Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
-
@terkiphatasi Oluşturulur diyordu hocam yanlış hatırlamıyorsam. Oluşturulmaz deseydi emek talebi ve emek arzı da doğru cevap olurdu.
-
Vergi-tvs sorularının soru sayısı nasıldı arkadaşlar? Bi de bi göz ucuyla gördüm 2 soru, bana vergi kısmı zor sormuşlar gibiydi. Hatırlıyor musunuz soruları?
-
@möözun Emisyon priminin tanımı -Ötv’nin kanuni mükellefi değildir sorusu-ödeme emrine itiraz etmeyen ne zaman öder-Ticari kazançta bilanço esasına göre tutulamayacak defter hangiisidir-
-
@jakuppp maliyedeki soru ağırlığı 5 soru falandı demek ki. Teşekkür ederim
-
@kombassankoma, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
@terkiphatasi kaymakam istisnai değil
Anayasa mahkemesi bireysel başvuru hakkı hamgi anayasa değişiliği ile tanınmıştı, bu soru gkda da olabilir.
Siyasi parti kapatma sorusu-yarım almak ve ticari faaliyete girmek
Cumhurbaşkanının bütçeyi geri göndermesiyle alakalı soru-bütçe teklif olarak gelmez ve geri gönderilmez.
Devlet denetleme kurulu yargı organlar ve silahlı kuvvetleri denetleyemez.
Aşırı yararlanma unsurları kolay soru
İnançlı temlik vardı
Anonim şirket yönetim kuruluna payı olmayan da girebilirdir
Evlenmenin kesin reddinde bekleme süresi yok
Ticari faizde yanlış olan cari hesap sözleşmesinin hepsi tacir olmalı şıklarda tacir olmayanlar arasında da diyordu
Poliçe
Art mirasçı
Taşınmaz satış vaadiSebepsiz zenginlesme
Memur olma sartlari
Belediye kurulmasi (gk gy de de olabilir) -
@jakuppp, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
@möözun Emisyon priminin tanımı -Ötv’nin kanuni mükellefi değildir sorusu-ödeme emrine itiraz etmeyen ne zaman öder-Ticari kazançta bilanço esasına göre tutulamayacak defter hangiisidir-
Elektronik ortamda yapilamayacak islemler
-
@terkiphatasi Şıklarda marjinal fayda var mıydı?
-
@endi, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
@terkiphatasi Şıklarda marjinal fayda var mıydı?
Hangi soru?
-
@kilici, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
@terkiphatasi Oluşturulur diyordu hocam yanlış hatırlamıyorsam. Oluşturulmaz deseydi emek talebi ve emek arzı da doğru cevap olurdu.
Iddia etmiyorum da ben toplam harcamayi gorunce isaretlesim o keynesyen modele ait siye
-
@terkiphatasi Klasik modelde toplam talep eğrisi oluşumu?
-
@endi, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
@terkiphatasi Klasik modelde toplam talep eğrisi oluşumu?
Hatirlamiyorum marjimal fayda var miydi. Peki sen soruyu hatirliyo musun? Klasik modelde toplam talrp egrisinin olusumunda kullanilmaz degil miydi soru?
-
@pump-priming, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
@murky mali tablolar analizinden stok bagimlilik oraninin ne oldugunu sormustu, hesap kayit seklinde soru sayisi cok azdi genelde metin
Supheli ticari alacaga karsilik ayrildigini ve karsiliktan fazlaya satildigini soruyordu yani konusu kalmayan karsiliklari sormustu.
Ticari istetmenin mal mevcudunu, satislarini tablo seklinde verip stmm yi sormustu
Amartisman hesaplama sorusu vardi( muhasebem iyi diyen ben daha önce boyle bi soruyla karsilasmadim)
Aklima gelen oldukca yine yazarimAmortisman hesaplama sorusunda ilk 2 yil 12 bin sonra net degeri 36 bine dusunce 3.000 normal bakim 15.000 deger arttirici bakik yapiyordu. Deger arttirici bakimi ekleyip yeniden amortisman hesaplamak gerekiyordu kalan yillar icin dolayisiyla cevap 17 bindi ama degeri %25 artiyo ibaresi benim kafami karistirdi acaba kullanacak miydik
-
@1umut evet sagolun hatirlattiginiz icin cevabini biliyor musunuz
Normalde ricardoya gore rant olusumu: yüksek verimlilikteki toprakların sahipleri piyasada oluşan fiyat ile üretim maliyetleri arasındaki fark kadar bir rant elde edecektir.
Ama cevaplardaki hangi secenek buna uygun emin degilim ben kar artisi yaptim
-
@murky mali tablolar analizinden stok bagimlilik oraninin ne oldugunu sormustu, hesap kayit seklinde soru sayisi cok azdi genelde metin
Supheli ticari alacaga karsilik ayrildigini ve karsiliktan fazlaya satildigini soruyordu yani konusu kalmayan karsiliklari sormustu.
Ticari istetmenin mal mevcudunu, satislarini tablo seklinde verip stmm yi sormustu
Amartisman hesaplama sorusu vardi( muhasebem iyi diyen ben daha önce boyle bi soruyla karsilasmadim)
Aklima gelen oldukca yine yazarimGelir tablosu ilkeleri
-
@terkiphatasi Marjinal faydayı şundan sordum. Marjinal fayda=fiyat oluyordu klasiklerde. Eğer şıklarda varsa ki '"marjinal fayda"lı bi şık hatırlıyorum ben. Soru olumlu idi, en azından ben öyle hatırlıyorum.
-
Hocam mikrodaki talep ile makrodaki toplam talep birbirinden bağımsız. Ankarada sorular onumde açıktı ama sinirden bakmadim hiçbirisine. Emek arz ve talebi klasiklerde dengeyi olusturuyor. Ancak toplam talebi etkileyen gelir ve fiyatlar oldugu icin ve tek şık olarak miktar teorisi varsa cevap odur heralde.
-
Vergi hukukunda elektronik ortamda olmayan uzlaşma olacaktı
-
@terkiphatasi ben daha once boyle bir soruyla karsilasmadim kitaplarda da rastlamadim sorunun cevabini hocama sorup cevabini alabilirsem sizinlede paylaşırım
-
arkadaşlar gk da bir soru vardı sanırım hangi merkez eşleştirmesi yanlış gibisinden. mısırdan, yunanistandan filan yer vermişlerdi bu soruyu hatırlayanınız var mı
-
@aysecelik 12 levha kanunları yaptım ben mezapotamya demişti roma olacaktı bence.