Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
-
@iktisat-yaman Aynen hocam
-
@hoyuelo kardesim mulakatta neden guvenlik sorusturmasi baslasin. Sonucta 3 kisiden 1 kisi alinacak. Ne diye kazanamayanlara sorusturma yapsinlar.
-
@sinek her kurum mülakata katılan herkese yapıyor.
-
@arocey yaniliyorsunuz hocam,surecler bu sekilde izlenmiyor,en azidan boyle bilmiyorum
-
Kimi kurum önce açıklıyor kazananları sonra güvenlik soruşturmasına alıyor ama gümrük detaylı olarak baştan bütün herkesi güvenlik soruşturmasına alıp en son açıklıyor diyorlar. Yani ortalama 3000 kişi güvenlik soruşturması bitince açıklayacaklar. İnşallah böyle olmaz.
-
@duyguuu37 ben hep bu şekilde aylarca bekledim,kazanamadığım kurumun soruşturmasını.
-
Ayrıca komisyonlar herkese farklı davranmış. Benim 2.komisyondu bana 10 - 15 arası soru sordular. Neden istiyorsun, sözleşmeli falan hiç demediler direk soruya girdiler. Bölüm maliye.
Verginin İkamesi nedir
5 TL arkasında kim var
20 TL kim var
50 TL arkasında kim var
Maliye Politikası araçları nedir? Söyledim sonra
İstisna ve muafiyet farkını sordu
Mimar Sinan ustalık eseri,
Kalfalık eseri,
4T nedir?
Vergi ödenmezse ne olur
Resen tarh,
ikmalen tarh nedir
Swot Analizi nedir ( herhalde swottu anlamadım)aklıma gelenler bunlar. Çoğunu cevapladım ama 4T de tuzağa düştüm yanlış söylediğimi söylediler baştan söyle dediler sert tonla ben de söyledim meğerse benim dediğim doğruymuş sonra fark ettim.
Bundan sonraki alım da başvuran arkadaşlar "cv" ye dikkat edin. Ben maliye yüksek lisans yapıyorum (ama tezsiz askerlik tecil için ) vergi ve tvs alanında çalışmak istiyorum vb gibi bir şey yazmıştım ondan vergi tvs ağırlıklı sordular.
-
@sinek nedenini ben bilmiyorum ordaki memur böyle söyledi.
-
Arkadaşlar doğrudur geçen sene 7 ay sürmüş mülakat açıklaması ama mülakata giren herkesi güvenlik soruşturmasına tabi tutmuşlar. (Bu kurumun kendi tercihi) Ama bu sefer böyle yöntem izleyeceklerini sanmıyorum sayı fazla. Zaten ilk defa sözleşmeli personel alımına gidiyorlar. İşe başlayinca bile soruşturma devam edebilir. Bence bunu yapmalarındaki amaç işe başlama sürecini hızlandırmak. 3. Havalimanın Ekim de açılmasıyla iş yükü bi hayli artacak. Onun için çok sürünceme de kalkacağını umut ediyorum.
-
@alperen-turkuaz pardon kalmayacağını ümit ediyorum.
-
Benim mülakat sohbet havasında geçti hep. Alanla ilgili 1 soru sordular sadece. 2 tane de genel kültür sorusu. Genel kulturler cok basitti ama heyecandan aklima gelmedi o an. Onun dısında hep bekar mısın, spor yapıyor musun, su an calistigin isten memnun musun, kac yilinda mezun oldun, neden gümrük bakanligi, anne baba ne is yapiyor, boyun epey uzunmus kac kilosun gibi kisisel sorular sordular.
Son siralarda girdigim icin acliktan sekerim düstü. Yol yorgunlugu da vardi. Hayatimda ilk defa bitkin bir sekilde mulakata girdim.
-
@ucanmarul boy kilo kac?
-
@sinek boy 1.89 kilo 78
-
@melkor Hocam bende aynı durumu yaşadım yüksek lisans mezunuyum soruların sonu bir türlü gelmedi ve mülakatım çok uzun sürdü ama iyi davrandılar yalnız şunu belirteyim daha önceki kazanamadığım mülakatlarda da iyi davranmışlardı :)) hayırlısı ama inş bu sefer olur yoksa bittim galiba son umut son şans
-
Ne zaman açıklanacak acaba ?
-
@kcn42 :)) inşallah, benim durum da aynı p3 bu sene 70 i zor geçecek gibi mülakat desen orta geçti inşallah olur da kurtuluruz komisyon başkanı mülakattan çıkarken ayağa kalkarken ne yapacağıma çaktırmadan bakmaya çalıştı fark ettim hemen ön ilikleyip çıkmadan selamı verdim çıktım bakalım artık takdir onların iyi kimisi iyi davranıyor eliyor, kimisi iyi davranıyor olumlu oluyor bu mülakatın da ortası, tutarlı yanı yok kimisine 1 soru kimisine 10 soru kimisine 0 soru bakalim inşallah kazanır da telaşı atarız
-
Gencler yok mu bi duyumu olan? Daha ne kadar bekleyecegiz
-
Sınavlara girip sonra girdiğimizi unutuyoruz .Bu kadar geç açıklanmasalar keşke .
-
Daha çok erken bence sonuçlar için. 2 hafta oldu. Ben 1 kasıma kendimi şartladım. Ondan önce açıklanırsa sürpriz olur.
-
Arkadaslar bel fitigi saglik raporunda skntı yaratirmi