Bakanlık Sayısı Azalıyor? Şimdi Ne Olacak?
-
@zenginmemur bence aynı unvanlar devam eder. Nasıl ki şimdi maliyede bir çok kariyer meslek unvanı var(muy, duy, mhuy, guy, dguy, vmy) o zaman da o bakanlık alıma çıkınca dış ticaret uzman yardımcısı alır, planlama uzman yardımcısı alır, maliye uzman yardımcısı alır.
-
@zenginmemur hocam ben de ayrı isim altında alımların devam edeceğini düşünüyorum.
-
İşler şimdi aksıyor zaten, bakanlık sayısı daha az olunca yönetmek daha zor olacak.
-
657 DMK'daki değişiklik için ilk hamle bu şekilde mi olacak acaba sonrasında neler olacak Allah bilir.
-
Peki bu durum mevcut devam eden ve hala sonuçlanmamış alımları nasıl etkiler sizce arkadaşlar?Şuan gsb farklı alım yapıyor bu alımları sonuçlandırmak için birleşmenin yapılmasını beklerler mi dersiniz
-
@luthor, içinde söyledi: Bakanlık Sayısı Azalıyor? Şimdi Ne Olacak?
Peki bu durum mevcut devam eden ve hala sonuçlanmamış alımları nasıl etkiler sizce arkadaşlar?Şuan gsb 4 farklı alım yapıyor bu alımları sonuçlandırmak için birleşmenin yapılmasını beklerler mi dersiniz
-
Maliye ekonomi kalkınma yerine bana kalsa maliye ekonomi ve hazine bakanlığı olarak kurulabilirdi. Kalkınmayı da bilim sanayi teknoloji bakanlığına dahil edilirdi
-
Gümrük ve Ticaret Bakanlığını, bakanlık seviyesinden düşürmek biraz garip değil mi?
-
@antimülakat Gümrük eskiden müsteşarlık değil miydi hocam ? Bence seviyesinin ne olduğundan ziyade birilerinin yönetiminde olup olmaması önem kazanıyor.
-
İnşallah üst kurullara dokunulmaz. Koyun can derdinde kasap et derdinde gibi oldu ama
-
@isildur Önce Gümrük ve Tekel Bakanlığı idi
Sonra Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı
Maliye ve Gümrük Bakanlığı
Gümrük ve Ticaret BakanlığıHiç bu duruma düşmemişti
-
@odtüsbky inşallah hazineye de dokunulmaz diye ekliyorum
-
@antimülakat En havalı günleri Müsteşarlık günleriydi hey gidi günler
-
Hazine bir Bakanlığa bağlanabilir yeni yapıda ancak yapısına dokunulmaz bence @genclerbirlikli
Üst Kurullarda da değişiklik yapabilmek için köklü değişimler gerekli. Yalnızca İlişkili olduğu kurumlarda değişiklikler olup yapıları korunur diye düşünüyorum @odtüsbky -
A.Selvi'nin bugünkü yazısı:"Sistemin başında Cumhurbaşkanı yer alıyor. MİT, Genelkurmay ve Savunma Sanayisi Cumhurbaşkanlığı’na bağlanıyor. Cumhurbaşkanı’nın dört yardımcısı var.
1- Planlama ve İdareyi Geliştirme Başkanlığı
2- Turizm Geliştirme Başkanlığı
3- Diyanet İşleri Başkanlığı
4- Üst Kurullar
14 ARTI 4 SİSTEMİ
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde 14 bakanlık öngörülüyor. Bazı bakanlıkların ismi değiştiriliyor, bir kısmı birleştiriliyor.
1- Adalet Bakanlığı
2- AB ve Dışişleri Bakanlığı3- İçişleri Bakanlığı
4- Milli Savunma Bakanlığı
5- Milli Eğitim Kültür ve Spor Bakanlığı
6- Sağlık Bakanlığı
7- Aile Gençlik ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
8- Bilimsel Araştırma ve Teknolojik Yatırımlar Bakanlığı
9- Enerji Politikaları Bakanlığı
10- Hazine ve Mali İşler Bakanlığı (Buraya Dış Ticaret Politikaları Teşkilatı-Gümrük İdaresi bağlanacak)11- Sanayi Ticaret ve Çalışma Bakanlığı
12- Tarım Orman ve Çevre Bakanlığı
13- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
14- Yerel Yönetimler ve Şehircilik Bakanlığı
Tekrar ifade edeyim. Bunlar henüz taslak çalışmalar. Net olan sadece bakanlık sayısının azaltılacağı"
-
@isildur ilk taslak fena görünmüyor, üst kurulların bakanlıklar ile ilişkilendirilmesi zaten pek makul değildi.
-
@burcuburcu Evet ama bakanlıklar yamalı bohça olmuş iyice. Belli ki gerçekten bir siyasi somut açıklama yapana kadar ilginç ilginç bakanlık isimleri duyacağız
Ayrıca CB yardımcılıkları olayını hiç anlamadım. Şuan hazinenin başbakan yardımcısına bağlı olması gibi bir husus mu bu acaba ? CB yardımcılarının bakanlıklarla ilişkisi ne olacak bir de. Örneğin 3.sırada diyanet denmiş. O CB yardımcısının yetki sahası diyanetle sınırlı olmasa gerek. -
@isildur hocam bakanlıklardan bağımsız politika belirlemesi gereken kurum ve kuruluşlar anladığım kdarıyla CB yardımcısı tarafından yönetilecek. Tahminim Bakandan üst bir mevki olacağı yönünde. Diğer taraftan bakanlık sayısının azaltılması işleri olumlu etkilemez.
-
Bugun Sn. Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığına bağlı ofisler ile Bakanlıklara bağlı kurullar oluşturulacak dedi acaba nasıl yapılar olacak merak içindeyim.İibf mezunları olarak bizi oldukça ilgilendiren konular.
-
@luthor Daha doğrusu oluşturulacak kurullar Bakalıklara geri bildirimde bulunacak dedi bağlı olacak demedi yanlış olmasın