeni hakettiği kuruma ver de bak bakalım bunların çoğu oluyor mu adamını bulan doğu görmeden bu kurumdan emekli oluyor vatansever vatan evlatları da doğu kapılarında sarpta kapıkulede ömrünü tüketiyor en basitinden
-
@sinek kardeşim sınır kapılarında maaş+ek 5000 diye bişy olur 5000 dediysek para olarak 5bin lira değil ama kurumda muhafaza memuru vergi dilimsiz şuan 4.400 e yakın maaş alır + 500 e yakın da yoğun sınır kapılarında alırsın haburda var mesela hatayın bazı kapılarında da var ama kapıkulede var mı yok mu tam bilmiyorum orda çalışan bir arkadaş vardır mutlaka onun dışında iç gümrükler var ya da izmir istanbul bursa gibi iş yükünün ithalatın ihracatın fazla olduğu yerler oralarda maaşın yanında ek 5000 ve yolluk vardır yaklaşık 6.500 civarı para alırsın aylık kimi yerlerde yemek yardımı da yapılır yol yardımı da yani kurumda rezilliği doğu ve sarp artvin çekerken kaymağını marmariste ayvalıkta çeşmede yatan adam yer 7bin liraya yakın maaş alarak en baştan adaletsizlik burda başlar sonra eş durumları sağlık durumu tayini ile kimse doğuya gelmez neden gelsin ki musluğun başına oturmuş çöreklenmiş bırakmak istemez tayini çıkınca emeklilik çağı gelmiştir zaten gelir tayin bedelini alır verir dilekçeyi emekli olur gider tabi sizde eş durumu sağlık vs yok şükür b.ku çıkmıştı sonunda çözüm buldular ama sevinin çünkü en azından görev süreniz bitince adam akıllı yerlere gidebilirsiniz diğer türlü o kadar puan yap bir işe yaramıyordu doğu görev süresi 3 sene adam akıllı bir yere gidebilmek için +3 sene daha çalışanlar vardı şimdi 3 senede adam akıllı yerlere gidecez
-
@alpagu anlatmak istediklerini biliyorum ve farkındayım ama bizim gibilerin elinden maalesef kısa dönemde elinden birşey gelmiyor tek temennimiz hakkımızda hayirlisinin nasip olmasi
-
Calisan arkadaslar sizde bir duyum yok mu peki? Ne zaman aciklanacagina dair?
-
@engin0516 aynen kardeşim bu şartlarda atanıp da iş beğenmemek olmaz malum alımlar azalacak devir tasarruf devri o kadar ki 30 kişiydik müdürlükte 8 kişi kaldık tayinle gitti hepsi gelen de yok kimse gelmedi 4 servise 1 kişi bakıyor yakında ölürüz sizi bekliyoruz belli olsun da gelin gayri
-
@sinek havalimanı muhabbetlerine inanmayın listeler zaten bellidir kazanan ve yedeklerin güvenlik soruşturması gelince açıklanır malesef emniyet ile bizim kurum arasındaki yazışmalar çok yoğun olmasına rağmen iki kurumun bilgisayarda kullandığı sistemi birbirine entegre değil ondan dolayı kağıt kürek postada meydana gelen gecikmelerden kaynaklı soruşturma süreci uzamıştır onlar gelir gelmez derleyip imzalayıp açıklarlar baya yetkili birisi gelecek bu hafta ondan öğreniriz büyük ihtimalle bişyler paylaşırız ama her gümrükte özellikle doğu kapıları sarp kapıkule gibi yerlerde personel eksikliğinden kan ağlıyor geçici görevle döndürüyorlar sizi herkes 4 gözle bekliyor 1 aya filan başlarsınız yoksa yavaştan biz ölmeye başlarız çinliler gibi çok çalışmaktan
-
@alpagu hocam is olsun da artik 7 24 calismaya da hazirim ben. Yeterki her sabah uyandigimda bugun napacam diye kara kara dusunmekten kurtulayim artik dogu bati sicak soguk hic farketmez benim icin. Zaten su an hamallik yapiyorum
-
@sinek hocam işe başladığınız an bu fikriniz değişiyor. Çünkü çevrenizdeki sizlanmalardan, şikayetlerden sizde etkileniyorsunuz ve bir süre sonra bana ne, beni düşünmeyen insanları neden düşüneyim moduna giriyorsunuz.
-
@alpagu hocam herkes cumaya kadar açıklanacak diyor,bilgi alıp yazabilir misiniz tesekkur ederim.
-
@sinek kardeşim 7-24 çalışmanızı beklemiyoruz hem insan anatomisine ters bunlar eskiden çoğu sınır kapısı 24 24 12 12 sistemi ile çalışıyordu personeller umutsuz mutsuzdu şükür yavaş yavaş alımlar sayesinde biraz insani şartlara dönmeye başladı bizim de temel sorunumuz personel eksikliği normalde her serviste en az 2 kişi olur ki birisi izne gidince işler yürür ya da hasta olunca rapor filan alırsa aynı şekilde şuan 2 kişi değil 4 servise 2 kişi bakmaya çalışıyoruz haliyle yetişemiyoruz da bizim müdürlük o kadar iş yükü olan bir yer de değil ama sayı 30 dan 8 kişiye düşünce maalesef böyle oluyor bize 10 kişi gelse yeter gelecek olan kişiler de 5.bölgenin en şanslı yerlerinden birisine geleceksiniz diyelim gelirse yetkili öğreniriz ama biz de biran önce açıklanmasından yanayız her gümrükte durum bu
-
@alpagu dostum ben gunde 50 tl ye insaatlarda hamallik yapiyorum toz pislik camur .. yani su an sizin anlattiklariniz bana pamuklu yatakta uyumak gibi geliyor Allah herseyin hayirlisini versin